Portağal qabığının gözlənilməz faydalı xüsusiyyəti
Nigeriyalı tədqiqatçılar aşkar ediblər ki, portağal qabığı həzm prosesini yaxşılaşdırmaqla yanaşı, həm də bağırsaqda faydalı bakteriyaların çoxalmasına kömək edir.
KONKRET.azoxu.az-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı tədqiqatın nəticələri "Human Nutrition & Metabolism" elmi jurnalında dərc olunub.
Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, portağal qabığının tərkibində hüceyrə aktivliyini dəstəkləyə və oksidləşmədən qoruya bilən çoxlu bitki mənşəli bioloji aktiv birləşmələr – polifenollar mövcuddur.
Portağal qabığı, həmçinin liflə, xüsusən də onun həll olunan forması olan pektinlə zəngindir. Bu, suyu udmaq, həzm prosesini asanlaşdırmaq, qanda şəkərin səviyyəsini sabitləşdirmək və xolesterin və arterial təzyiqi azaltmaq qabiliyyətinə malikdir.
Bundan əlavə, alimlər portağal qabığının bağırsaq mikrobiomuna müsbət təsir göstərdiyini də müəyyən ediblər. Lif faydalı mikroorqanizmlərin böyüməsini stimullaşdırır, flavonoidlər və polifenollar isə bağırsaq baryerini möhkəmləndirir, zərərli bakteriyaların qarşısını alır və probiotiklərin aktiv qalmasına kömək edir.
Kurslar.az kurslar [newsid: 0-123300]

Xırdalanda kişi evinin həyətində ölü tapıldı
Bakıda məktəbin həyətində infarktdan ölən gəncin FOTOSU
Qurban Sadıqova ağır itki - FOTO
5 milyonuncu vətəndaşımızın nakam taleyi - ARAŞDIRMA
Əli Kərimli DTX-də dindirilib - Səbəb açıqlandı
Gültəkin Hacıbəyli Türkiyədə saxlanıldı
Kənd yumurtası kəskin BAHALAŞDI
Bakı-Sumqayıt yolundakı avtobus zolaqları ilə bağlı YENİLİK
Azərbaycanda hava şəraitinin dəyişəcəyi ilə bağlı xəbərdarlıq edilib
Gültəkin Hacıbəylinin Azərbaycana deport ediləcəyi gözlənilir
Aygün Kazımova və Röya Ayxan illər sonra birlikdə- Foto
Hakan Fidan Abbas Arakçi ilə görüşüb
Fidan: Putin müəyyən şərtlər daxilində Ukraynada atəşkəsə hazırdır
Vətənə, dövlətə xəyanətkar və satqın mövqedə olanlar qanunlar qarşısında cavab verməlidirlər - Vüqar Rəhimzadə
"Oyunçuları 1 ay buraxmaq istəyirəm ki, gedin, futboldan uzaq olun"