Kafe və restoranlarda kababların qiyməti niyə fərqlidir? - AÇIQLAMA
Kababın çəkisi eyni olsa da, fərqli restoranlarda, fərqli qiymətə təklif edilir.
Bazarda ətin kiloqramı 13-16 manat arasında dəyişsə də, kafe və restoranlarda kababın porsiyası eyni, hətta daha artıq məbləğə təklif olunur.
Yəni ət yeməkləri restoranların hər birində standard yox, müxtəlif qiymətlərə satılır.
azxeber.com xəbər verir ki, "XezerXeber" Bakıda yerləşən restoranlarda kabab qiymətlərini araşdırıb.
Məlum olub ki, orta şəraitli restoranda tikə kababı 7 manat 50 qəpik, lülə kababı 5 manat 50 qəpik, quzu kababı isə 8 manat 50 qəpikdir.
Dizaynı yüksək olan restoranlarda isə kababların qiyməti daha baha təklif edilir.
Məsələ ilə bağlı iqtisadçı ekspert Fuad İbrahimov deyib ki, qiymət fərqini şərtləndirən bir neçə amil var:
"Bakı şəhərinin mərkəzində sahibkar iaşə obyektini 15 min manata icarəyə götürürsə, şəhərin kənarında 200 manat götürə bilər. Hər ikisi sahibkar bu xərci ödəməlidir. Şübhəsiz ki, bu gəlir birbaşa məhsula təsir edir".
Ekspert həmçinin bildirib ki, bu qiymətlərin tənzimlənməsi üçün isə xüsusi mexanizm yoxdur.
Daha ətraflı "XezerXeber"in süjetində:
Mikayıl
Xidmetler [newsid: 0-123300]