Azərbaycanda unla bağlı yeni QƏRAR
Buğda ununa dair sanitariya norma və qaydaları təsdiqlənib.
azxeber.com report-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyası qərar qəbul edib.
Buğda ununun cavab verməli olduğu tələblərə əsasən, bu unda kənar qoxu və dad olmamalı, tərkibində kənar maddə olmamalı, özünəməxsus rəngə və görünüşə malik olmalı, kimyəvi xüsusiyyətləri qaydaların müvafiq əlavəsində göstərilən tələblərə uyğun olmalı, tam buğda unu istisna olmaqla, buğda ununun ən az 98%-i 212 mikronluq ələkdən keçməlidir.
Bundan başqa, texnoloji məqsədlərə nail olmaq üçün buğda ununa buğda, çovdar və ya arpadan hazırlanmış, ferment aktivliyi yüksək olan cücərmiş taxıl dəni unu və ya cücərmiş taxıl dənindən hazırlanmış digər məhsullar, təbii buğda qlüteni, soya unu, paxlalılardan hazırlanmış un və fermentlər ("Aspergillus oryzae" mikroorqanizmindən əldə olunan göbələk amilazası və proteolitik fermentlər) əlavə edilə bilər.
Buğda ununun istehsalı və dövriyyəsi "Qida məhsulları üzrə gigiyena tələblərinə dair qaydalar"a uyğun həyata keçirilməlidir.


Bu, baş versə, Ermənistan Azərbaycana qarşı müharibəyə başlaya bilər - ŞOK DETALLAR
Leyla Əliyeva 'ASAN Məktub' sosial proqramının 10 illiyinə həsr olunan tədbirdə iştirak edib - FOTOLAR
Vəli Vəliyev vəfat etdi
ABŞ-də təyyarə qəzası: Ölənlər var - FOTO
Okan Karacan da saxlanıldı
Bir ildir həyat yoldaşımdan ayrılmışam' - Vəfa etiraf etdi
Güllünün mal varlığı açıqlandı
Zamiq qayğıya möhtac uşaqları sevindirdi - FOTOLAR
Allahım, onları sənə həvalə edirəm' - Foto
Sevil-Sevinc bacıları restoran açacaq
Aleyna Tilkinin evində axtarış aparıldı
Çinarə: Atamı hər an yanımda hiss edirəm
Bakcell "İnklüzivlikdə İnnovativ Həllər" tədbirinə dəstək oldu - FOTOLAR
"Nar" lotereyasında böyük finala az qaldı – "Li L9 Ultra" avtomobili səni gözləyir