Azərbaycanda unla bağlı yeni QƏRAR
Buğda ununa dair sanitariya norma və qaydaları təsdiqlənib.
azxeber.com report-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyası qərar qəbul edib.
Buğda ununun cavab verməli olduğu tələblərə əsasən, bu unda kənar qoxu və dad olmamalı, tərkibində kənar maddə olmamalı, özünəməxsus rəngə və görünüşə malik olmalı, kimyəvi xüsusiyyətləri qaydaların müvafiq əlavəsində göstərilən tələblərə uyğun olmalı, tam buğda unu istisna olmaqla, buğda ununun ən az 98%-i 212 mikronluq ələkdən keçməlidir.
Bundan başqa, texnoloji məqsədlərə nail olmaq üçün buğda ununa buğda, çovdar və ya arpadan hazırlanmış, ferment aktivliyi yüksək olan cücərmiş taxıl dəni unu və ya cücərmiş taxıl dənindən hazırlanmış digər məhsullar, təbii buğda qlüteni, soya unu, paxlalılardan hazırlanmış un və fermentlər ("Aspergillus oryzae" mikroorqanizmindən əldə olunan göbələk amilazası və proteolitik fermentlər) əlavə edilə bilər.
Buğda ununun istehsalı və dövriyyəsi "Qida məhsulları üzrə gigiyena tələblərinə dair qaydalar"a uyğun həyata keçirilməlidir.


Trampın 28 bəndlik planında yeganə qalib: Qazanan kimdir?
"Sosial şəbəkələrin verdiyi üstünlüklərdən istifadə edərək başqalarını təhqir etmək…" - Qulu Məhərrəmli
Salyan sakini itkin düşdü
Bakının bu rayonlarında qaz olmayacaq
Putin və Ərdoğan Ukrayna nizamlanmasını müzakirə edib
Ramiz Mehdiyev vəkilindən imtina etdi
Azərbaycanla Türkiyə arasında statistika sahəsində anlaşma memorandumu təsdiqləndi
MDB liderləri gələn ay görüşəcək
Ukraynalı müğənni həmcinsi ilə evlənir - FOTOLAR
Həyat yoldaşı Brüs Ullisin yas proqramını hazırlayıb
Alyona Əliyeva Lənkəran səfərindən paylaşım edib
"Asan İmza" indi "Azercell" tətbiqində
Şimali Avropa və Baltikyanı dövlətlər Ukraynaya dəstəklərini bəyan edib
'UNFORMAL'dan 'Avroviziya' iddiası: 'Təklif gələrsə, gedərik'