Azərbaycanda unla bağlı yeni QƏRAR
Buğda ununa dair sanitariya norma və qaydaları təsdiqlənib.
azxeber.com report-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyası qərar qəbul edib.
Buğda ununun cavab verməli olduğu tələblərə əsasən, bu unda kənar qoxu və dad olmamalı, tərkibində kənar maddə olmamalı, özünəməxsus rəngə və görünüşə malik olmalı, kimyəvi xüsusiyyətləri qaydaların müvafiq əlavəsində göstərilən tələblərə uyğun olmalı, tam buğda unu istisna olmaqla, buğda ununun ən az 98%-i 212 mikronluq ələkdən keçməlidir.
Bundan başqa, texnoloji məqsədlərə nail olmaq üçün buğda ununa buğda, çovdar və ya arpadan hazırlanmış, ferment aktivliyi yüksək olan cücərmiş taxıl dəni unu və ya cücərmiş taxıl dənindən hazırlanmış digər məhsullar, təbii buğda qlüteni, soya unu, paxlalılardan hazırlanmış un və fermentlər ("Aspergillus oryzae" mikroorqanizmindən əldə olunan göbələk amilazası və proteolitik fermentlər) əlavə edilə bilər.
Buğda ununun istehsalı və dövriyyəsi "Qida məhsulları üzrə gigiyena tələblərinə dair qaydalar"a uyğun həyata keçirilməlidir.


Abbas Əraqçi: ABŞ ədalətli razılaşmaya hazır deyil
Qurbanqulu Berdiməhəmmədov Prezident İlham Əliyevi təbrik edib
İstanbuldakı "Zara"dan paltar alıb pulunu ödəməmişdi - Sərbəst buraxıldı
Mingəçevirdə avtomobillər toqquşdu - Yaralılar var
Aktyor Nikolay Denisov vəfat edib
Aylıq cəmi 1%-dən qızıl təminatlı kredit
"Pul bunların gözünü örtüb" - Qurban Qurbanov
"Qarabağ" ilin son oyununda qalib gəldi
Gəncədə avtomobillər toqquşdu
NATO Ermənistanı Kremlin əlindən almaq üçün hərəkətə keçdi
Tərtərdə bir nəfər kanalda batdı
Nikol Paşinyan İlham Əliyevə təşəkkür etdi
Türkiyədə ağır yol qəzası olub - Ölənlər var
ABŞ-ın neftini KİM OĞURLAYIB - Dəhşətli SSENARİ işə düşür
Azərbaycan–Türkiyə Hökumətlərarası Komissiyası Bakıda toplanacaq