Zəncəfilin sonsuz faydaları - qışda sadiq dostumuz

Zəncəfilin sonsuz faydaları - qışda sadiq dostumuzQış aylarında immuniteti gücləndirən təbii vasitələrdən biri də zəncəfil çayıdır. Soyuq havalarda tez-tez rast gəlinən qrip və soyuqdəyməyə qarşı orqanizmi qoruyan bu çay, həm də bədəni isinməyə kömək edir. Antibakterial və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malik olan zəncəfil, təkcə xəstəliklərdən qorumaqla kifayətlənmir, eyni zamanda həzmi yaxşılaşdırır və enerji verir.  
KONKRET.azyenisabah.az-a istinadən zəncəfilin faydaları ilə bağlı məlumatları təqdim edir:
Zəncəfil çayının faydaları 
Soyuqdəymə və qrip əleyhinə təsir – Tərkibindəki güclü antioksidantlar sayəsində immun sistemini möhkəmləndirir və xəstəliklərə qarşı müqaviməti artırır.
Həzmi yaxşılaşdırır – Mədə turşusunun balansını qoruyur və həzmi sürətləndirir. Həm də mədə bulanmasına qarşı effektiv vasitədir.
Bədəni isidir – Soyuq havalarda içildikdə qan dövranını sürətləndirərək bədəni isinməyə kömək edir.
Stressi və yorğunluğu azaldır – Sinir sisteminə müsbət təsir edərək rahatlamağa kömək edir.
Təzə zəncəfil daha faydalıdır  
Zəncəfilin həm toz, həm də təzə halı mövcuddur. Lakin təzə zəncəfil daha çox faydalı maddələrə malikdir. Çünki tərkibindəki efir yağları və aktiv komponentlər təzə halda daha yüksək konsentrasiyada olur. Təzə zəncəfildən hazırlanmış çay, daha ətirli və təsirli olur.
Zəncəfil çayı necə dəmlənməlidir?  
Təzə zəncəfil istifadə edirsinizsə, kiçik bir parçasını (təxminən 2 sm) dilimləyin və ya rəndələyin;
1 stəkan qaynar suya əlavə edib 10-15 dəqiqə dəmləyin;
Dadını daha xoş etmək üçün limon və bal əlavə edə bilərsiniz.
Necə içilməlidir? 
Zəncəfil çayını səhər və ya günorta içmək tövsiyə olunur, çünki bədənin enerjisini artırır.
Xəstəlik dövründə gündə 2-3 dəfə içmək olar.
Mədə problemləri və ya qan durulducu dərman qəbul edənlər həkim məsləhəti ilə içməlidir.

Sağlamlıq     Baxılıb: 314   Tarix: 13 fevral 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Tez sağalmaq üçün bu supu için

Soyuqdəymə zamanı tez sağalmaq üçün toyuq supu için. milliaz-a istinadən xəbər verir ki, bunu rusiyanın tanınmış terapevti Anna Hakimova deyib. O, bildirib ki, bu qida tərkibindəki faydalı maddələr sayəsində orqanizmin bərpasın

Bu siqnallar infarktdan xəbər verə bilər

İnfarktın qəfil baş verdiyi düşünülür, lakin elm adamları bildirirlər ki, ürək tutmasından bir neçə həftə və ya hətta bir ay əvvəl bədən xəbərdarlıq əlamətləri göstərə bilər. Xüsusilə qadınlarda bu ilkin simptomların fərql

Əti bu temperaturda bişirin, YOXSA... 

Ölkəmizdə heyvan kəsimi məntəqələri baytar nəzarəti altında fəaliyyətlərini davam etdirir. Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin İnformasiya təminatı və innovativ həllər şöbəsindən -a verilən məlumata görə, heyvan kəsimindən əld

Yumurta ilə bağlı bilmədiyiniz 5 FAKT

Yumurta çox vaxt sadə qida kimi qəbul edilsə də, əslində ən dəyərli və çoxfunksiyalı qidalar arasındadır. O, təkcə yüksək keyfiyyətli protein mənbəyi deyil, həm də beyin və görmə sağlamlığı üçün vacib rol oynayır. milliaz-

Əncirə əlavə edib yeyin - Qaraciyəri təmizləyir, orqanizmi yeniləyir

Bədənini təbii yollarla təmizləmək istəyənlər üçün əncir və çörək sodası (mineral su) qarışığı son vaxtlar diqqət çəkən üsullardan biridir. Evdə asanlıqla hazırlanan bu qarışım, xüsusən də yağlı qaraciyər xəstəliyinə qarş

Bu xəstəliyi olanlar hər gün nar yesin

Narın tərkibindəki güclü antioksidant birləşmələr – polifenollar, antosiyaninlər və punikalaginlər – qan damarlarını təmizləyir, pis xolesterolu (LDL) azaldır və yaxşı xolesterolu (HDL) artırır. Mütəmadi nar istehlakı aterosklerozu

Damarları tıxananlar bu qidalardan İMTİNA ETSİN

Aterosklerozun müalicəsi pəhrizə ciddi yanaşma tələb edir. Ateroskleroz diaqnozu qoyulmuş xəstələr doymuş yağlar, trans yağlar, şəkər və duzla zəngin qidaları pəhrizlərindən çıxarmalıdırlar. -a istinadən xəbər verir ki, kardiolo

Bu bitki yağının faydaları

Zeytun yağının əlavə sümük qoruması təmin etdiyi aşkar edilib. Daha çox zeytun yağı istifadə edən insanlarda güclü sümük kütləsinin göstəricisi olan osteokalsin zülalı yüksək səviyyədə olur. -a istinadən xəbər verir ki, Afin

Sağlamlıq üçün ən faydalı ət növü - Balıq ya da toyuq deyil

Sağlam qidalanmanın əsas şərtlərindən biri zülalı düzgün mənbədən almaqdır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, xüsusilə 50 yaşdan sonra maddələr mübadiləsi yavaşladığı üçün orqanizm üçün həm yüngül, həm də qidalı ət növlərin


son xeberler azerbaycan xeberleri yeni xeberler sonxeber.az kriminal sosial yardim valyuta mezennesi banklar