Bu yağlar ürəyə ziyandır - Xəbərdarlıq

Bu yağlar ürəyə ziyandır - XəbərdarlıqSon araşdırmalara əsasən, trans yağlar ürək üçün ən zərərli yağ növü hesab olunur.
KONKRET.az xəbər verir ki, trans yağlar, əsasən, emal olunmuş qidalar, fast food, dondurulmuş xəmir məhsulları və qızardılmış qidalarda istifadə olunur. Bu yağlar qanda pis xolesterin (LDL) səviyyəsini artırır və yaxşı xolesterini (HDL) azaldır, bu da arteriyaların daralmasına və ürək xəstəliklərinin riskinin artmasına səbəb olur.
Trans yağların yüksək istehlakı aşağıdakı problemlərə yol aça bilər:
Ürək-damar xəstəlikləri
Ürək tutması və infarkt riski
İltihabi proseslərin güclənməsi
Tip 2 şəkərli diabet riski
Məsləhətlər:
Etiketlərdə "hidrogenləşdirilmiş" və ya "qismən hidrogenləşdirilmiş" yağlar ifadəsinə diqqət yetirin.
Təzə, təbii məhsullara üstünlük verin və işlənmiş qidalardan uzaq durun.
Yemək bişirmək üçün zeytun yağı, avokado yağı və ya kokos yağı kimi sağlam yağlardan istifadə edin.
Ürək sağlamlığını qorumaq üçün bu növ yağların qəbulunu mümkün qədər məhdudlaşdırmaq vacibdir.

Sağlamlıq     Baxılıb: 279   Tarix: 03 dekabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Bu spirtdən istifadə edənlərə XƏBƏRDARLIQ: Xərçəng yaradır...?

Avropa Kimya Agentliyi (ECHA) etanolu (etil spirti) kanserogen kimi təsnif etməyi planlaşdırır. Bu barədə "Financial Times" məlumat yayıb. Bildirilir ki, oktyabrın 10-da agentliyin işçi qruplarından biri daxil

Gündə bir ədəd yeyin - İnfarkt və xərçəngdən qoruyur

Mövsümi meyvələr arasında xüsusi yeri olan nar payızın ən bol və sevilən nemətlərindəndir. Qırmızı rəngi, turş-şirin dadı və zəngin tərkibi ilə həm süfrələrin bəzəyidir, həm də xalq təbabətində geniş istifadə olunur. Qədi

Doşabla birlikdə qəbul edin, damarları açır, erkən yaşlanmanı önləyir

Türkiyənin məşhur həkimi Canan Karatay, tahinin xüsusilə doşabla birlikdə istehlak edildikdə sağlamlığa olan faydalarını vurğulayır. Onun sözlərinə görə, tahin qan dövranını tənzimləyir, damar tıxanıqlığının qarşısını alı

Ən faydalı və sağlam ət hansıdır? - Cavab sizi təəccübləndirəcək

Son araşdırmalara görə fərqli ət növlərinin təsiri orqanizmin vəziyyətindən, yemək formasından və hətta porsiyanın ölçüsündən asılı olaraq dəyişir. Toyuq, mal, qoyun və balıq ətləri  hər biri özünəməxsus xüsusiyyətləri il

İflic olmamışdan bir neçə gün əvvəl bu 3 əlamət ortaya çıxır

Beynin müəyyən hissəsinə qan axınının qəfil dayanması və ya azalması nəticəsində yaranan iflic əsl hadisə baş vermədən bir neçə gün əvvəl özünü müəyyən əlamətlərlə büruzə verə bilər. milliaz-a istinadən xəbər verir ki, ketoge

Qışda tez-tez içirik amma hər qurtumu zəhər saçır

Temperaturun enməsi ilə tənəffüs yolu infeksiyaları mövsümü başlayıb. milliaz-a istinadən xəbər verir ki, İzmir Katip Çələbi Universiteti Atatürk Təhsil və Araşdırma Xəstəxanasının Yoluxucu Xəstəliklər şöbəsinin həkimi Prof

Sağlamlıq üçün ən faydalı ət növü - Balıq ya da toyuq deyil

Sağlam qidalanmanın əsas şərtlərindən biri zülalı düzgün mənbədən almaqdır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, xüsusilə 50 yaşdan sonra maddələr mübadiləsi yavaşladığı üçün orqanizm üçün həm yüngül, həm də qidalı ət növlərin

Bu turşunu yeyənlərin DİQQƏTİNƏ

Acı bibər turşusu həm süfrələrin sevimlisi, həm də sağlamlıq baxımından diqqət mərkəzinə çevrilib. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bu turşu yalnız dadına görə deyil, həm də orqanizm üçün olan faydaları ilə seçilir. Xüsusil

Niyə arıqlamaq kökəlməkdən çətindir? -  Alimlər səbəbini tapdı

Alimlər arıqlamağın niyə çətin olduğunu izah ediblər. -a istinadən xəbər verir ki, "Cell" jurnalında dərc olunan araşdırmaya görə, insan beyninin əsas proqramı bədəni kök qalmağa təşviq edir, çünki bu, qədimdə sa


yeni xeberler azerbaycan xeberleri son xeberler gunun xeberleri en yeni xeberler metbuat havanın temperaturu