Azərbaycanda unla bağlı yeni QƏRAR
Buğda ununa dair sanitariya norma və qaydaları təsdiqlənib.
azxeber.com report-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyası qərar qəbul edib.
Buğda ununun cavab verməli olduğu tələblərə əsasən, bu unda kənar qoxu və dad olmamalı, tərkibində kənar maddə olmamalı, özünəməxsus rəngə və görünüşə malik olmalı, kimyəvi xüsusiyyətləri qaydaların müvafiq əlavəsində göstərilən tələblərə uyğun olmalı, tam buğda unu istisna olmaqla, buğda ununun ən az 98%-i 212 mikronluq ələkdən keçməlidir.
Bundan başqa, texnoloji məqsədlərə nail olmaq üçün buğda ununa buğda, çovdar və ya arpadan hazırlanmış, ferment aktivliyi yüksək olan cücərmiş taxıl dəni unu və ya cücərmiş taxıl dənindən hazırlanmış digər məhsullar, təbii buğda qlüteni, soya unu, paxlalılardan hazırlanmış un və fermentlər ("Aspergillus oryzae" mikroorqanizmindən əldə olunan göbələk amilazası və proteolitik fermentlər) əlavə edilə bilər.
Buğda ununun istehsalı və dövriyyəsi "Qida məhsulları üzrə gigiyena tələblərinə dair qaydalar"a uyğun həyata keçirilməlidir.


Gəncədə bıçaqlanan qadının SON DURUMU
Abşeronda kuryoz olay
Göygöldə maşın aşdı - Ölən var
Xəzər dənizindən qum-çınqıl oğurlayanlar - Saxlanıldılar
Yanğında həlak olan Könül Vəlibəylinin qızının son vəziyyəti açıqlandı
Bayramdan sonra bu məhsullarda UCUZLAŞMA GÖZLƏNİLİR
"Mərkəzi Bank çalışır ki, insanlar manata etibar etsinlər"
Leyla və Arzu Əliyevalar Məhəmməd Yunusla görüşdülər - Fotolar
Bakıda Azərbaycan-Qırğız birgə hökumətlərarası komissiyasının iclası keçiriləcək
Bakının bu rayonunda qaz olmayacaq
Volkan Demirel istefa verdi
Messi öz rekordunu yenilədi
Fiziyevin rəqibi bəlli oldu
Beyni yaşlandırmayan qidalar açıqlandı
Dünyadan Əli Kərimlinin həbsinə inanılmaz reaksiya