Azərbaycanda unla bağlı yeni QƏRAR
Buğda ununa dair sanitariya norma və qaydaları təsdiqlənib.
azxeber.com report-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyası qərar qəbul edib.
Buğda ununun cavab verməli olduğu tələblərə əsasən, bu unda kənar qoxu və dad olmamalı, tərkibində kənar maddə olmamalı, özünəməxsus rəngə və görünüşə malik olmalı, kimyəvi xüsusiyyətləri qaydaların müvafiq əlavəsində göstərilən tələblərə uyğun olmalı, tam buğda unu istisna olmaqla, buğda ununun ən az 98%-i 212 mikronluq ələkdən keçməlidir.
Bundan başqa, texnoloji məqsədlərə nail olmaq üçün buğda ununa buğda, çovdar və ya arpadan hazırlanmış, ferment aktivliyi yüksək olan cücərmiş taxıl dəni unu və ya cücərmiş taxıl dənindən hazırlanmış digər məhsullar, təbii buğda qlüteni, soya unu, paxlalılardan hazırlanmış un və fermentlər ("Aspergillus oryzae" mikroorqanizmindən əldə olunan göbələk amilazası və proteolitik fermentlər) əlavə edilə bilər.
Buğda ununun istehsalı və dövriyyəsi "Qida məhsulları üzrə gigiyena tələblərinə dair qaydalar"a uyğun həyata keçirilməlidir.


Qara mühasibatlıq geri qayıdır? - Yanvardan işçiləri dəyişiklik gözləyir
Ceyhun Bayramov Azərbaycan Araşdırmaları üzrə 4-cü Avropa Konfransında çıxış edib - FOTOLAR
İlham Əliyev Aleksandr Stubbu təbrik etdi
Məhkəmə Tulin Ələkbərova ilə bağlı həbs qərarı verdi
Hikmət Hacıyev Qətərin dövlət naziri ilə görüşüb
"Lexus" kanala aşdı - 5 nəfər öldü
Prezident Qırğızıstan nümayəndə heyətini qəbul etdi
Xalqlarımızı sülhə hazırlamalıyıq - Prezidentin köməkçisi
"Tarixi Vaşinqton razılaşması Cənubi Qafqaz regionunu tamamilə dəyişəcək "
Bakıda bərpa zamanı memarlıq abidəsinə ziyan vurulub
Prezident İlham Əliyev BƏƏ-nin bir sıra şirkətlərinin rəhbərlərini qəbul edib
"Qalatasaray"ın son oyunundan sonra "Fənərbagça" bəyanat yaydı
Dəhşətli qəzada ölənlərin ikisi qardaşdır - Adlar
Gecə klubunda yanğın - 20-dən çox adam öldü
Tramp Amerika futbolunun adını dəyişir?