Portağal qabığının gözlənilməz faydalı xüsusiyyəti
Nigeriyalı tədqiqatçılar aşkar ediblər ki, portağal qabığı həzm prosesini yaxşılaşdırmaqla yanaşı, həm də bağırsaqda faydalı bakteriyaların çoxalmasına kömək edir.
KONKRET.azoxu.az-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı tədqiqatın nəticələri "Human Nutrition & Metabolism" elmi jurnalında dərc olunub.
Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, portağal qabığının tərkibində hüceyrə aktivliyini dəstəkləyə və oksidləşmədən qoruya bilən çoxlu bitki mənşəli bioloji aktiv birləşmələr – polifenollar mövcuddur.
Portağal qabığı, həmçinin liflə, xüsusən də onun həll olunan forması olan pektinlə zəngindir. Bu, suyu udmaq, həzm prosesini asanlaşdırmaq, qanda şəkərin səviyyəsini sabitləşdirmək və xolesterin və arterial təzyiqi azaltmaq qabiliyyətinə malikdir.
Bundan əlavə, alimlər portağal qabığının bağırsaq mikrobiomuna müsbət təsir göstərdiyini də müəyyən ediblər. Lif faydalı mikroorqanizmlərin böyüməsini stimullaşdırır, flavonoidlər və polifenollar isə bağırsaq baryerini möhkəmləndirir, zərərli bakteriyaların qarşısını alır və probiotiklərin aktiv qalmasına kömək edir.
Kurslar.az kurslar [newsid: 0-123300]

Formula 1 Braziliya Qran-Prisinin qalibi məlum oldu
Qəzaya uğrayan təyyarənin daha iki qalığı tapıldı
45 yaşlı kişinin üzərinə mərmər daşı düşdü
Qəzaya uğrayan təyyarə ilə bağlı maraqlı məlumatlar: 57 ildir
Şahbaz Şərif də Ərdoğana başsağlığı verdi
Qadın yolda yatdı - "Ayıq sürücü' 3000 manat pulunu oğurladı
Gürcüstan ərazisində Türkiyəyə məxsus təyyarə qəzaya uğrayıb
Qardaş bacısını yatdığı yerdə amansızlıqla öldürdü - Bakıda ailə faciəsi
Daha bir azərbaycanlı Rusiya-Ukrayna müharibəsində həlak oldu
Bakıda 15 yaşlı qızı qaçıran gəncə HÖKM OXUNDU
Şahin Babayev vəfat etdi
Rəsmi Bakı Pakistana başsağlığı verdi
Gürcüstan parlamentinin sədri Türkiyəyə başsağlığı verdi
Gürcüstan DİN: Türkiyə təyyarəsinin qəzaya uğraması ilə bağlı istintaq başlanıb
Səidə Bəkirqızı bu şəxsə görə hamıya ÇAĞIRIŞ ETDİ