Portağal qabığının gözlənilməz faydalı xüsusiyyəti
Nigeriyalı tədqiqatçılar aşkar ediblər ki, portağal qabığı həzm prosesini yaxşılaşdırmaqla yanaşı, həm də bağırsaqda faydalı bakteriyaların çoxalmasına kömək edir.
KONKRET.azoxu.az-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı tədqiqatın nəticələri "Human Nutrition & Metabolism" elmi jurnalında dərc olunub.
Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, portağal qabığının tərkibində hüceyrə aktivliyini dəstəkləyə və oksidləşmədən qoruya bilən çoxlu bitki mənşəli bioloji aktiv birləşmələr – polifenollar mövcuddur.
Portağal qabığı, həmçinin liflə, xüsusən də onun həll olunan forması olan pektinlə zəngindir. Bu, suyu udmaq, həzm prosesini asanlaşdırmaq, qanda şəkərin səviyyəsini sabitləşdirmək və xolesterin və arterial təzyiqi azaltmaq qabiliyyətinə malikdir.
Bundan əlavə, alimlər portağal qabığının bağırsaq mikrobiomuna müsbət təsir göstərdiyini də müəyyən ediblər. Lif faydalı mikroorqanizmlərin böyüməsini stimullaşdırır, flavonoidlər və polifenollar isə bağırsaq baryerini möhkəmləndirir, zərərli bakteriyaların qarşısını alır və probiotiklərin aktiv qalmasına kömək edir.
Kurslar.az kurslar [newsid: 0-123300]

Azərbaycanda 600-dən çox hərbçiyə mənzil veriləcək
Varşava Bakı ilə əməkdaşlığın daha da genişləndiriləcəyinə ümid edir
Kərkükün türk dünyası məkanına daha sıx inteqrasiyasını təmin etmək zəruridir — FOTOLAR
Hərbi Prokurorluqda Ümummilli Lider Heydər Əliyevin anım gününə həsr olunan tədbir keçirilib - FOTOLAR
Çağla prokuror rolunu canlandıracaq
Qazaxıstanın Xalq Artisti Roza Rımbayeva karyerasını bitirir
"Wednesday" serialının üçüncü mövsümünün çəkilşləri fevral ayında başlayacaq
Amina Özbəkistanda konsert verəcək
İtkin balıqçılar tapılmayıb - Rəsmi
Evrim Akın aparıcısı olduğu verilişdən ayrıldı
Kürdəmirdə ağır qəza - Yük maşını avtobusa çırpıldı - FOTO
Ərbil toy fotolarını sildi
Teleaparıcı baş redaktoru biabır etdi: Mənə əxlaqsız təkliflər edirdi
Türkiyə sahillərində ardıcıl zəlzələ oldu
Conni Depplə Salman Xan bir arada - Foto