Azərbaycanda unla bağlı YENİ QƏRAR
Buğda ununa dair sanitariya norma və qaydaları təsdiqlənib.
KONKRET.az xəbər verir ki, bununla bağlı Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyası qərar qəbul edib.
Buğda ununun cavab verməli olduğu tələblərə əsasən, bu unda kənar qoxu və dad olmamalı, tərkibində kənar maddə olmamalı, özünəməxsus rəngə və görünüşə malik olmalı, kimyəvi xüsusiyyətləri qaydaların müvafiq əlavəsində göstərilən tələblərə uyğun olmalı, tam buğda unu istisna olmaqla, buğda ununun ən az 98%-i 212 mikronluq ələkdən keçməlidir.
Bundan başqa, texnoloji məqsədlərə nail olmaq üçün buğda ununa buğda, çovdar və ya arpadan hazırlanmış, ferment aktivliyi yüksək olan cücərmiş taxıl dəni unu və ya cücərmiş taxıl dənindən hazırlanmış digər məhsullar, təbii buğda qlüteni, soya unu, paxlalılardan hazırlanmış un və fermentlər ("Aspergillus oryzae" mikroorqanizmindən əldə olunan göbələk amilazası və proteolitik fermentlər) əlavə edilə bilər.
Buğda ununun istehsalı və dövriyyəsi "Qida məhsulları üzrə gigiyena tələblərinə dair qaydalar"a uyğun həyata keçirilməlidir.
Kurslar.az kurslar [newsid: 0-123300]

Kürdəmirdə ağır qəza - Yük maşını avtobusa çırpıldı - FOTO
Türkiyə sahillərində ardıcıl zəlzələ oldu
Paşinyanın təcili Moskva səfərinin PƏRDƏARXASI: Azərbaycana qarşı yeni plan, yoxsa...?
İtkin balıqçılar tapılmayıb - Rəsmi
İmamoğlu bu tarixdə hakim qarşısına çıxarılacaq
Rusiya səfiri Almaniya XİN-ə çağırıldı – SƏBƏB
Hava ilə bağlı daha bir xəbərdarlıq - Dekabrın 13-ü axşamdan
Sosial şəbəkədə Rusiya ordusuna Azərbaycandan "əsgər" yığılır? - ŞOK İDDİA
Naxçıvanda dəm qazından zəhərlənən 23 qadın evə buraxıldı
İşdən məzuniyyətə çıxanlar üçün VACİB XƏBƏR - Bundan sonra
Azərbaycan futbolunda bu oyunlar qumara qoyulub - FAKTLAR
Xəzər dənizində zəlzələ olub
Mbappenin transfer dəyəri artdı
Qurban Qurbanov ilin ən yaxşı məşqçisi seçildi