Səhər yeməyi artıq çəkidən qoruyur

Səhər yeməyi artıq çəkidən qoruyurHəkimlərin əksər hissəsi səhər yeməyini əsas qida qəbulu kimi qiymətləndirir.
KONKRET.az xəbər verir ki, səhər yeməyi orqanizmi "işə salır", ona lazım olan enerji ilə təmin edir. Təəssüf ki, insanların əksər hissəsi səhər yeməyini vacib hesab etmir və ən yaxşı halda bir fincan qəhvə və ya çay və buterbrodla kifayətlənirlər, bir çoxları isə ümumillikdə səhər yemək yemirlər.
Səhər yeməyinin beş faydasını təqdim edirik:
Səhər yeməyi əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırır.
İnsan ac olduqda onun qanında şəkərin səviyyəsi düşür. Bu da insanın əhval-ruhiyyəsinə mənfi təsir edir – insan əsəbi olur, hər şeyə daha kəskin reaksiya verir, qıcıqlanır. Bu isə, təbii ki, insanın işinə təsir edir.
Səhər yeməyi gün ərzində aclığı tənzimləyir.
Amerikalı mütəxəssislər araşdırmalar nəticəsində belə qərara gəliblər ki, səhər yeməyi zamanı yumurta yeyən insan gün ərzində daha az acır və nəticədə daha az yeyir. Mütəxəssislərin fikirlərinə görə, yumurta bütün digər səhər yeməkləri ilə müqayisədə insanı ən yaxşı doydurur və gün ərzində qəbul edilən kaloriləri azaldır. Yumurtanı qızardılmış şəkildə deyil, bişmiş şəkildə yemək daha faydalıdır.
Səhər yeməyi diqqəti və yaddaşı yaxşılaşdırır.
Səhər yeməyi insana informasiyanı daha yaxşı qəbul etməyə və yadda saxlamağa kömək edir.
Səhər yeməyi artıq çəkidən qoruyur.
Aclıq zamanı insan orqanizmində müdafiə reaksiyası işə salınır – orqanizm daha çox kalori qəbul etməyə çalışır ki, onları ehtiyat üçün saxlasın.
Beləliklə, əgər siz səhər yeməyindən imtina edirsinizsə, nahar zamanı lazım olandan daha çox yeyəcəksiniz və bu da bədən çəkinizə mənfi təsir edəcək.
Səhər yeməyi insanın mədə-bağırsaq sistemini xəstəliklərdən qoruyur.
Düzgün səhər yeməyi insanı bir çox mədə-bağırsaq sistemi xəstəliklərindən qoruya bilər.
İlk növbədə bu qastrit və qəbizliyə aiddir. Səhər 1 stəkan təmiz su, 30 dəqiqə sonra isə sıyıq (xüsusilə yulaf yarması sıyığı) yeyən insan qəbizlikdən azad ola bilər.Axşam.az

Sağlamlıq     Baxılıb: 154   Tarix: 27 fevral 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Bir həftə sumaq suyu içsəniz, orqanizmdə nə baş verər?

Sumaq – tərkibi faydalı maddələrlə zəngin olan təbii bitki növüdür. Onun suyundan müntəzəm istifadə etmək sağlamlığa müxtəlif təsirlər göstərə bilər. Xüsusilə bir həftə ərzində gündəlik olaraq sumaq suyu içmək bədəndə mühü

Yuxusuzluqdan əziyyət çəkənlər nə etməlidir? - Dietoloqlardan məsləhət

Ağlınız sakitləşmədikdə və bədəniniz rahatlaşmadıqda yatmaq çətindir. Amma bir sakitləşdirici içki içsəniz, yuxunuz sakit və yaxşı ola bilər. Ekspertlərin sözlərinə görə, bu içki albalı şirəsidir. -a istinadən xəbər veri

Yayda ən çox yeyilən salat zəhərə çevrilə bilər - DİQQƏT

Qida təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssis Yelena Spetsenko yayın ən çox yeyilən salatının sağlamlıqla bağlı risklərini açıqlayıb. -a istinadən xəbər verir ki, xiyar və pomidordan hazırlanmış ənənəvi yay salatına mayonez əlavə edildikd

Gündə bir yumurta yeməyin - 7 faydası

Müntəzəm olaraq yeyildikdə bədənə saysız-hesabsız faydalar təmin edən yumurta, vitaminlər, minerallar və zülal tərkibi ilə təbii sağlamlıq mənbəyi kimi diqqət çəkir. Araşdırmalara görə, gündə bir yumurta yemək əzələ inkişaf

Soyuq meyvə yeməyin zərərləri - O orqanı məhv edir

Vitaminlər və minerallar baxımından meyvələr ən sağlam qidalar arasındadır. Ancaq onların necə yeyildiyi də sağlamlıq üçün vacibdir. Xüsusilə soyuq meyvə yemək gözlənilməz zərərlərə səbəb ola bilər. -a istinadla xəbər veri

Bu balıqları ayda 3 dəfə yesəniz, xərçəng "qapınızı TANIMAYACAQ"

Son araşdırmalar göstərir ki, balıq yemək qadınlarda uzunömürlülüyə və sağlamlığa ciddi təsir göstərə bilər. Ənənəvi olaraq diqqət daha çox iri balıqlara, məsələn, losos və tuna balığına yönəldilsə də, alimlər hesab edirlə

Kartof qızartmalarındaki böyük təhlükə - Yeni araşdırma üzə çıxardı

British Medical Journal-da dərc olunan genişmiqyaslı araşdırma kartof qızartmasının müntəzəm istifadəsinin 2-ci tip diabet riskini artırdığını göstərib. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, həftədə üç dəfə qızardılmı

Banan qanı qatılaşdırır - Tromb yaradan qidalar

Faydalı bildiyiniz qidalar, meyvələr belə qanı qatılaşdıra bilər. Xüsusən yayda orqanizmdə susuzlaşma fonunda qan daha da qatılaşır. -a istinadən xəbər verir ki, ürək-damar cərrahı Pavel Vladimirov kartof, banan, şirniyya

Diyetoloq: "Azkalorili qidalar kökəlməyə səbəb ola bilər"

Azkalorili qidalara keçmək, salatlara üstünlük vermək əks təsirə səbəb olur. Belə ki, bədən bu cür qidaları aclıq siqnalı kimi qəbul edərək yağ toplamağa başlayır və arıqlama prosesi əks təsirlə əvəz olunur. -a istinadə


yeni xeberler son xeberler azerbaycan xeberleri son xeberler bugun cebheden xeber xeber.az bu gun cebheden xeberler