Azərbaycanda unla bağlı yeni QƏRAR
Buğda ununa dair sanitariya norma və qaydaları təsdiqlənib.
azxeber.com report-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyası qərar qəbul edib.
Buğda ununun cavab verməli olduğu tələblərə əsasən, bu unda kənar qoxu və dad olmamalı, tərkibində kənar maddə olmamalı, özünəməxsus rəngə və görünüşə malik olmalı, kimyəvi xüsusiyyətləri qaydaların müvafiq əlavəsində göstərilən tələblərə uyğun olmalı, tam buğda unu istisna olmaqla, buğda ununun ən az 98%-i 212 mikronluq ələkdən keçməlidir.
Bundan başqa, texnoloji məqsədlərə nail olmaq üçün buğda ununa buğda, çovdar və ya arpadan hazırlanmış, ferment aktivliyi yüksək olan cücərmiş taxıl dəni unu və ya cücərmiş taxıl dənindən hazırlanmış digər məhsullar, təbii buğda qlüteni, soya unu, paxlalılardan hazırlanmış un və fermentlər ("Aspergillus oryzae" mikroorqanizmindən əldə olunan göbələk amilazası və proteolitik fermentlər) əlavə edilə bilər.
Buğda ununun istehsalı və dövriyyəsi "Qida məhsulları üzrə gigiyena tələblərinə dair qaydalar"a uyğun həyata keçirilməlidir.


"Avropa Parlamentinin bu addımı sülhə vurulan ciddi zərbədir" - Deputat
Azərbaycanda yüksək vəzifəli şəxs faciəvi şəkildə öldü - FOTO
Nardaranda müəmmalı ÖLÜM: Ailəsi gecəyarısı meyitini tapdı
Qəbiristanlıqda huşsuz vəziyyətdə tapılan kişi xəstəxanada öldü
Naxçıvanda vəkilin intizam məsuliyyətinə cəlb edilmə qaydaları dəyişir
Ermənistanın qapılarını taybatay açmaq - "Vaşinqton görüşündən sonra Paşinyan nə edəcəyini bilmir"
Azərbaycanla Monteneqro arasında Anlaşma Memorandumu imzalandı
Suriya ordusunda Azərbaycan modeli tətbiq ediləcək
Braziliya klubundan "Qarabağ"a ikinci təklif
Azərbaycandan yola salınan neft məhsullarının ilk partiyası Ermənistana çatdı
Marko Rubio Ermənistan-Azərbaycan münaqişəsinin həllində ABŞ-ın iştirakından danışdı
41 yaşında transfer oldu
Qibləsi dəyişən siyasətçinin "namazı" qəbul olarmı? - FOTO
MM AP-nin qətnaməsi ilə bağlı bəyanat qəbul etdi