Portağal qabığının gözlənilməz faydalı xüsusiyyəti
Nigeriyalı tədqiqatçılar aşkar ediblər ki, portağal qabığı həzm prosesini yaxşılaşdırmaqla yanaşı, həm də bağırsaqda faydalı bakteriyaların çoxalmasına kömək edir.
KONKRET.azoxu.az-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı tədqiqatın nəticələri "Human Nutrition & Metabolism" elmi jurnalında dərc olunub.
Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, portağal qabığının tərkibində hüceyrə aktivliyini dəstəkləyə və oksidləşmədən qoruya bilən çoxlu bitki mənşəli bioloji aktiv birləşmələr – polifenollar mövcuddur.
Portağal qabığı, həmçinin liflə, xüsusən də onun həll olunan forması olan pektinlə zəngindir. Bu, suyu udmaq, həzm prosesini asanlaşdırmaq, qanda şəkərin səviyyəsini sabitləşdirmək və xolesterin və arterial təzyiqi azaltmaq qabiliyyətinə malikdir.
Bundan əlavə, alimlər portağal qabığının bağırsaq mikrobiomuna müsbət təsir göstərdiyini də müəyyən ediblər. Lif faydalı mikroorqanizmlərin böyüməsini stimullaşdırır, flavonoidlər və polifenollar isə bağırsaq baryerini möhkəmləndirir, zərərli bakteriyaların qarşısını alır və probiotiklərin aktiv qalmasına kömək edir.
Kurslar.az kurslar [newsid: 0-123300]

Kürdəmirdə ağır qəza - Yük maşını avtobusa çırpıldı - FOTO
Türkiyə sahillərində ardıcıl zəlzələ oldu
Paşinyanın təcili Moskva səfərinin PƏRDƏARXASI: Azərbaycana qarşı yeni plan, yoxsa...?
İtkin balıqçılar tapılmayıb - Rəsmi
İmamoğlu bu tarixdə hakim qarşısına çıxarılacaq
Rusiya səfiri Almaniya XİN-ə çağırıldı – SƏBƏB
Hava ilə bağlı daha bir xəbərdarlıq - Dekabrın 13-ü axşamdan
Sosial şəbəkədə Rusiya ordusuna Azərbaycandan "əsgər" yığılır? - ŞOK İDDİA
Yeni ilə daha böyük bizneslə daxil olun: Unibank kampaniyanın müddətini uzatdı
Naxçıvanda dəm qazından zəhərlənən 23 qadın evə buraxıldı
Azərbaycanda əməkhaqqı ayda iki dəfə veriləcək
İCMA-nın İdarə Heyəti və üzvləri Fəxri xiyabanı ziyarət ediblər - FOTOLAR
Moskva sizi Yeni il möcüzələri dünyasına səyahətə dəvət edir
İşdən məzuniyyətə çıxanlar üçün VACİB XƏBƏR - Bundan sonra
Azərbaycan futbolunda bu oyunlar qumara qoyulub - FAKTLAR