Azərbaycanda unla bağlı yeni QƏRAR
Buğda ununa dair sanitariya norma və qaydaları təsdiqlənib.
azxeber.com report-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyası qərar qəbul edib.
Buğda ununun cavab verməli olduğu tələblərə əsasən, bu unda kənar qoxu və dad olmamalı, tərkibində kənar maddə olmamalı, özünəməxsus rəngə və görünüşə malik olmalı, kimyəvi xüsusiyyətləri qaydaların müvafiq əlavəsində göstərilən tələblərə uyğun olmalı, tam buğda unu istisna olmaqla, buğda ununun ən az 98%-i 212 mikronluq ələkdən keçməlidir.
Bundan başqa, texnoloji məqsədlərə nail olmaq üçün buğda ununa buğda, çovdar və ya arpadan hazırlanmış, ferment aktivliyi yüksək olan cücərmiş taxıl dəni unu və ya cücərmiş taxıl dənindən hazırlanmış digər məhsullar, təbii buğda qlüteni, soya unu, paxlalılardan hazırlanmış un və fermentlər ("Aspergillus oryzae" mikroorqanizmindən əldə olunan göbələk amilazası və proteolitik fermentlər) əlavə edilə bilər.
Buğda ununun istehsalı və dövriyyəsi "Qida məhsulları üzrə gigiyena tələblərinə dair qaydalar"a uyğun həyata keçirilməlidir.


Bakıda yanğından DƏHŞƏTLİ GÖRÜNTÜLƏR - Körpə belə xilas edildi (FOTO)
Zelenski xalqa müraciət etdi
Paşinyan Tokayevi Ermənistana dəvət etdi
Erməni vətəndaşların Bakı səfəri ilə bağlı MÜHÜM MƏQAMLAR: İki əsas MƏQSƏD VAR
TƏCİLİ: Zelenski və Qərb Trampın təklifini RƏDD ETDİ
Faciəyə qurban gedən gənclərin - Fotoları
Yanğın binanın elektrik şaxtasında baş verib - Rəsmi
Sibel Can nəvəsinə mövlud oxutdu - FOTOLAR
Fəxri adlar pulla satılır' - Almaxanım canlı yayımda FAKTLAR AÇIQLADI
Kainat gözəli' müsabiqəsinin qalibi bəlli oldu
Telli ilə Zülfiyyə BARIŞDI
İlin ən yaxşı aktrisası' mükafatını qazandı
Nə vaxt konservatoriya məzunlarını izləyib ulduz etdiniz bu ölkədə?' - Muraddan sərt tənqid
Xatundan eşq etirafı: 'Sən mənim son eşqimsən