Portağal qabığının gözlənilməz faydalı xüsusiyyəti
Nigeriyalı tədqiqatçılar aşkar ediblər ki, portağal qabığı həzm prosesini yaxşılaşdırmaqla yanaşı, həm də bağırsaqda faydalı bakteriyaların çoxalmasına kömək edir.
KONKRET.azoxu.az-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı tədqiqatın nəticələri "Human Nutrition & Metabolism" elmi jurnalında dərc olunub.
Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, portağal qabığının tərkibində hüceyrə aktivliyini dəstəkləyə və oksidləşmədən qoruya bilən çoxlu bitki mənşəli bioloji aktiv birləşmələr – polifenollar mövcuddur.
Portağal qabığı, həmçinin liflə, xüsusən də onun həll olunan forması olan pektinlə zəngindir. Bu, suyu udmaq, həzm prosesini asanlaşdırmaq, qanda şəkərin səviyyəsini sabitləşdirmək və xolesterin və arterial təzyiqi azaltmaq qabiliyyətinə malikdir.
Bundan əlavə, alimlər portağal qabığının bağırsaq mikrobiomuna müsbət təsir göstərdiyini də müəyyən ediblər. Lif faydalı mikroorqanizmlərin böyüməsini stimullaşdırır, flavonoidlər və polifenollar isə bağırsaq baryerini möhkəmləndirir, zərərli bakteriyaların qarşısını alır və probiotiklərin aktiv qalmasına kömək edir.
Kurslar.az kurslar [newsid: 0-123300]

Trampın 28 bəndlik planında yeganə qalib: Qazanan kimdir?
Gədəbəydə dağlıq ərazidə yanğın oldu
Zığ dairəsi-Hava Limanı yolunda bəzi zolaqlar üzrə sürət həddi endirilib
"Sosial şəbəkələrin verdiyi üstünlüklərdən istifadə edərək başqalarını təhqir etmək…" - Qulu Məhərrəmli
İtkin düşən kişinin meyiti tapıldı
Salyan sakini itkin düşdü
Dejavünün səbəbi tapıldı
Rus ordusu bu bölgəni İTİRDİ
Bakının bu rayonlarında qaz olmayacaq
Ən faydalı və sağlam ət hansıdır? - Cavab sizi təəccübləndirəcək
Putin və Ərdoğan Ukrayna nizamlanmasını müzakirə edib
Ramiz Mehdiyev vəkilindən imtina etdi
Azərbaycanla Türkiyə arasında statistika sahəsində anlaşma memorandumu təsdiqləndi
MDB liderləri gələn ay görüşəcək
ABŞ və Ukrayna sülh planı üzrə irəliləyiş əldə edib