Azərbaycanda unla bağlı yeni QƏRAR
Buğda ununa dair sanitariya norma və qaydaları təsdiqlənib.
azxeber.com report-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyası qərar qəbul edib.
Buğda ununun cavab verməli olduğu tələblərə əsasən, bu unda kənar qoxu və dad olmamalı, tərkibində kənar maddə olmamalı, özünəməxsus rəngə və görünüşə malik olmalı, kimyəvi xüsusiyyətləri qaydaların müvafiq əlavəsində göstərilən tələblərə uyğun olmalı, tam buğda unu istisna olmaqla, buğda ununun ən az 98%-i 212 mikronluq ələkdən keçməlidir.
Bundan başqa, texnoloji məqsədlərə nail olmaq üçün buğda ununa buğda, çovdar və ya arpadan hazırlanmış, ferment aktivliyi yüksək olan cücərmiş taxıl dəni unu və ya cücərmiş taxıl dənindən hazırlanmış digər məhsullar, təbii buğda qlüteni, soya unu, paxlalılardan hazırlanmış un və fermentlər ("Aspergillus oryzae" mikroorqanizmindən əldə olunan göbələk amilazası və proteolitik fermentlər) əlavə edilə bilər.
Buğda ununun istehsalı və dövriyyəsi "Qida məhsulları üzrə gigiyena tələblərinə dair qaydalar"a uyğun həyata keçirilməlidir.


Ukraynada azərbaycanlı hərbçi həlak oldu
General Müdafiə Nazirliyində yüksək vəzifəyə - Təyin olundu
Binə TM-də elektrik dirəyi aşdı - Saatlardır işıq yanmır
Britaniya hökuməti: 'Ukrayna üzrə danışıqlarda dönüş nöqtəsi yaxınlaşıb
Qusarda baş vermiş ağır qəzada xəsarət alanların VƏZİYYƏTİ AÇIQLANDI
Pənah Hüseyn istefa verdi, Qiyas Sadıqov sədr oldu
Vətən müharibəsi şəhidinin atası vəfat etdi
Bakının mərkəzində TƏHLÜKƏ: Torpaq sürüşməsi riski
Heydər Əliyevi qəzəbləndirən məsələ ortaya çıxdı
AB tamamilə səhv instinktlərinə güvənir - Dmitriyev
Rusiya ilə yeni müharibə anonsu verildi
"Qarabağ" "Araz-Naxçıvan"ı darmadağın etdi
Zakir Qaralova ağır itki
Amnistiya kimlərə şamil olunacaq?