Portağal qabığının gözlənilməz faydalı xüsusiyyəti
Nigeriyalı tədqiqatçılar aşkar ediblər ki, portağal qabığı həzm prosesini yaxşılaşdırmaqla yanaşı, həm də bağırsaqda faydalı bakteriyaların çoxalmasına kömək edir.
KONKRET.azoxu.az-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı tədqiqatın nəticələri "Human Nutrition & Metabolism" elmi jurnalında dərc olunub.
Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, portağal qabığının tərkibində hüceyrə aktivliyini dəstəkləyə və oksidləşmədən qoruya bilən çoxlu bitki mənşəli bioloji aktiv birləşmələr – polifenollar mövcuddur.
Portağal qabığı, həmçinin liflə, xüsusən də onun həll olunan forması olan pektinlə zəngindir. Bu, suyu udmaq, həzm prosesini asanlaşdırmaq, qanda şəkərin səviyyəsini sabitləşdirmək və xolesterin və arterial təzyiqi azaltmaq qabiliyyətinə malikdir.
Bundan əlavə, alimlər portağal qabığının bağırsaq mikrobiomuna müsbət təsir göstərdiyini də müəyyən ediblər. Lif faydalı mikroorqanizmlərin böyüməsini stimullaşdırır, flavonoidlər və polifenollar isə bağırsaq baryerini möhkəmləndirir, zərərli bakteriyaların qarşısını alır və probiotiklərin aktiv qalmasına kömək edir.
Kurslar.az kurslar [newsid: 0-123300]

Qara mühasibatlıq geri qayıdır? - Yanvardan işçiləri dəyişiklik gözləyir
"Lexus" kanala aşdı - 5 nəfər öldü
Prezident Qırğızıstan nümayəndə heyətini qəbul etdi
Xalqlarımızı sülhə hazırlamalıyıq - Prezidentin köməkçisi
"Tarixi Vaşinqton razılaşması Cənubi Qafqaz regionunu tamamilə dəyişəcək "
Dəhşətli qəzada ölənlərin ikisi qardaşdır - Adlar
Gecə klubunda yanğın - 20-dən çox adam öldü
Abbas Əraqçinin Azərbaycana səfəri başlayıb
İran XİN başçısı Azərbaycana səfərə yola düşüb
Bəqayi: Tehran və Vaşinqton arasında birbaşa dialoq yoxdur
Məlahət Abbasova Türkiyədə "Əməyə hörmət" mükafatına layiq görülüb
Gəncədə bıçaqlanan qadının SON DURUMU
Abşeronda kuryoz olay
Göygöldə maşın aşdı - Ölən var
Xəzər dənizindən qum-çınqıl oğurlayanlar - Saxlanıldılar