Çayın orqanizmimizə ziyanı: Sən demə düzgün dəmləmirmişik

Çayın orqanizmimizə ziyanı: Sən demə düzgün dəmləmirmişikÇayın gündəlik həyatımıza əvəzolunmaz yeri var. Lakin bu içki eyni zamanda orqanizmimizə zərər də verə bilər. 
KONKRET.az Söz.az-a istinadla xəbər verir ki, mütəxəssislər ac qarına çay içən insanlara xəbərdarlıq edib.
Aç qarına çay içmək mədəyə zərər verən vərdişdir. Bu vərdiş  bəzi insanlarda ürək yanması, ürəkbulanma, mədə ağrısı və ağrıya səbəb ola bilər.
Buna səbəb isə, çayda yüksək miqdarda turşu və kofein olmasıdır.
Mədə həssaslığı olan insanlar ac qarına çay içdikdə dərhal yan təsirləri hiss edə bilərlər. Əgər ac qarına çay içdiyiniz zaman mədədə diskomfort hiss edirsinizsə, o zaman tibbi müayinədən keçməlisiniz.
Çayın daha intensiv və daha uzun müddət dəmlənməsi çayın daha turşulu konsistensiyaya sahib olmasına səbəb olur.
Çay dəmlənərkən konsistensiyanı daha yüngül saxlamaq və daha qısa müddət dəmləmək onun mədəyə təsirini azaldır.

Sağlamlıq     Baxılıb: 219   Tarix: 29 oktyabr 2024
f Paylaş

Xidmetler [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

Azərbaycana qrip əleyhinə Fransadan vaksinlər gətirilib - RƏSMİ

Payız-qış mövsümündə havaların soyuması ilə əlaqədar olaraq ölkə ərazisində kəskin respirator virus infeksiyalarının, o cümlədən qripin yayılma ehtimalı artır. xəbər verir ki, bu barədə Səhiyyə Nazirliyi məlumat yayıb. Əhal

Xaşdan daha təsirli şorba - Sümükləri beton kimi bərkidir

Qış aylarının sevilən ənənəvi yeməklərindən biri olan yayla şorbası, təkcə mədəni deyil, sümükləri də qoruyur. Mütəxəssislərə görə, qatıq, düyü, nanə və yumurta ilə hazırlanmış bu şorba kalsium, fosfor, zülal və probioti

COVID-19 qayıdır: "Frankenşteyn" variantı aşkarlandı

COVID-19 pandemiyası qlobal miqyasda yenidən şiddətlənib. xəbər verir ki, bu barədə "Haber Global"a danışan türkiyəli pulmonoloq Şevket Özkaya məlumat verib. O, son həftələrdə ölkə daxilində tənəffüs yolları yoluxuc

Qışda tez-tez içirik amma hər qurtumu zəhər saçır

Temperaturun enməsi ilə tənəffüs yolu infeksiyaları mövsümü başlayıb. milliaz-a istinadən xəbər verir ki, İzmir Katip Çələbi Universiteti Atatürk Təhsil və Araşdırma Xəstəxanasının Yoluxucu Xəstəliklər şöbəsinin həkimi Prof

Bu xəstəliyi olanlar hər gün nar yesin

Narın tərkibindəki güclü antioksidant birləşmələr – polifenollar, antosiyaninlər və punikalaginlər – qan damarlarını təmizləyir, pis xolesterolu (LDL) azaldır və yaxşı xolesterolu (HDL) artırır. Mütəmadi nar istehlakı aterosklerozu

Ən faydalı və sağlam ət hansıdır? - Cavab sizi təəccübləndirəcək

Son araşdırmalara görə fərqli ət növlərinin təsiri orqanizmin vəziyyətindən, yemək formasından və hətta porsiyanın ölçüsündən asılı olaraq dəyişir. Toyuq, mal, qoyun və balıq ətləri  hər biri özünəməxsus xüsusiyyətləri il

Əllərinizdə bu 3 əlamət varsa DİQQƏT

Qaraciyər xəstəlikləri çox vaxt gizli şəkildə inkişaf edir və erkən mərhələlərdə simptom vermir. Lakin əllərdə görünən bəzi dəyişikliklər bu xəstəliyin mühüm xəbərdarlıq siqnalı ola bilər. xəbər verir ki, qaraciyər qidanı

Pambıq və ya fırça ilə dırnağa çəkin - göbələyin kökünü kəsir

Dırnaq göbələyi həm estetik, həm də sağlamlıq baxımından narahatlıq yaradan problemdir. Son araşdırmalar göstərir ki, kəklikotu yağının antifungal (göbələk əleyhinə) xüsusiyyətləri sayəsində bu problemin qarşısını ala bilər

Regionda yeni təhlükə: bu virusa yoluxma halları sürətlə artır

Rusiyanın regionlarında suçiçəyi halları kəskin artıb. globalinfo-ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə "İzvestiya" qəzeti məlumat yayıb. "Yamalda 2025-ci ilin əvvəlindən 2024-cü ilin eyni dövrü ilə müqayisəd


son xeberler azerbaycan xeberleri yeni xeberler son xeberler azerbaycan kriminal bugünkü son xəbərlər son xeberler bugun