Azərbaycanda unla bağlı YENİ QƏRAR
Buğda ununa dair sanitariya norma və qaydaları təsdiqlənib.
KONKRET.az xəbər verir ki, bununla bağlı Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyası qərar qəbul edib.
Buğda ununun cavab verməli olduğu tələblərə əsasən, bu unda kənar qoxu və dad olmamalı, tərkibində kənar maddə olmamalı, özünəməxsus rəngə və görünüşə malik olmalı, kimyəvi xüsusiyyətləri qaydaların müvafiq əlavəsində göstərilən tələblərə uyğun olmalı, tam buğda unu istisna olmaqla, buğda ununun ən az 98%-i 212 mikronluq ələkdən keçməlidir.
Bundan başqa, texnoloji məqsədlərə nail olmaq üçün buğda ununa buğda, çovdar və ya arpadan hazırlanmış, ferment aktivliyi yüksək olan cücərmiş taxıl dəni unu və ya cücərmiş taxıl dənindən hazırlanmış digər məhsullar, təbii buğda qlüteni, soya unu, paxlalılardan hazırlanmış un və fermentlər ("Aspergillus oryzae" mikroorqanizmindən əldə olunan göbələk amilazası və proteolitik fermentlər) əlavə edilə bilər.
Buğda ununun istehsalı və dövriyyəsi "Qida məhsulları üzrə gigiyena tələblərinə dair qaydalar"a uyğun həyata keçirilməlidir.
Kurslar.az kurslar [newsid: 0-123300]

Kubada onlarla insan ağcaqanadlar vasitəsilə yayılan viruslardan ölüb
"Meydan TV" işi üzrə - Məhkəmə başlayır
Bakıda avtobus piyadanı vuraraq öldürdü
Məmməd İbrahimliyə ittiham irəli sürüldü
Hikmət Hacıyev İranla münasibətlərdən danışdı
Cənubi Qafqazdakı münaqişə başa çatıb - Hikmət Hacıyev
Polkovnik qəfildən dünyasını dəyişdi - FOTO
Nigeriyanın müdafiə naziri istefasından sonra öldü
"Fənərbaxça" son anda məğlubiyyətdən xilas oldu - FOTO
Bakıda qadın bıçaqlandı - Şübhəli həyat yoldaşıdır
Bu şəxslərin pensiya yaşı 5 il azaldılır - Deputat artımdan da danışdı
Bakıda 13 yaşlı qızın müəmmalı ölümü: Məktəblinin telefonunda gördükləri ailəni şoka saldı
Şəkiyə mediatur təşkil olunub
"Azərbaycan Sənaye Sığorta" və "Qala-Həyat" Sığorta Şirkətinə məcburi göstəriş verildi
"Nar" QHT-lərlə KSM sahəsində əməkdaşlığın gücləndirilməsinə dəstək verir - FOTOLAR