Hər gün içdiyimiz çay XƏRÇƏNG YARADIR - Bu səhvi etməyin

Hər gün içdiyimiz çay XƏRÇƏNG YARADIR - Bu səhvi etməyinÇay Azərbaycan mədəniyyətinin ayrılmaz hissəsidir. Ölkəmizdə adətən armudu stəkanda içilən bu içki süfrəyə şirniyyat, çərəz və limonla birlikdə verilir. Hətta susuzlayıb-susuzlamamasından asılı olmayaraq, qonaq qarşısına çay qoyulur. Bu, qonağa hörmətin əlaməti sayılır.
Bundan başqa, çay ürək sağlamlığı üçün faydalıdır. Bu içki bağırsaq sağlamlığını yaxşılaşdırır, insult riskini azaltmağa kömək edir, qan şəkərinin səviyyəsini aşağı salır.
Bəs mədəniyyətimizdə bu qədər mühüm yerə malik olan çay hər hansı ciddi xəstəliyə səbəb ola bilərmi?
KONKRET.az xəbər verir ki, Türkiyənin məşhur həkimi Atilla Eroğlu çayın müxtəlif faydaları olduğu kimi bəzi zərərlərinin də olduğunu bildirib.
Həkimin sözlərinə görə, 85 dərəcədən yuxarı istehlak edilən çay həzm sistemində ciddi yanıqlara və hüceyrə dəyişikliklərinə səbəb olur.
Eroğlu xəbərdarlıq edib ki, çox isti içilən çay həzm sistemindəki baryeri yox edir və xərçəngə səbəb olur.
Buna görə də, mütəxəssislər istənilən isti içkinin 65 dərəcədən yuxarı temperaturda içilməməsini tövsiyə edirlər.


Sağlamlıq     Baxılıb: 79   Tarix: 07 aprel 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Alimlərdən un məhsulları ilə bağlı YENİ ARAŞDIRMA 

"Fastfood və un məhsulları yemək yaddaşı zəiflədir". xəbər verir ki, bu barədə Moskva Dövlət Universitetinin Fundamental Tibb fakültəsinin baş elmi işçisi Zuxra Pavlova danışıb. Onun fikrincə, yeniyetməlik dövründ

Dünyanın ən bahalı dərmanlarından biri hazırlandı

Rusiyada onurğa əzələlərinin atrofiyasının müalicəsi üçün dünyanın ən bahalı dərmanlarından biri olan spinrazanın  yerli analoqu Lantesens brendi yaradılıb. KONKRET.azxəbər verir ki, dərmanın beynəlxalq qeyri-mülkiyyət ad

Süni ət orqanizmə necə təsir edir? - Sınaqdan keçirildi : ŞOK NƏTİCƏ

Sinqapurlu alimlər bitki mənşəli ət əvəzedicilərinin insan sağlamlığına təsiri ilə bağlı araşdırmalardakı boşluğu doldurmaq üçün klinik sınaq keçiriblər. xəbər verir ki, onlar iki növ pəhrizin kardiometabolik parametrlərin

Zərərli qidaları neçə gündən bir yemək təhlükəsizdir? - Mütəxəssisdən AÇIQLAMA

Sağlam qalmaq üçün yağlı, şirin və çox duzlu yeməklərdən imtina etmək yaxşıdır. Ancaq iki həftədə bir dəfə zərərli yemək sağlamlığa o qədər də böyük zərər verməz. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı endokrinoloq və dietolo

Dünyanın ən böyük faydalı viruslarından biri kəşf edildi

Vyana Universitetinin alimləri faydalı nəhəng viruslar aşkar ediblər. Müəyəyn edilib ki, bu viruslar beyin yeyən amöb birhüceyrəli paraziti məhv edə bilir. Qeyd edək ki, həmin parazitlər orqanizm üçün çox təhlükəlidir. KONKRET.azxəbə

Bioloq xərçəng riskini azaldan qidaların adlarını açıqladı

Kərəviz, yerkökü, şüyüd və cəfəri kimi qidalar xərçəngə tutulma riskini azaltmaqla yanaşı, xəstəliyin müalicəsinə də töhfə verə bilər. xəbər verir ki, bunu bioloq-genetik, klinik psixoloq, dietoloq İrina Malçeva deyib. "Sün

15 gündə qarın piyini əridən içki

Yaz aylarında bir çox insan qarın piylərindən xilas olmağa çalışır. Qarın piyi hətta normal çəkidə olan insanlarda belə yarana bilir. Bu piylərdən qısa müddətdə xilas olmaq elə də asan deyil. Ona görə də idman və sağlam qidalanm

Səhərlər bunu etməyin! - RİSKLİDİR

Sidney Universitetinin mütəxəssisləri yeni araşdırmada gözlənilməz nəticəyə gəliblər: səhər tezdən idmanla məşğul olmaq ürək-damar sisteminə mənfi təsir göstərir.  xəbər verir ki, geniş araşdırma zamanı mütəxəssislər maraql

Qida əlavələri və vitaminlər insan orqanizminə ziyandır - ƏTRAFLI

Təbii qida əlavələrindən sui-istifadə və onlara qarşı qərəzli münasibət böyrək daşlarının əmələ gəlməsinə, həzm problemlərinin yaranmasına və dərmanların yanlış hərəkətinə səbəb ola bilər. . xəbər verir ki, bu barədə Cor


tezbazar son xeberler azerbaycan xeberleri yeni xeberler xəbər dunyada son xeberler bugunun xeberleri cəbhədən son xəbər