Portağal qabığının gözlənilməz faydalı xüsusiyyəti
Nigeriyalı tədqiqatçılar aşkar ediblər ki, portağal qabığı həzm prosesini yaxşılaşdırmaqla yanaşı, həm də bağırsaqda faydalı bakteriyaların çoxalmasına kömək edir.
KONKRET.azoxu.az-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı tədqiqatın nəticələri "Human Nutrition & Metabolism" elmi jurnalında dərc olunub.
Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, portağal qabığının tərkibində hüceyrə aktivliyini dəstəkləyə və oksidləşmədən qoruya bilən çoxlu bitki mənşəli bioloji aktiv birləşmələr – polifenollar mövcuddur.
Portağal qabığı, həmçinin liflə, xüsusən də onun həll olunan forması olan pektinlə zəngindir. Bu, suyu udmaq, həzm prosesini asanlaşdırmaq, qanda şəkərin səviyyəsini sabitləşdirmək və xolesterin və arterial təzyiqi azaltmaq qabiliyyətinə malikdir.
Bundan əlavə, alimlər portağal qabığının bağırsaq mikrobiomuna müsbət təsir göstərdiyini də müəyyən ediblər. Lif faydalı mikroorqanizmlərin böyüməsini stimullaşdırır, flavonoidlər və polifenollar isə bağırsaq baryerini möhkəmləndirir, zərərli bakteriyaların qarşısını alır və probiotiklərin aktiv qalmasına kömək edir.
Kurslar.az kurslar [newsid: 0-123300]

Kredit götürmək istəyənlərin nəzərinə - Növbəti ildən
ABŞ-də Azərbaycan pasportu daşıyan erməni HƏBS EDİLDİ - Bakıya deportasiya ediləcək
Rusiya Belqorodu BOMBALADI - Şəhərdə DƏHŞƏTLİ PARTLAYIŞ
Eldar Kərimov vəfat etdi
Astarada anasını döyən oğul həbs olundu
"Qarabağ" – "Ayaks" matçını yayımlayacaq kanal dəyişdi
"Sabah"la AFFA arasında qalmaqal - Klub açıqlama yaydı
Tofiq Musayevə yüksək vəzifə verildi - FOTO
AXCP ləğv ediləcək, Kərimlinin özü isə... - SENSASİON DETALLAR
"Onlar bizi keçmişə qaytarır" - Hikmət Hacıyevdən çağırış
Bakıda təmir zamanı tarixi abidəyə zərər vuruldu, yağış suyu evlərə doldu - Fotolar
"Qalatasaray"ın son oyunundan sonra "Fənərbagça" bəyanat yaydı
"Barselona" duman səbəbindən oyuna vaxtında gedə bilmədi
Tramp Amerika futbolunun adını dəyişir?
Məhkəmə Tulin Ələkbərova ilə bağlı həbs qərarı verdi