Azərbaycanda unla bağlı yeni QƏRAR
Buğda ununa dair sanitariya norma və qaydaları təsdiqlənib.
azxeber.com report-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyası qərar qəbul edib.
Buğda ununun cavab verməli olduğu tələblərə əsasən, bu unda kənar qoxu və dad olmamalı, tərkibində kənar maddə olmamalı, özünəməxsus rəngə və görünüşə malik olmalı, kimyəvi xüsusiyyətləri qaydaların müvafiq əlavəsində göstərilən tələblərə uyğun olmalı, tam buğda unu istisna olmaqla, buğda ununun ən az 98%-i 212 mikronluq ələkdən keçməlidir.
Bundan başqa, texnoloji məqsədlərə nail olmaq üçün buğda ununa buğda, çovdar və ya arpadan hazırlanmış, ferment aktivliyi yüksək olan cücərmiş taxıl dəni unu və ya cücərmiş taxıl dənindən hazırlanmış digər məhsullar, təbii buğda qlüteni, soya unu, paxlalılardan hazırlanmış un və fermentlər ("Aspergillus oryzae" mikroorqanizmindən əldə olunan göbələk amilazası və proteolitik fermentlər) əlavə edilə bilər.
Buğda ununun istehsalı və dövriyyəsi "Qida məhsulları üzrə gigiyena tələblərinə dair qaydalar"a uyğun həyata keçirilməlidir.


Matevosyandan Zəngəzurla bağlı VACİB MESAJ: "Azərbaycan Prezidenti vurğulayıb ki..."
Ceyhun Bayramov Vatikan Apostol Kitabxanasında olub - FOTOLAR
TDT-yə üzv ölkələrin QHT-lərini bir araya gətirən forum geniş əməkdaşlıq imkanları açdı
Prezident fərman imzaladı
Ceyhun Bayramov Vatikanda Qallagerlə görüşdü
Samirə Əfəndi Akif Nağını məhkəməyə verir
Terroru maliyyələşdirməkdə ittiham olunan şəxslərə ağır cəza verildi
İstəyirik ki, balalarımız qırılmasın' - Nazilə Samirəni müdafiə etdi
Anasının öldüyünü üç gün qızından gizlətdik' - Yaşar Nurinin qızı
Məşhur aktrisanın içkisinə narkotik maddə atdılar, xəstəxanalıq oldu
Əfsanə geri qayıtdı: Bakıda möhtəşəm rok gecəsi - FOTOLAR
Yanğında ağır xəsarət alan Ləmanın son durumu - Açıqlandı
Ali Məhkəmə hakiminin fəaliyyətinə xitam verildi
Fəvvarələr meydanında yanğın baş verib
Ülviyyə onu tənqid edənlərə cavab verdi