"Çörək kökəltmir, sağlamlığa ziyan deyil" - Dietoloq yanlış iddiaları rədd etdi

Britaniyalı dietoloqlar Helen Bond və Azmina Govindji bildiriblər ki, çörək bir çox insanda şişkinliyə səbəb olmur. Həmçinin, bu məhsul çəki artımının birbaşa səbəbi deyil.
KONKRET.az "Daily Mail"ə istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər bir çox insanın kilo alması və şişkinliklə bağlı narahatlıqlar səbəbiylə çörəyi pəhrizindən çıxardığını söyləyiblər. Dietoloqların sözlərinə görə, çölyak xəstəliyi (taxıl zülalına, qlütenə qarşı dözümsüzlük) yüz nəfərdən birində baş verir. Buğda bəzən həssas bağırsaqları olan bəzi insanlarda şişkinliyə səbəb ola bilər. Bununla belə, çörək əksər insanlar üçün təhlükəsizdir.
Zavodda qablaşdırılan çörək ultra emal olunmuş qida məhsulu kimi təsnif edilir. Bununla belə, bütün çörək növləri emulqator və konservantların olmasına baxmayaraq sağlamlığa mənfi təsir göstərmir. Qeyd edilib ki, kəpəkli çörək balanslaşdırılmış pəhrizə əla əlavə ola bilər.
Qidalanma mütəxəssisi Əzminə Qovindji də bildirib ki, supermarketlərdə satılan təzə taxıl çörəyindən qorxmaq lazım deyil. Çəki almamaq üçün çörəyi ölçülü yemək vacibdir. Lifi az olan ağ çörəyi sevənlər onu günəbaxan tumları ilə yeyə bilərlər. Bu, bədəni lazımi pəhriz lifi ilə təmin edəcək. Sfera.az

Sağlamlıq     Baxılıb: 187   Tarix: 16 fevral 2024
f Paylaş

Turlar.az [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

Yaz meyvələri niyə zərərli ola bilər?

Həddindən artıq çox və ya yanlış zamanda meyvə yemək sağlamlığınıza zərər verə, həzm problemləri, allergiya və ya yüksək qan şəkəri səviyyəsinə səbəb ola bilər. -a istinadən xəbər verir ki, diyetoloq İqor Strokov yazda meyvələri

Hamının içdiyi məşhur dərman kişi sonsuzluğu yaradır - Alimlər AŞKARLADI

Parasetamolun yüksək dozaları bədəndə toplana və kişilərdə aktiv sperma sayını azaldan toksik təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, bu barədə "Daily Mail" Londondakı Brunel Universitetinin alimlərinin işinə istinadə

Hər kəsin içdiyi bu məşhur içkinin ciddi təhlükələri var imiş

Həddindən artıq qəhvə istehlakı ürək-damar xəstəliklərinin və qan damarlarında lövhələrin əmələ gəlməsi riskini artırır. Bunu Rosbiotex Universitetinin subtropik və qida ləzzətləri texnologiyası sahəsində ekspert İrina Sulyayev

Alimlər toyuq ətində təhlükəli bakteriya aşkarladı

Yaponiyanın Osaka Universitetinin tədqiqatçıları Banqladeşdə toyuq ətinin tərkibində "Escherichia albertii" bakteriyasının yüksək konsentrasiyasını aşkarlayıb. Sözügedən bakteriya az tanınmağına baxmayaraq bağırsa

Ekspertdən XƏBƏRDARLIQ: "Bu, xərçəng hüceyrələrini oyadır"

"Düzgün qidalanma deyəndə birinci yağlar, karbohidratlar, zülallar, mikroelementlər, yəni vitaminlər və minerallar yada düşür. Bu fikiri -a açıqlamasında qida məsələləri üzrə mütəxəssis Ağa Salamov səsləndirib. Ağa Salamov

DİQQƏT! "Öldürür" - "İnsan sağlamlığı arxa, pul qazanmaq istəyi ön plandadır" - XƏBƏRDARLIQ

Zaman-zaman cipsilərin və buna bənzər məhsulların insan sağlamlığına zərərli olması haqda fikirlər səsləndirilir. Lakin insanlar bu fikirlərə məhəl qoymayaraq belə zərərli məhsulların istehlakını artırırlar. Ancaq mütəxəssislə

Əlləri tez-tez sabunla yumayın

Bəzi valideynlərin evdə ultra-gigiyena qaydalarına riayət etmək meyli uşaqlarının sağlamlığı üçün fəlakətli nəticələrə səbəb ola bilər. Antibakterial sabunlarla onların ürək-damar xəstəlikləri və nəticədə erkən ölüm risk

Alkoqolun ən tez zədələdiyi 5 orqan

Alkoqol çox vaxt rahatlanmaqla assosiasiya olunsa da, onun sağlamlığa təsiri son dərəcə mənfi ola bilər. Bir çox insanlar üçün alkoqol istirahətin ayrılmaz hissəsidir, lakin bu "rahatlıq" arxasında ciddi sağlamlı

Səhər yeməyi yeməyən uşaqlarla bağlı MÜHÜM XƏBƏR

Uşaqlarda sağlam qidalanma həm fiziki inkişaf, həm də məktəbdəki nailiyyətlər baxımından olduqca vacibdir. Düzgün və kifayət qədər qidalanmayan uşaqlarda tez-tez qan azlığı (anemiya) problemi yaranır ki, bu da birbaşa olara


azerbaycan xeberleri yeni xeberler son xeberler apa.az xeberler sou xeberler bugun azerbaycanda son xeberler son xeber az