Düzgün qaydada bişirilməmiş toyuq ətinin ziyanı barədə XƏBƏRDARLIQ
Zəhərlənmənin qarşısını almaq üçün istehlak edilməzdən əvvəl toyuq əti tam termiki emala məruz qalmalıdır.
KONKRET.az xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı diyetoloq, tibb elmləri namizədi Yelena Solomatina danışıb.
"Məsələn, qril üsulu ilə bişirilmiş toyuq və ya toyuq kababında ətin bəzi hissələri bişməyə bilər və bəzən bu zəhərlənməyə səbəb ola bilər. Bu mənada toyuğun ən təhlükəli yeri quyruq hissəsidir. Əgər tam termiki emala məruz qalmazsa, onun tərkibində yüksək konsentrasiyada salmonella ola bilər", – deyə həkim xəbərdarlıq edib.
O vurğulayıb ki, belə toyuq ətində bağırsaq çöpləri də ola bilər.
Solomatina həmçinin toyuq dərisinin tərkibində yüksək miqdarda zərərli yağ olduğuna görə onu yeməməyi məsləhət görüb.
Həkim toyuq içalatı və ayaqlarını istehlak edərkən də ehtiyatlı olmağı tövsiyə edib.
"İçalat salmonellyozun inkişaf etdiyi yer ola bilər. Toyuğun ayağında və pulcuqlarında isə tez-tez çirk yığılır. Həddindən artıq yemlənən toyuqların qaraciyəri isə xolesterol mənbəyi ola bilər", – deyə diyetoloq vurğulayıb.Oxu.az

"Bu gün ilk dəfə Pakistan hərbçiləri də Azadlıq meydanında bizimlə bərabərdirlər" - Dövlət başçısı
Şuşada Zəfər Günü atəşfəşanlıqla qeyd olunub
Gəncədə Zəfər Günü münasibətilə konsert və atəşfəşanlıq olub
Bakıda Zəfər Günü ilə bağlı atəşfəşanlıq keçirilib
Qalmaqallı direktorun yerinə yeni TƏYİNAT
Birbank-ın dəstəyi ilə ictimai nəqliyyat sistemində yeni dövr başlayır
Azərbaycanın təklifləri Rusiyanı qane etmədi - Ceyhun Bayramov
Hərbi paradda bir sıra ölkələrin ordu rəhbərliyi iştirak edib
Türkiyə MN Bakıdakı paradla bağlı paylaşım edib
Türk iş adamları Tolqa Şahinin iddialarına cavab verdilər: 'Belə bir adam İdarə Heyətimizdə heç vaxt olmayıb
"Epizodda "qırmızı"lıq bir şey yox idi" - Rəşad Sadıqov
"Qalatasaray"ın baş məşqçisi Qurban Qurbanova mesaj göndərdi
Hidayət Heydərov İslamiadanın ikiqat qalibi olub
Azərbaycanlı atıcıdan yeni dünya rekordu
Qülləyə çıxan 18 yaşlı gənc xilas edildi