Azərbaycanda unla bağlı YENİ QƏRAR
Buğda ununa dair sanitariya norma və qaydaları təsdiqlənib.
KONKRET.az xəbər verir ki, bununla bağlı Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyası qərar qəbul edib.
Buğda ununun cavab verməli olduğu tələblərə əsasən, bu unda kənar qoxu və dad olmamalı, tərkibində kənar maddə olmamalı, özünəməxsus rəngə və görünüşə malik olmalı, kimyəvi xüsusiyyətləri qaydaların müvafiq əlavəsində göstərilən tələblərə uyğun olmalı, tam buğda unu istisna olmaqla, buğda ununun ən az 98%-i 212 mikronluq ələkdən keçməlidir.
Bundan başqa, texnoloji məqsədlərə nail olmaq üçün buğda ununa buğda, çovdar və ya arpadan hazırlanmış, ferment aktivliyi yüksək olan cücərmiş taxıl dəni unu və ya cücərmiş taxıl dənindən hazırlanmış digər məhsullar, təbii buğda qlüteni, soya unu, paxlalılardan hazırlanmış un və fermentlər ("Aspergillus oryzae" mikroorqanizmindən əldə olunan göbələk amilazası və proteolitik fermentlər) əlavə edilə bilər.
Buğda ununun istehsalı və dövriyyəsi "Qida məhsulları üzrə gigiyena tələblərinə dair qaydalar"a uyğun həyata keçirilməlidir.
Kurslar.az kurslar [newsid: 0-123300]

Türkiyə sanksiyalara qoşulmur, bizə isə baha başa gəldi
Dekabrda hava necə olacaq?
Baksol yolunda məişət tullantıları yığılmış ərazidə yanğın söndürülüb
Sumqayıtda həkim pasiyentə heyvandarlıqda istifadə olunan preparatı tətbiq edib? - İDDİA
"İcra başçısı mənə bu haqda məlumat verməyib" - Deputat
Balakən rayonu üçün loqo hazırlanır - İcra hakimiyyətindən açıqlama
KİV: Ukrayna nümayəndə heyəti Floridaya yola düşüb
Ramiz Mehdiyev bu vəzifəsini də itirdi
Xırdalanda kişi evinin həyətində ölü tapıldı
Bakıda məktəbin həyətində infarktdan ölən gəncin FOTOSU
5 milyonuncu vətəndaşımızın nakam taleyi - ARAŞDIRMA
Əli Kərimli DTX-də dindirilib - Səbəb açıqlandı
Tarix Əliyev Səidə Bəkirqızının səhhəti haqda açıqlama verib