Portağal qabığının gözlənilməz faydalı xüsusiyyəti
Nigeriyalı tədqiqatçılar aşkar ediblər ki, portağal qabığı həzm prosesini yaxşılaşdırmaqla yanaşı, həm də bağırsaqda faydalı bakteriyaların çoxalmasına kömək edir.
KONKRET.azoxu.az-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı tədqiqatın nəticələri "Human Nutrition & Metabolism" elmi jurnalında dərc olunub.
Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, portağal qabığının tərkibində hüceyrə aktivliyini dəstəkləyə və oksidləşmədən qoruya bilən çoxlu bitki mənşəli bioloji aktiv birləşmələr – polifenollar mövcuddur.
Portağal qabığı, həmçinin liflə, xüsusən də onun həll olunan forması olan pektinlə zəngindir. Bu, suyu udmaq, həzm prosesini asanlaşdırmaq, qanda şəkərin səviyyəsini sabitləşdirmək və xolesterin və arterial təzyiqi azaltmaq qabiliyyətinə malikdir.
Bundan əlavə, alimlər portağal qabığının bağırsaq mikrobiomuna müsbət təsir göstərdiyini də müəyyən ediblər. Lif faydalı mikroorqanizmlərin böyüməsini stimullaşdırır, flavonoidlər və polifenollar isə bağırsaq baryerini möhkəmləndirir, zərərli bakteriyaların qarşısını alır və probiotiklərin aktiv qalmasına kömək edir.
Kurslar.az kurslar [newsid: 0-123300]

Bakıda yanğından DƏHŞƏTLİ GÖRÜNTÜLƏR - Körpə belə xilas edildi (FOTO)
Zelenski xalqa müraciət etdi
Paşinyan Tokayevi Ermənistana dəvət etdi
Erməni vətəndaşların Bakı səfəri ilə bağlı MÜHÜM MƏQAMLAR: İki əsas MƏQSƏD VAR
TƏCİLİ: Zelenski və Qərb Trampın təklifini RƏDD ETDİ
Faciəyə qurban gedən gənclərin - Fotoları
Yanğın binanın elektrik şaxtasında baş verib - Rəsmi
Yasamalda yanğının baş verdiyi yaşayış binasının qarşısında qərargah yaradılıb
Sibel Can nəvəsinə mövlud oxutdu - FOTOLAR
Fəxri adlar pulla satılır' - Almaxanım canlı yayımda FAKTLAR AÇIQLADI
Kainat gözəli' müsabiqəsinin qalibi bəlli oldu
Telli ilə Zülfiyyə BARIŞDI
İlin ən yaxşı aktrisası' mükafatını qazandı
Nə vaxt konservatoriya məzunlarını izləyib ulduz etdiniz bu ölkədə?' - Muraddan sərt tənqid
Xatundan eşq etirafı: 'Sən mənim son eşqimsən