Azərbaycanda unla bağlı YENİ QƏRAR
Buğda ununa dair sanitariya norma və qaydaları təsdiqlənib.
KONKRET.az xəbər verir ki, bununla bağlı Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyası qərar qəbul edib.
Buğda ununun cavab verməli olduğu tələblərə əsasən, bu unda kənar qoxu və dad olmamalı, tərkibində kənar maddə olmamalı, özünəməxsus rəngə və görünüşə malik olmalı, kimyəvi xüsusiyyətləri qaydaların müvafiq əlavəsində göstərilən tələblərə uyğun olmalı, tam buğda unu istisna olmaqla, buğda ununun ən az 98%-i 212 mikronluq ələkdən keçməlidir.
Bundan başqa, texnoloji məqsədlərə nail olmaq üçün buğda ununa buğda, çovdar və ya arpadan hazırlanmış, ferment aktivliyi yüksək olan cücərmiş taxıl dəni unu və ya cücərmiş taxıl dənindən hazırlanmış digər məhsullar, təbii buğda qlüteni, soya unu, paxlalılardan hazırlanmış un və fermentlər ("Aspergillus oryzae" mikroorqanizmindən əldə olunan göbələk amilazası və proteolitik fermentlər) əlavə edilə bilər.
Buğda ununun istehsalı və dövriyyəsi "Qida məhsulları üzrə gigiyena tələblərinə dair qaydalar"a uyğun həyata keçirilməlidir.
Kurslar.az kurslar [newsid: 0-123300]

Putindən gözlənilməz "Naxçıvan" QƏRARI
BMT-nin Məskunlaşma Proqramı ilə yeni əməkdaşlıq imkanları müzakirə olunub
Leyla Əliyeva Bülbül adına Orta İxtisas Musiqi Məktəbində olub - FOTOLAR
Bakıda Azərbaycan və Fransa diplomatları arasında danışıqlar aparılıb
Zəfər paradına o aparıcılıq edəcək
Mətbuat katibinə ağır itki - qardaşı vəfat etdi
Ceyhun Bayramov Əlcəzair Prezidenti ilə görüşüb
Qriqoryan Azərbaycana təşəkkür etdi - FOTO
Cabbarovun başımızın altına qoyduğu yastıq yumşaq deyil: Devalvasiya olacaq, manat isə
Trampın ağır məğlubiyyəti: iki ştatı, bir şəhəri itirdi
Azərbaycanla sülh bu halda uzunmüddətli olacaq
Avro ucuzlaşdı, dollar və rubl isə
75 bıçaq zərbəsi ilə öldürülən 20 yaşlı Arzunun qətlinin TƏFƏRRÜATI
Azərbaycanlı avtoritet polisə atəş açdı, öldürüldü
Bakıda qadın qidadan zəhərlənərək öldü