Portağal qabığının gözlənilməz faydalı xüsusiyyəti
Nigeriyalı tədqiqatçılar aşkar ediblər ki, portağal qabığı həzm prosesini yaxşılaşdırmaqla yanaşı, həm də bağırsaqda faydalı bakteriyaların çoxalmasına kömək edir.
KONKRET.azoxu.az-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı tədqiqatın nəticələri "Human Nutrition & Metabolism" elmi jurnalında dərc olunub.
Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, portağal qabığının tərkibində hüceyrə aktivliyini dəstəkləyə və oksidləşmədən qoruya bilən çoxlu bitki mənşəli bioloji aktiv birləşmələr – polifenollar mövcuddur.
Portağal qabığı, həmçinin liflə, xüsusən də onun həll olunan forması olan pektinlə zəngindir. Bu, suyu udmaq, həzm prosesini asanlaşdırmaq, qanda şəkərin səviyyəsini sabitləşdirmək və xolesterin və arterial təzyiqi azaltmaq qabiliyyətinə malikdir.
Bundan əlavə, alimlər portağal qabığının bağırsaq mikrobiomuna müsbət təsir göstərdiyini də müəyyən ediblər. Lif faydalı mikroorqanizmlərin böyüməsini stimullaşdırır, flavonoidlər və polifenollar isə bağırsaq baryerini möhkəmləndirir, zərərli bakteriyaların qarşısını alır və probiotiklərin aktiv qalmasına kömək edir.
Kurslar.az kurslar [newsid: 0-123300]

Cəmil Həsənli yenidən DTX-yə çağırıldı
Azərbaycan və Slovakiya arasında əməkdaşlığın genişləndirilməsi müzakirə olunub
Unibankın Yeni il kampaniyası davam edir: 0 % komissiya, 2 % endirim
Birbank-dan bayram sürprizi: metroda gediş haqqına 50% endirim edildi
"Qarabağ" klubu cərimələndi
Ən yaxşı baş məşqçi o oldu
Nəriman "Qarabağ"da onları qabaqladı
Sumqayıtda 16 yaşlı gənc bıçaqlandı
22 yaşlı Məleykə əməliyyatdan bir neçə gün sonra vəfat etdi - FOTO
Putin Abbas Abbasovu Azərbaycana göndərməyə bilər, çünki... - SENSASİON MƏQAMLAR
25 yaşlı gənc evində ölü tapıldı
SENSASİYA! İran oyandı… və Ermənistana hücum etdi: YENİ DÖNÜŞ
Tehranda yaşayış binası çökdü: Dağıntılar altında qalanlar var
Ərdoğan: Azərbaycan və Ermənistan sülh müqaviləsini imzalamağa yaxındırlar
Mehdiyevlə Kərimlinin "qara qutusu" Bakıya gətirilir