Portağal qabığının gözlənilməz faydalı xüsusiyyəti
Nigeriyalı tədqiqatçılar aşkar ediblər ki, portağal qabığı həzm prosesini yaxşılaşdırmaqla yanaşı, həm də bağırsaqda faydalı bakteriyaların çoxalmasına kömək edir.
KONKRET.azoxu.az-a istinadən xəbər verir ki, bununla bağlı tədqiqatın nəticələri "Human Nutrition & Metabolism" elmi jurnalında dərc olunub.
Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, portağal qabığının tərkibində hüceyrə aktivliyini dəstəkləyə və oksidləşmədən qoruya bilən çoxlu bitki mənşəli bioloji aktiv birləşmələr – polifenollar mövcuddur.
Portağal qabığı, həmçinin liflə, xüsusən də onun həll olunan forması olan pektinlə zəngindir. Bu, suyu udmaq, həzm prosesini asanlaşdırmaq, qanda şəkərin səviyyəsini sabitləşdirmək və xolesterin və arterial təzyiqi azaltmaq qabiliyyətinə malikdir.
Bundan əlavə, alimlər portağal qabığının bağırsaq mikrobiomuna müsbət təsir göstərdiyini də müəyyən ediblər. Lif faydalı mikroorqanizmlərin böyüməsini stimullaşdırır, flavonoidlər və polifenollar isə bağırsaq baryerini möhkəmləndirir, zərərli bakteriyaların qarşısını alır və probiotiklərin aktiv qalmasına kömək edir.
Kurslar.az kurslar [newsid: 0-123300]

Paşinyanın təcili Moskva səfərinin PƏRDƏARXASI: Azərbaycana qarşı yeni plan, yoxsa...?
Xəzər dənizində zəlzələ olub
Yanğında anasını itirən Ləman palataya köçürüldü
Zəngəzur dəhlizi eyni anda bir neçə strateji marşrutu birləşdirir' - Elçin Əmirbəyov
Ərdoğan: Rusiya-Ukrayna münaqişəsində sülh uzaqda deyil
Ərdoğan Putinlə görüşün təfərrüatlarını açıqlayıb
Güllünün qızı həbs edildi
Reanimasiyadan çıxan aktyor ilk dəfə açıqlama verdi
Maska'nın aktyoru vəfat etdi - FOTO
Allahşükür Paşazadə Səudiyyə Ərəbistanı Krallığına səfərə yola düşür
Ukraynada bir neçə azərbaycanlı xəsarət aldı - FOTOLAR
Bakıda və Abşeron yarımadasının bəzi ərazilərində sulu qar yağır
Astarada gəlin qayınanası və baldızını qaynar çayla yandırdı
Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı Əliyar Əliyevin doğum günüdür
"Qalatasaray" səfərdə inamlı qələbə qazandı