Azərbaycanda unla bağlı yeni QƏRAR
Buğda ununa dair sanitariya norma və qaydaları təsdiqlənib.
azxeber.com report-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyası qərar qəbul edib.
Buğda ununun cavab verməli olduğu tələblərə əsasən, bu unda kənar qoxu və dad olmamalı, tərkibində kənar maddə olmamalı, özünəməxsus rəngə və görünüşə malik olmalı, kimyəvi xüsusiyyətləri qaydaların müvafiq əlavəsində göstərilən tələblərə uyğun olmalı, tam buğda unu istisna olmaqla, buğda ununun ən az 98%-i 212 mikronluq ələkdən keçməlidir.
Bundan başqa, texnoloji məqsədlərə nail olmaq üçün buğda ununa buğda, çovdar və ya arpadan hazırlanmış, ferment aktivliyi yüksək olan cücərmiş taxıl dəni unu və ya cücərmiş taxıl dənindən hazırlanmış digər məhsullar, təbii buğda qlüteni, soya unu, paxlalılardan hazırlanmış un və fermentlər ("Aspergillus oryzae" mikroorqanizmindən əldə olunan göbələk amilazası və proteolitik fermentlər) əlavə edilə bilər.
Buğda ununun istehsalı və dövriyyəsi "Qida məhsulları üzrə gigiyena tələblərinə dair qaydalar"a uyğun həyata keçirilməlidir.


Əli Nağıyev Gürcüstanda rəsmi səfərdədir
Rusiyada azadlığa buraxılan Yusif Xəlilov ailəsi ilə Bakıya gəldi - Oğlundan açıqlama
Azərbaycanın Əməkdar artisti Mais Nuriyev vəfat edib
Tramp Asiyaya getdi
Azərbaycan XİN Qazaxıstanı təbrik edib
Prezident İlham Əliyev Qubadlı şəhərinin azad olunması münasibətilə paylaşım edib
Əli Nağıyev Gürcüstanda rəsmi səfərdə olub
Buzovanın hesabları haker hücumuna məruz qalıb
TƏBİB Salyandakı qəzada xəsarət alanların vəziyyətini açıqlayıb
Mel Gibson 'Məsihin ehtirası' filminin davamını çəkir
Aleyna Tilki qarət olundu
Röya Ayxan qardaşı oğlu ilə
Ayşe Barımla bağlı həbs qərarı ləğv edildi
"Bakcell" lotereyasında 3-cü avtomobilin qalibi bəlli oldu - Növbəti sən ola bilərsən
Yardımlıda avtomobil yolunun təmirinə 2 milyon manat ayrıldı