Ekspertlər təyyarədə koronavirusa yoluxma riskini qiymətləndirib

Ekspertlər təyyarədə koronavirusa yoluxma riskini qiymətləndiribEkspertlər sərnişinlərin təyyarədə koronavirusa yoluxma riskini qiymətləndirib.
Milli.Az AZƏRTAC-a istinadən bildirir ki, ekspertlərin fikrincə, sərnişinlərin təyyarənin göyərtəsində bir neçə saat bir-birinə çox yaxın oturmalarına baxmayaraq, uçuş zamanı COVID-19 xəstəliyinə yoluxma riskləri hamının düşündüyü qədər də çox deyil.
"Biz təyyarə salonunda sərnişinlərin kütləvi yoluxması hallarına rast gəlməmişik. Adətən virus daşıyıcısının bilavasitə yanında oturan şəxs zərər çəkir", - deyə Con Hopkins Universitetinin Sağlamlıq Təhlükəsizliyi Mərkəzinin böyük elmi işçisi və ABŞ-ın İnfeksionistlər Cəmiyyətinin nümayəndəsi Ameş Adalya bildirib.
Məsələ bundadır ki, laynerlərdə yüksək effektli havalandırma sistemləri quraşdırılıb. "Bu filtrlər hava yolu ilə yayılan mikrobların 99,9 faizini tutmağa qadirdir. Salonun havalandırılması mahiyyət etibarilə sterildir və virus hissəcikləri daşımır", - deyə Beynəlxalq Hava Nəqliyyatı Assosiasiyası məlumat verib. Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının nümayəndəsi Devid Nabarro da yaxşı filtrlər sayəsində təyyarədə səyahətin "nisbətən təhlükəsiz" olduğu fikri ilə razılaşıb.
Təyyarə göyərtəsində yoluxma ehtimalı bir sıra digər tədbirlər sayəsində də minimallaşır. Belə ki, hərarəti yüksək olanlar uçuşa buraxılmır. Bundan başqa, aviakompaniyaların əksəriyyəti sərnişinləri əllərini tez-tez yumağa və dezinfeksiya etməyə, həmçinin maska taxmağa çağırır. Bəzi aviadaşıyıcılar isə sosial məsafəni qorumaq məqsədilə salonda sərnişinlərin sayını məhdudlaşdırır.
Milli.Az /news.milli.az

Sağlamlıq     Baxılıb: 551   Tarix: 13 sentyabr 2020
f Paylaş

Ustalar.az ustalar sayti [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

Bu vitaminlər xərçəngə səbəb ola bilər

Amerikalı həkimlər müəyyən vitaminlərin istifadəsi ilə ağciyər xərçəngi riskinin artması arasında əlaqə aşkar ediblər. -ınlent.az-a istinadən məlumatına görə, Ohayo Dövlət Universitetinin dosenti Teodor Braski hesab edi

İtburnunun faydaları açıqlandı

İtburnu əsrlərdir ənənəvi təbabətdə istifadə olunan və zəngin qidalandırıcı tərkibi ilə sağlamlığa bir çox fayda təmin edən bitkidir. -a istinadən bildirir ki, yüksək C vitamini tərkibi ilə immunitet sistemini gücləndirməkdə

Yayda xəstələnmək istəmirsizsə, bunları bilməlisiz

Bal və turşu suyu ayrı-ayrılıqda sağlamlıq üçün çoxsaylı faydalar təqdim etsə də, birlikdə qəbul edildikdə bu təsir daha da güclənir. -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, bu təbii qarışım həm immun sistemin

Gündə neçə qram albalı yeyə bilərik?

Albalı, vişnə mövsümü gəldi. Bəs gündə nə qədər bu giləmeyvədən yeyə bilərik?. -a istinadən xəbər verir ki, Piroqov universitetinin dosenti Olqa Tarasova bəzi xəstələrə az miqdar albalı yeməyi tövsiyə edib. "Yetkin bi

Bakıda insanları ən çox öldürən ilk ÜÇ XƏSTƏLİK

Bakı şəhərində yaşayan əhalinin ölüm səbəbləri sırasında hansı əsas xəstəliklərin yer aldığı açıqlanıb. -ın məlumatına görə, saytının Bakı Şəhər Statistika İdarəsindən əldə etdiyi məlumatda deyilir ki, ölüm səbəbləri sırasand

Xərçəng diaqnozunda yeni dövr: Süni intellekt BUNU DA ETDİ

Türkiyədə ilk dəfə tətbiq olunan "Süni İntellekt Dəstəklı Milli Mammoqrafiya Skrininqi Hesabat Sistemi" bir ildə bir milyondan çox görüntünü analiz edib və süd vəzi xərçənginin erkən mərhələdə müəyyənləşdirilsməsind

Bu meyvə qaraciyərin DƏRMANI imiş – MÖCÜZƏ

Son dövrlərdə təbii qidalar və sağlamlıq mövzusunda aparılan araşdırmalar bir daha sübut edib ki, təbiətin bizə təqdim etdiyi bəzi nemətlər əsl dərman rolunu oynayır. -a istinadən xəbər verir ki, onlardan biri də zoğaldır

Gündə nə qədər gilas yemək olar?

Yay aylarında bol istehlak edilən və bir çox insanın sevimli mövsümi meyvələrindən biri olan gilas sağlamlıq baxımından bir sıra risklər daşıya bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Moskva 24" telekanalın

Yayda bu qidaları 1 gündən artıq saxlamayın! - XƏBƏRDARLIQ

İsti hava şəraitində bəzi gündəlik qidaların saxlanma müddətinə xüsusi diqqət yetirilməlidir. Yay aylarında yüksək temperatur bakteriyaların qida məhsullarında daha sürətli çoxalmasına səbəb olur. Bu isə düzgün saxlanmaya


yeni xeberler azerbaycan xeberleri son xeberler az xeber dunya xeberleri xeberler az son xeberler 2025