Azərbaycanda unla bağlı yeni QƏRAR
Buğda ununa dair sanitariya norma və qaydaları təsdiqlənib.
azxeber.com report-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyası qərar qəbul edib.
Buğda ununun cavab verməli olduğu tələblərə əsasən, bu unda kənar qoxu və dad olmamalı, tərkibində kənar maddə olmamalı, özünəməxsus rəngə və görünüşə malik olmalı, kimyəvi xüsusiyyətləri qaydaların müvafiq əlavəsində göstərilən tələblərə uyğun olmalı, tam buğda unu istisna olmaqla, buğda ununun ən az 98%-i 212 mikronluq ələkdən keçməlidir.
Bundan başqa, texnoloji məqsədlərə nail olmaq üçün buğda ununa buğda, çovdar və ya arpadan hazırlanmış, ferment aktivliyi yüksək olan cücərmiş taxıl dəni unu və ya cücərmiş taxıl dənindən hazırlanmış digər məhsullar, təbii buğda qlüteni, soya unu, paxlalılardan hazırlanmış un və fermentlər ("Aspergillus oryzae" mikroorqanizmindən əldə olunan göbələk amilazası və proteolitik fermentlər) əlavə edilə bilər.
Buğda ununun istehsalı və dövriyyəsi "Qida məhsulları üzrə gigiyena tələblərinə dair qaydalar"a uyğun həyata keçirilməlidir.


Zəngəzur dəhlizində "Kalininqrad modeli" - Bu kimlərə və niyə lazımdır?
Leyla Əliyeva Beynəlxalq STEAM Azərbaycan Festivalını ziyarət etdi - FOTOLAR
Bakı metrosunun yeni mobil tətbiqi yaradılır
Banqkoka uçan təyyarə Bakıda məcburi eniş edib
Sakinlərin NƏZƏRİNƏ: Bəzi ərazilərdə işıq olmayacaq
Ağdamın işğaldan azad edilməsindən 5 il ötür
Qurbanqulu Berdiməhəmmədov İlham Əliyevi təbrik edib
Qarakənd faciəsindən 34 il ötür
Azadlığa çıxan Rəqsanədən ilk AÇIQLAMA - 'Çox sevincliyəm
DİN çağırış edir: bank kartlarınızı qoruyun
Rəqsanə ev dustaqlığına buraxıldı
Tarkanın konsert biletinin qiyməti narazılıq yaratdı- Sayt çökdü
Durovu bu görüntüyə görə ələ saldılar - FOTO
Zamiq bu ifaçını 'vicdansız' adlandırdı
Survivor 2026'nın növbəti iştirakçısı bəlli oldu