Azərbaycanda unla bağlı yeni QƏRAR
Buğda ununa dair sanitariya norma və qaydaları təsdiqlənib.
azxeber.com report-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyası qərar qəbul edib.
Buğda ununun cavab verməli olduğu tələblərə əsasən, bu unda kənar qoxu və dad olmamalı, tərkibində kənar maddə olmamalı, özünəməxsus rəngə və görünüşə malik olmalı, kimyəvi xüsusiyyətləri qaydaların müvafiq əlavəsində göstərilən tələblərə uyğun olmalı, tam buğda unu istisna olmaqla, buğda ununun ən az 98%-i 212 mikronluq ələkdən keçməlidir.
Bundan başqa, texnoloji məqsədlərə nail olmaq üçün buğda ununa buğda, çovdar və ya arpadan hazırlanmış, ferment aktivliyi yüksək olan cücərmiş taxıl dəni unu və ya cücərmiş taxıl dənindən hazırlanmış digər məhsullar, təbii buğda qlüteni, soya unu, paxlalılardan hazırlanmış un və fermentlər ("Aspergillus oryzae" mikroorqanizmindən əldə olunan göbələk amilazası və proteolitik fermentlər) əlavə edilə bilər.
Buğda ununun istehsalı və dövriyyəsi "Qida məhsulları üzrə gigiyena tələblərinə dair qaydalar"a uyğun həyata keçirilməlidir.


Paşinyanın təcili Moskva səfərinin PƏRDƏARXASI: Azərbaycana qarşı yeni plan, yoxsa...?
Xəzər dənizində zəlzələ olub
Yanğında anasını itirən Ləman palataya köçürüldü
Bakıda Ümummilli Lider Heydər Əliyevin xatirə gecəsi keçirilib - FOTOLAR
Rusiyada dövlət səviyyəsində anti-Azərbaycan siyasəti və diasporumuza hücum davam etdirilir
Moldovadakı Azərbaycan diasporu Heydər Əliyevin vəfatının ildönümünü qeyd etdi
Zəngəzur dəhlizi eyni anda bir neçə strateji marşrutu birləşdirir' - Elçin Əmirbəyov
Ərdoğan: Rusiya-Ukrayna münaqişəsində sülh uzaqda deyil
Ərdoğan Putinlə görüşün təfərrüatlarını açıqlayıb
Güllünün qızı həbs edildi
Reanimasiyadan çıxan aktyor ilk dəfə açıqlama verdi
Maska'nın aktyoru vəfat etdi - FOTO
Allahşükür Paşazadə Səudiyyə Ərəbistanı Krallığına səfərə yola düşür
Ukraynada bir neçə azərbaycanlı xəsarət aldı - FOTOLAR
Bakıda və Abşeron yarımadasının bəzi ərazilərində sulu qar yağır