Orqanizmin içkidən çökdüyünü göstərən 5 əlamət - İçkini tərgitmək vaxtıdır

Orqanizmin içkidən çökdüyünü göstərən 5 əlamət - İçkini tərgitmək vaxtıdırBu simptomlar təkcə hər gün spirtli içki qəbul edənlərdə yox, ayda bir neçə dəfə içənlərdə də ola bilər. Hər şey orqanizmin içkinin zərərinə nə qədər tez ram olacağından və dözümündən, rezervindən asılıdır.
Milli.Az bildirir ki, medicina.az artıq alkoqoldan imtina etməyin vaxtını göstərən 5 siqnalı araşdırıb.
Özünüzü test edin:
- Ağızda quruluq, acılıq,zəhər tamı
Bu simptom içki qəbul edənlərdə qaraciyər və öd axarlarında tıxanma, problemlərin yarandığını göstərir. Eləcə də mədəaltı vəzin çökməsinə işarədir.
- Çox içəndən sonra ürəkbulanmasının olmaması
Bu əslində sağlam orqanizmin artıq içkiyə və toksinləşməyə verdiyi reaksiyadır. Bu yolla bədən etanoldan azad olmaq istəyir. Lakin müntəzəm içki içənlərdə bir neçə il sonra ürəkbulanma olmur, bu kişiləri sevindirir. Əslində isə bu ciddi siqnaldır, orqanizmin müdafiə sistemi çöküb.
Siz etanolla, keyfiyyətsiz içkidən zəhərlənəndə qusma refleksi işə düşməyəcək və ölə bilərsiz.
- Mədə -bağırsaqlarda problem
İçki mədə və bağırsaqların işini, selikli qişasını tam pozur. Mikroflora dağılır, qarında köp, küy, diareya, qəbizlik yaranır. Gecə sansı, kolitlər olur.
- Yaddaş pozulması
Gecə içəndən sonra səhər dünən baş verənləri və nə dediyini xatırlamamaq artıq alkoqol asılılığının əlamətidir.
Bu simptom beyinin böyük bir sahəsində hüceyrələrin dağılmağa doğru getdiyini göstərir.
- Qızaran üz, saralan dırnaqlar
Dırnaq sədəfinin saralması qaraciyərdə, göyərib, bənövşəyi rəng alması isə ürək damarda problemlərin başlandığını göstərir. Çox içki içənlərdə dırnaqda bu əlamətlər olur və yaranarsa, dərhal içkini tərgitmək lazımdır.
İçkidən sonra üzün çox qızarması artıq içkiyə qarşı allergiyanın olmasını göstərir.
Həmin içkini və ya ümumiyyətlə alkoqolu bədən qəbul etmək istəmir. Amma daha çox hallarda bu qızarma arterial hipertenziya, təzyiq problemini göstərir.
Bu halda içkiyə davam, insult, infarktla yekunlaşa bilər.
Milli.Az /news.milli.az

Sağlamlıq     Baxılıb: 487   Tarix: 09 iyun 2020
f Paylaş

Ustalar.az ustalar sayti [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

Yatmazdan əvvəl qəbul edin: Yuxuda əzələ "çıxaracaqsınız"

Yatmazdan əvvəl qəbul edilən zülal sayəsində yatarkən əzələ inkişafı mümkündür. Alimlərin fikrincə, idman zalında saatlarla tərləməkdən əlavə, yatmazdan öncə bir stəkan kazein proteini içmək əzələlərin təmirini və böyüməsin

Bu 4 qida ömrünüzü qısaldır

Uzun və sağlam ömür arzusunda olanlara dünyaca məşhur sağlam həyat üzrə mütəxəssis Dan Buettner vacib xəbərdarlıq edib. KONKRET. -a istinadən xəbər verir ki, bildirib ki, bəzi qidalar var ki, onları sadəcə azaltmaq yox, ümumiyyətl

Alimlər HIV-ə çarə tapdılar

Avstraliyada yerləşən Doherty İnstitutunun alimləri HIV-in müalicəsi istiqamətində mühüm elmi irəliləyiş əldə ediblər. Tədqiqatçılar "LNP X" adlandırılan yeni lipid nanopartikullar hazırlayıb. Bu hissəciklər vasitəsil

Gecə heç bir halda yeyilməməli olan 5 MEYVƏ

Meyvələr çox faydalı olsa da, bəzilərini axşam saatlarında yemək sağlamlığa zərər verə və yuxunu poza bilər. Meyvələr şübhəsiz ki, sağlamlıq üçün vacibdir, lakin onların faydası birbaşa olaraq günün hansı saatında yeyilməsində

Beyini zombiləşdirən QİDALAR

Yağlı qidaların qəbulu beyin həcminin artmasına səbəb olur. -a istinadla xəbər verir ki, Bostondakı Harvard Tibb Məktəbinin aliımləri bir qrup laboratoriya siçanını yüksək yağlı pəhrizlə qidalandırıblar. Qeyd olunur ki, bi

Belə davam etsəniz, tez ÖLƏCƏKSİNİZ – ŞOK

Yeni araşdırmaya görə, oturaq həyat təkcə fiziki sağlamlığa deyil, həm də beynin quruluşuna mənfi təsir göstərir. -a istinadən xəbər verir ki, Vanderbilt Universiteti, Pittsburq Universiteti və Seul Milli Universitetini

Alça yedikdən sonra bunu edin

Alça yay mövsümünün ən məşhur meyvələrindən biridir. Mütəxəssislər alça yedikdən sonra nə etməli olduğuna dair məsləhətlər veriblər. -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər xüsusilə turş və şəkərli qidalar, qazlı içkilə

Yay aylarında qida zəhərlənməsi riskləri artır: Ekspertdən vacib tövsiyələr

Yay aylarında temperaturun artması ilə qida zəhərlənmələrinin sayı da yüksəlir. Qida təhlükəsizliyi üzrə ekspert Fərid Səfərov -a verdiyi açıqlamada bildirir ki, isti hava bakteriyaların sürətlə çoxalması üçün əlverişli şərai

Köhnə dəmli çay xərçəng yaradır

Səhər açılar-açılmaz mətbəxə keçib çaydanı işə salmaq azərbaycanlıların adətidir. Amma çoxları bilmədən səhv edir: əvvəlki günün dəmli çayını ocağa qoyub yenidən qızdırır, bir stəkan da ondan içir. Halbuki bu görünməz təhlük


azerbaycan xeberleri son xeberler yeni xeberler son.xeberler azerbaycanda son xeberler sosial yardim son.xabar