Portağal qabığının gözlənilməz faydalı xüsusiyyəti
Nigeriyalı tədqiqatçılar aşkar ediblər ki, portağal qabığı həzm prosesini yaxşılaşdırmaqla yanaşı, həm də bağırsaqda faydalı bakteriyaların çoxalmasına kömək edir.
KONKRET.azoxu.az-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı tədqiqatın nəticələri "Human Nutrition & Metabolism" elmi jurnalında dərc olunub.
Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, portağal qabığının tərkibində hüceyrə aktivliyini dəstəkləyə və oksidləşmədən qoruya bilən çoxlu bitki mənşəli bioloji aktiv birləşmələr – polifenollar mövcuddur.
Portağal qabığı, həmçinin liflə, xüsusən də onun həll olunan forması olan pektinlə zəngindir. Bu, suyu udmaq, həzm prosesini asanlaşdırmaq, qanda şəkərin səviyyəsini sabitləşdirmək və xolesterin və arterial təzyiqi azaltmaq qabiliyyətinə malikdir.
Bundan əlavə, alimlər portağal qabığının bağırsaq mikrobiomuna müsbət təsir göstərdiyini də müəyyən ediblər. Lif faydalı mikroorqanizmlərin böyüməsini stimullaşdırır, flavonoidlər və polifenollar isə bağırsaq baryerini möhkəmləndirir, zərərli bakteriyaların qarşısını alır və probiotiklərin aktiv qalmasına kömək edir.
Kurslar.az kurslar [newsid: 0-123300]

"Avropa Parlamentinin bu addımı sülhə vurulan ciddi zərbədir" - Deputat
Azərbaycan nefti bahalaşdı
Azərbaycanda yüksək vəzifəli şəxs faciəvi şəkildə öldü - FOTO
Nardaranda müəmmalı ÖLÜM: Ailəsi gecəyarısı meyitini tapdı
Qəbiristanlıqda huşsuz vəziyyətdə tapılan kişi xəstəxanada öldü
Naxçıvanda vəkilin intizam məsuliyyətinə cəlb edilmə qaydaları dəyişir
Ermənistanın qapılarını taybatay açmaq - "Vaşinqton görüşündən sonra Paşinyan nə edəcəyini bilmir"
Azərbaycanla Monteneqro arasında Anlaşma Memorandumu imzalandı
Suriya ordusunda Azərbaycan modeli tətbiq ediləcək
Braziliya klubundan "Qarabağ"a ikinci təklif
Azərbaycandan yola salınan neft məhsullarının ilk partiyası Ermənistana çatdı
Marko Rubio Ermənistan-Azərbaycan münaqişəsinin həllində ABŞ-ın iştirakından danışdı
41 yaşında transfer oldu
Gəncədə avtomobillər toqquşdu
Tərtərdə bir nəfər kanalda batdı