Quru gavalının əvəzsiz FAYDALARI
Rusiyalı endokrinoloq, tibb elmləri doktoru, professor Zuxra Pavlova qocalmanı ləngidən bəzi qidalar haqqında danışıb.
KONKRET.azRusiya mətbuatına istinadən xəbər verir ki, həkim daha çox meyvə istifadə etməyi tövsiyə edib.
Ancaq Zuxra Pavlova bildirib ki, qocalma prosesini əngəlləyən bəzi vitaminlərin əksəriyyəti gavalının tərkibində zəngindir. Mütəxəssisin fikrincə, gavalı həm də qurudulmuş halda orqanizm üçün faydalıdır: "Gavalının tərkibində A və C vitaminləri, kalsium, fosfor, pektinlər, antioksidantlar, bor var. Bu komponentlər əzələləri və sümükləri gücləndirməyə kömək edir, yaddaşı yaxşılaşdırdığı və hətta qocalma prosesini ləngitdiyi də sübuta yetirilib", – deyə Pavlova bildirib.
Professor əlavə edib ki, gavalıda arıqlamağa kömək edən çoxlu lif var: "Təzə meyvələr sizə toxluq hissi verir, şəkər səviyyəsini sabit saxlayır və çəkini nəzarət altında saxlamağa kömək edir. Həmçinin qəbizlikdən əziyyət çəkənlər həm təzə, həm də qurudulmuş gavalıdan bolluca istifadə etməlidirlər. Digər tərəfdən gavalının tərkibindəki dəmir qan azlığına xüsusi kömək edir".
Vəli Həsənov
KONKRET.az
f Paylaş
Turlar.az [newsid: 0-123300]