Portağal qabığının gözlənilməz faydalı xüsusiyyəti
Nigeriyalı tədqiqatçılar aşkar ediblər ki, portağal qabığı həzm prosesini yaxşılaşdırmaqla yanaşı, həm də bağırsaqda faydalı bakteriyaların çoxalmasına kömək edir.
KONKRET.azoxu.az-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı tədqiqatın nəticələri "Human Nutrition & Metabolism" elmi jurnalında dərc olunub.
Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, portağal qabığının tərkibində hüceyrə aktivliyini dəstəkləyə və oksidləşmədən qoruya bilən çoxlu bitki mənşəli bioloji aktiv birləşmələr – polifenollar mövcuddur.
Portağal qabığı, həmçinin liflə, xüsusən də onun həll olunan forması olan pektinlə zəngindir. Bu, suyu udmaq, həzm prosesini asanlaşdırmaq, qanda şəkərin səviyyəsini sabitləşdirmək və xolesterin və arterial təzyiqi azaltmaq qabiliyyətinə malikdir.
Bundan əlavə, alimlər portağal qabığının bağırsaq mikrobiomuna müsbət təsir göstərdiyini də müəyyən ediblər. Lif faydalı mikroorqanizmlərin böyüməsini stimullaşdırır, flavonoidlər və polifenollar isə bağırsaq baryerini möhkəmləndirir, zərərli bakteriyaların qarşısını alır və probiotiklərin aktiv qalmasına kömək edir.
Kurslar.az kurslar [newsid: 0-123300]

Leyla Əliyeva 'ASAN Məktub' sosial proqramının 10 illiyinə həsr olunan tədbirdə iştirak edib - FOTOLAR
Emin Əmrullayev: 'Kəlbəcər məktəbinin tikintisi 25 yaşlı inşaat mühəndisi tərəfindən aparılır
Vəli Vəliyev vəfat etdi
ABŞ-də təyyarə qəzası: Ölənlər var - FOTO
Okan Karacan da saxlanıldı
Bir ildir həyat yoldaşımdan ayrılmışam' - Vəfa etiraf etdi
Güllünün mal varlığı açıqlandı
Zamiq qayğıya möhtac uşaqları sevindirdi - FOTOLAR
Allahım, onları sənə həvalə edirəm' - Foto
Sevil-Sevinc bacıları restoran açacaq
Aleyna Tilkinin evində axtarış aparıldı
Çinarə: Atamı hər an yanımda hiss edirəm
Bakcell "İnklüzivlikdə İnnovativ Həllər" tədbirinə dəstək oldu - FOTOLAR
"Nar" lotereyasında böyük finala az qaldı – "Li L9 Ultra" avtomobili səni gözləyir
Yelo Bank-ın dəstəyi ilə Yeni Nəsil Maliyyə Forumu keçirildi - FOTOLAR