Azərbaycanda unla bağlı yeni QƏRAR
Buğda ununa dair sanitariya norma və qaydaları təsdiqlənib.
azxeber.com report-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyası qərar qəbul edib.
Buğda ununun cavab verməli olduğu tələblərə əsasən, bu unda kənar qoxu və dad olmamalı, tərkibində kənar maddə olmamalı, özünəməxsus rəngə və görünüşə malik olmalı, kimyəvi xüsusiyyətləri qaydaların müvafiq əlavəsində göstərilən tələblərə uyğun olmalı, tam buğda unu istisna olmaqla, buğda ununun ən az 98%-i 212 mikronluq ələkdən keçməlidir.
Bundan başqa, texnoloji məqsədlərə nail olmaq üçün buğda ununa buğda, çovdar və ya arpadan hazırlanmış, ferment aktivliyi yüksək olan cücərmiş taxıl dəni unu və ya cücərmiş taxıl dənindən hazırlanmış digər məhsullar, təbii buğda qlüteni, soya unu, paxlalılardan hazırlanmış un və fermentlər ("Aspergillus oryzae" mikroorqanizmindən əldə olunan göbələk amilazası və proteolitik fermentlər) əlavə edilə bilər.
Buğda ununun istehsalı və dövriyyəsi "Qida məhsulları üzrə gigiyena tələblərinə dair qaydalar"a uyğun həyata keçirilməlidir.


Kredit götürmək istəyənlərin nəzərinə - Növbəti ildən
ABŞ-də Azərbaycan pasportu daşıyan erməni HƏBS EDİLDİ - Bakıya deportasiya ediləcək
Rusiya Belqorodu BOMBALADI - Şəhərdə DƏHŞƏTLİ PARTLAYIŞ
Eldar Kərimov vəfat etdi
Astarada anasını döyən oğul həbs olundu
"Qarabağ" – "Ayaks" matçını yayımlayacaq kanal dəyişdi
"Sabah"la AFFA arasında qalmaqal - Klub açıqlama yaydı
Tofiq Musayevə yüksək vəzifə verildi - FOTO
Trampa verilən nişan və mükafat Bakıda hazırlanıb
AXCP ləğv ediləcək, Kərimlinin özü isə... - SENSASİON DETALLAR
"Onlar bizi keçmişə qaytarır" - Hikmət Hacıyevdən çağırış
Tahir Qarayev vəzifəsindən istefa verdi
Bakıda təmir zamanı tarixi abidəyə zərər vuruldu, yağış suyu evlərə doldu - Fotolar
Ötən gün Bakı və rayonlarda 64 odlu silah-sursat aşkar edilib
"Qalatasaray"ın son oyunundan sonra "Fənərbagça" bəyanat yaydı