Azərbaycanda unla bağlı yeni QƏRAR
Buğda ununa dair sanitariya norma və qaydaları təsdiqlənib.
azxeber.com report-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyası qərar qəbul edib.
Buğda ununun cavab verməli olduğu tələblərə əsasən, bu unda kənar qoxu və dad olmamalı, tərkibində kənar maddə olmamalı, özünəməxsus rəngə və görünüşə malik olmalı, kimyəvi xüsusiyyətləri qaydaların müvafiq əlavəsində göstərilən tələblərə uyğun olmalı, tam buğda unu istisna olmaqla, buğda ununun ən az 98%-i 212 mikronluq ələkdən keçməlidir.
Bundan başqa, texnoloji məqsədlərə nail olmaq üçün buğda ununa buğda, çovdar və ya arpadan hazırlanmış, ferment aktivliyi yüksək olan cücərmiş taxıl dəni unu və ya cücərmiş taxıl dənindən hazırlanmış digər məhsullar, təbii buğda qlüteni, soya unu, paxlalılardan hazırlanmış un və fermentlər ("Aspergillus oryzae" mikroorqanizmindən əldə olunan göbələk amilazası və proteolitik fermentlər) əlavə edilə bilər.
Buğda ununun istehsalı və dövriyyəsi "Qida məhsulları üzrə gigiyena tələblərinə dair qaydalar"a uyğun həyata keçirilməlidir.


Ərdoğan CAR-a gedir: Mühüm konfrans
Emin Əmrullayev: Mərhələli şəkildə 20 min tamştat müəllim vəzifəsi yaradılacaq
Paşinyan Bakıdakı ermənilərlə bağlı məlumat istədi
AYNA ümidləri doğrultmadı, ancaq cərimə kəsməkdə maraqlıdır' - Deputat
Sığınacaqda qalan qız itkin düşdü - Atası imtina edib
Aİ-nin XİN rəhbərləri Rusiya nefti daşıyan tankerlərə qarşı yeni sanksiyaları müzakirə edəcəklər
Ermənistan öz daxili siyasi mexanizmləri və xalqa verəcəyi mesajlara görə prosesi uzadır
ABŞ-dan gələn sülh planı…
Bakı iki tarixi düşməni regionda "blokladı": Türk ölkələrini sevindirən xəbər
Əliyev daha bir ölkəni dağıdıcı müharibədən xilas edir – Kritik gəlişmə
Birbank Biznes-in Visa Sahibkar kartı indi tamamilə pulsuz və yeni dizaynda
Azərbaycanla oyunu buraxıb Dubaya getmişdi
"Qalatasaray"ın ulduzu Premyer Liqa yolunda
BRAVO supermarketlər şəbəkəsi rəqəmsal transformasiyada yeni mərhələni təqdim edir