D vitamini qəbul edənlərin nəzərinə

D vitamini qəbul edənlərin nəzərinəƏksər sintetik D vitaminlərin tərkibində kimyəvi zəhərli maddələr var. Uzun zaman bu vitamini qəbul etdikdə allergiyaya, hiperaktivliyə, hətta xərçəng xəstəliyinə qədər gətirib çıxara bilər.
KONKRET.az "Medicina"ya istinadla xəbər verir ki, rusiyalı ekspertlərin sözlərinə görə, D vitamini preparatı təyin edildikdə alarkən çalışın tərkibinə nəzər yetirəsiniz.
Tərkibində BD, BHA, BHT, klimafor, hidrofasfar, saxaroza və sair zərərli kimyəvi maddələr olmamalıdır.
Belə tipli vitaminləri uşaq qəbul etdikdə, allergiya, hiperaktivlik artır və başqa problemlərlə üzləşir.
Bütün bunlardan başqa, çalışın D vitaminini su tərkibli deyil, yağ tərkibli qəbul edin. Bu orqanizmin mənimsənilməsinə yararlıdır.
D vitaminlərinin içərisinə ən çox əlavə edilən kimyəvi maddə BHA – dır ki, bu da tibbdə 320 kodu altındadır. Bu maddə əsasən qidalara qatılır ki, işıq, hava və istilikdən tez xarab olmasın, uzun müddət qalsın.

Sağlamlıq     Baxılıb: 248   Tarix: 23 may 2023
f Paylaş

Turlar.az [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

Bu içkilər şəkər xəstəliyi yaradır

Süni şirinləşdirici ilə hazırlanan "zero" içkilərin sağlamlığa təsiri ilə bağlı yeni elmi müzakirələr gündəmdədir. -a istinadən xəbər verir ki, araşdırmalar bu içkilərin qısa müddətdə qan şəkərini artırmasa da

Kartof qızartmalarındaki böyük təhlükə - Yeni araşdırma üzə çıxardı

British Medical Journal-da dərc olunan genişmiqyaslı araşdırma kartof qızartmasının müntəzəm istifadəsinin 2-ci tip diabet riskini artırdığını göstərib. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, həftədə üç dəfə qızardılmı

Azərbaycanda qızılca və suçiçəyi ilə bağlı epidemioloji vəziyyət necədir?

Ölkədə qızılca və suçiçəyi ilə bağlı epidemioloji vəziyyət stabildir. xəbər verir ki, bu barədə Trend-in sorğusuna cavab olaraq Səhiyyə Nazirliyi Respublika Gigiyena və Epidemiologiya Mərkəzindən məlumat verilib. Bildirili

Meyvələri bu saatda yeməyin, yoxsa

Meyvələr sağlam qidalar olsa da, günün istənilən vaxtında yemək düzgün deyil. -a istinadən bildirir ki, nahar və ya şam yeməyindən bir neçə saat əvvəl meyvə qəlyanaltısı da düzgün addımdır. Amma axşam meyvə yemək səhvdir

Banan qanı qatılaşdırır - Tromb yaradan qidalar

Faydalı bildiyiniz qidalar, meyvələr belə qanı qatılaşdıra bilər. Xüsusən yayda orqanizmdə susuzlaşma fonunda qan daha da qatılaşır. -a istinadən xəbər verir ki, ürək-damar cərrahı Pavel Vladimirov kartof, banan, şirniyya

Enerji içkiləri bu xəstəliklərə SƏBƏB OLUR

Enerji içkiləri maddələr mübadiləsinə, sinir və ürək-damar sisteminə mənfi təsir göstərir. Onlar şəkərli diabet, piylənmə, ateroskleroz kimi xəstəliklərə səbəb ola və qocalmanı sürətləndirə bilər. -a istinadən xəbər veri

Bu qidalar iştahsızlıq yaradacaq

Pəhriz saxlayarkən insanda aclıq hissi daha da çoxalır, iştaha artır. Əgər iştahanızın qarşısını alsanız, pəhriz siyahısı sizə o qədər də qorxulu gəlməyəcək. Bəzi ərzaqlar iştahı kəsir və pəhriz saxlamağı asanlaşdırır. Həmi

Dünyanın ən sağlam tərəvəzi seçildi

Alimlərin araşdırmasına görə tərə ən sağlam tərəvəzdir. KONKRET.azxəbər verir ki, aparılan elmi araşdırmalar tərəni insanı 10 növ xəstəlikdən qoruyan tərəvəz kimi qiymətləndirir. Mütəxəssislər bildirir ki, tərə ağciyər xəstəliklərində

Ağ saçları 15 günə öz rənginə qaytarır - Kimyəvi boyalara son

Yaşınız artdıqca saçlarınız ağarmağa başlayır. Ancaq bəzən gənc yaşlarda da saçlarda ağarmalar müşahidə olunur. Saçların ağarmasına səbəb olan bir çox amil mövcuddur. Vitamin və mineral çatışmazlığı, stress, zərərli vərdişlər


azerbaycan xeberleri son xeberler yeni xeberler xəbər bu gunun xeberleri xeberler bugun 2025 meherremlik 2025