Azərbaycanda unla bağlı yeni QƏRAR
Buğda ununa dair sanitariya norma və qaydaları təsdiqlənib.
azxeber.com report-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyası qərar qəbul edib.
Buğda ununun cavab verməli olduğu tələblərə əsasən, bu unda kənar qoxu və dad olmamalı, tərkibində kənar maddə olmamalı, özünəməxsus rəngə və görünüşə malik olmalı, kimyəvi xüsusiyyətləri qaydaların müvafiq əlavəsində göstərilən tələblərə uyğun olmalı, tam buğda unu istisna olmaqla, buğda ununun ən az 98%-i 212 mikronluq ələkdən keçməlidir.
Bundan başqa, texnoloji məqsədlərə nail olmaq üçün buğda ununa buğda, çovdar və ya arpadan hazırlanmış, ferment aktivliyi yüksək olan cücərmiş taxıl dəni unu və ya cücərmiş taxıl dənindən hazırlanmış digər məhsullar, təbii buğda qlüteni, soya unu, paxlalılardan hazırlanmış un və fermentlər ("Aspergillus oryzae" mikroorqanizmindən əldə olunan göbələk amilazası və proteolitik fermentlər) əlavə edilə bilər.
Buğda ununun istehsalı və dövriyyəsi "Qida məhsulları üzrə gigiyena tələblərinə dair qaydalar"a uyğun həyata keçirilməlidir.


ABŞ səhmlərinə komissiyasız investisiya üçün SON 3 GÜN
Putin və Paşinyan Sankt-Peterburqda görüşdü
Paşinyan Putinə Azərbaycanla bağlı elə şeylər dedi ki…
Putin 8 ölkəyə səsləndi: Aralarında Azərbaycan da var
Daha bir futbolçu "Qarabağ"ı tərk edə bilər
Göyçayda iki ev birdən yandı
Paşinyan Putinə "Tramp marşrutu"nun inşasından DANIŞDI
Anar Məmmədxanovun ailəsinə ağır itki
Finlandiyada ehtiyatda olan hərbçilərin yaş həddi artırıldı
Fərid Əhmədov yeni rəis müavini təyin etdi
Şəhid bacısı Ağcabədidə qəzaya düşdü - Yaralılar var
Gəncədə oğurluq edən şəxs özünə xəsarət yetirib
Ankarada bu küçəyə dahi Üzeyir Hacıbəylinin adı verilib - FOTOLAR
Axtarışda olanlardan biri 'Araz-Naxçıvan'ın prezidentidir