Azərbaycanda unla bağlı yeni QƏRAR
Buğda ununa dair sanitariya norma və qaydaları təsdiqlənib.
azxeber.com report-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyası qərar qəbul edib.
Buğda ununun cavab verməli olduğu tələblərə əsasən, bu unda kənar qoxu və dad olmamalı, tərkibində kənar maddə olmamalı, özünəməxsus rəngə və görünüşə malik olmalı, kimyəvi xüsusiyyətləri qaydaların müvafiq əlavəsində göstərilən tələblərə uyğun olmalı, tam buğda unu istisna olmaqla, buğda ununun ən az 98%-i 212 mikronluq ələkdən keçməlidir.
Bundan başqa, texnoloji məqsədlərə nail olmaq üçün buğda ununa buğda, çovdar və ya arpadan hazırlanmış, ferment aktivliyi yüksək olan cücərmiş taxıl dəni unu və ya cücərmiş taxıl dənindən hazırlanmış digər məhsullar, təbii buğda qlüteni, soya unu, paxlalılardan hazırlanmış un və fermentlər ("Aspergillus oryzae" mikroorqanizmindən əldə olunan göbələk amilazası və proteolitik fermentlər) əlavə edilə bilər.
Buğda ununun istehsalı və dövriyyəsi "Qida məhsulları üzrə gigiyena tələblərinə dair qaydalar"a uyğun həyata keçirilməlidir.


Putin və Paşinyan Sankt-Peterburqda görüşdü
Fərid Əhmədov yeni rəis müavini təyin etdi
Gəncədə oğurluq edən şəxs özünə xəsarət yetirib
Axtarışda olanlardan biri 'Araz-Naxçıvan'ın prezidentidir
Müharibə QAPIMIZDA!: Artıq Xəzərə çatdı - Bu baş versə
NATO Ukraynaya ordu göndərir, Türkiyə Ukrayna müharibəsinə qoşulur - ŞOK DETALLAR
Qırıcılar hazır vəziyyətə gətirildi: Türkiyə bu ölkəyə havadan daxil olur
Türkiyə DİN-dən əl-Həddadın qəzaya uğraması ilə bağlı AÇIQLAMA
İran Qərbin tələbi ilə Rusiya ilə münasibətləri kəsməyəcək
Tyyarə qəzası ilə bağlı son dəqiqə açıqlaması
Qəzaya uğrayan təyyarənin qalıqları tapıldı
Murat Övüç həbsdən məktub yazdı - Günahım nədir, bilmirəm
Röya və Elçinin 'Can'ı təqdim olundu - AUDİO
"Misli"nin dəstəyilə Peşəkar İntellekt Liqasının 2025-ci il mövsümü başa çatdı - FOTOLAR
Ardanın maaşı müzakirələrə səbəb oldu