Azərbaycanda unla bağlı yeni QƏRAR
Buğda ununa dair sanitariya norma və qaydaları təsdiqlənib.
azxeber.com report-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyası qərar qəbul edib.
Buğda ununun cavab verməli olduğu tələblərə əsasən, bu unda kənar qoxu və dad olmamalı, tərkibində kənar maddə olmamalı, özünəməxsus rəngə və görünüşə malik olmalı, kimyəvi xüsusiyyətləri qaydaların müvafiq əlavəsində göstərilən tələblərə uyğun olmalı, tam buğda unu istisna olmaqla, buğda ununun ən az 98%-i 212 mikronluq ələkdən keçməlidir.
Bundan başqa, texnoloji məqsədlərə nail olmaq üçün buğda ununa buğda, çovdar və ya arpadan hazırlanmış, ferment aktivliyi yüksək olan cücərmiş taxıl dəni unu və ya cücərmiş taxıl dənindən hazırlanmış digər məhsullar, təbii buğda qlüteni, soya unu, paxlalılardan hazırlanmış un və fermentlər ("Aspergillus oryzae" mikroorqanizmindən əldə olunan göbələk amilazası və proteolitik fermentlər) əlavə edilə bilər.
Buğda ununun istehsalı və dövriyyəsi "Qida məhsulları üzrə gigiyena tələblərinə dair qaydalar"a uyğun həyata keçirilməlidir.


Ramiz Mehdiyev, Əli Kərimli və Abbas Abbasov "triuqolnik"i haqda bilinməyən gerçəklər
Kreml Duqini meydana çıxardı – İki şərt elan edildi, region qarışdı
Hikmət Hacıyev Niderland səfiri ilə görüşdü
Həmin binanın bir bloku tamamilə çökdü
Türkiyədə 120 şagird qidadan zəhərləndi
Gəncədə yeniyetmə bıçaqlandı
İstanbulda hoteldə halı pisləşərək xəstəxanada vəfat edən Böcek ailəsinin ölüm səbəbi açıqlandı
Koxalskinin seyvləri ən yaxşılar arasında
Uşakov və Uitkoff "WhatsApp"da danışıblar
SEPAH generalından Azərbaycanla bağlı gözlənilməz açıqlama
Moldovadan Rusiyaya qarşı SƏRT ADDIM: XİN hərəkətə keçdi
Abdullah Öcalan nə vaxt azadlığa çıxacaq? - PKK lideri ilə bağlı İLGİNC DETALLAR
Zaxarovadan uşaqlığı ilə bağlı etiraf
Rusiyada dəhşət: İşgəncə verilən "reabilitasiya mərkəzi" ifşa edildi
Şəmkirdə 35 yaşlı qadın BIÇAQLANDI - Qardaşı saxlanıldı