Kofenizə bir çimdik atın, faydaları ikiqat olsun - Maraqlı fakt

Kofenizə bir çimdik atın, faydaları ikiqat olsun - Maraqlı faktKofe sevilərək içilən içkilərdən biridir. Ancaq bəzən onun acılığı dadını azaldır və daha zövqlü təcrübə yaşamağa mane olur. Bu problemi həll etmək üçün bir çimdik duz əlavə etmək kifayətdir. Maraqlıdır ki, bu sadə üsul yalnız kofenin acı dadını dəyişdirmir, həm də sağlamlığa bir sıra faydaları var.
KONKRET.az kofe və duzun vəhdətindən formalaşan faydaları təqdim edir:
Acılığı azaldır
Kofe dənələrindəki təbii birləşmələr acı dadın yaranmasına səbəb olur. Xüsusilə, həddindən artıq qovrulmuş və ya daha ucuz dənələrdən hazırlanmış kofe acı ola bilər. Duz bu acılığı neytrallaşdıraraq kofeyə yumşaq və balanslı bir dad qatır. Bu üsul dad həssaslığı yüksək olan insanlar üçün idealdır.
Kofenin dadını gücləndirir
Duzun başqa bir faydası kofenin dad notlarını daha parlaq etməsidir. Duz kofedəki şirin və meyvəli notların daha çox hiss olunmasına kömək edir. Bu, kofe sevərlərə içkini daha zövqlə istehlak etməyə imkan verir.
Sağlamlığa faydaları
Duzlu kofe içmək sağlamlığa da müəyyən faydalar verə bilər. Təbii dəniz duzu tərkibindəki minerallar sayəsində bədəndə elektrolit balansını tənzimləyir. Xüsusilə isti havalarda və ya idmandan sonra duzlu kofe içmək, itirilən mineralları bərpa etməyə kömək edə bilər.
Həzm sisteminə yardımçı olur
Kofenin turşuluğu bəzi insanlarda mədə narahatlığı yarada bilər. Bir çimdik duz bu turşuluğu azaldaraq mədə üzərində yaranan yükü yüngülləşdirir.
Necə hazırlanır?
Duzlu kofe hazırlamaq üçün adi qaydada kofenizi hazırlayın və fincana kiçik bir çimdik dəniz duzu əlavə edin. Çox duz əlavə etmək dadı korlaya bilər, buna görə miqdarına diqqət yetirmək vacibdir.Yenisabah.az

Sağlamlıq     Baxılıb: 216   Tarix: 05 dekabr 2024
f Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

Tibdə inqilab edən, damarını deşib ürəyinə kateter salan həkimlə bağlı - ŞOK FAKTLAR

Öz üzərində təcrübə aparan alim. 1929-cu ildə Almaniyanın paytaxtı Berlində Verner Forssmann adlı gənc bir həkim tibbdə inqilab edir. Xəstəxanaların birində kiçik əməliyyat otağında işləyən həkim tibb elmini dəyişdirəcə

Vaksinlə bağlı əhaliyə MÜRACİƏT

"Səhiyyə Nazirliyi tərəfindən Azərbaycana gətirilən vaksinin ölkəmizdə geniş tətbiqinə başlanılacaq". xəbər verir ki, bunu Səhiyyə Nazirliyinin mütəxəssis-eksperti, terapevt Zakir Quliyev deyib. "Bu vaksini

Robot-cərrah beyin əməliyyatları həyata keçirəcək

Karaqanda şəhərindəki çoxprofilli xəstəxanada Qazaxıstanda ilk dəfə yeni nəsil neyrocərrahi kompleks olan "Remebot RM-200" adlı robot qoyulub. xəbər verir ki, süni intellektlə təchiz edilmiş bu qurğu həkimlərə beyi

Nəyə görə payızda çox araq içmək olmaz?

İmmunitetinizi qorumaq üçün payızda spirtdən imtina etməyiniz məsləhətdir. -a istinadən xəbər verir ki, ümumi praktikantı və peşə patoloqu Svetlana Burnatskaya spirtin payızda immuniteti söndürdüyünü bildirib. "Spir

Uşaqlar arasında virus panikası - Səhiyyə Nazirliyinin açıqlaması

Azərbaycanda son günlər uşaqlar arasında səpki, qusma, ishal və halsızlıq kimi simptomlarla müşahidə olunan xəstəlik yayılıb. Həkimlər bu halların çox vaxt koksaki virusu ilə əlaqəli olduğunu deyirlər. xəbər verir ki, "yen

Diş itkisi ölüm riskini artıra bilər

Yeni elmi araşdırma göstərib ki, diş itkisi yalnız estetik problem deyil, həm də ümumi sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yarada bilər. KONKRET.azmilliaz-a istinadən xəbər verir ki, ABŞ-də aparılan geniş tədqiqatın nəticələrin

Bu bitki yağının faydaları

Zeytun yağının əlavə sümük qoruması təmin etdiyi aşkar edilib. Daha çox zeytun yağı istifadə edən insanlarda güclü sümük kütləsinin göstəricisi olan osteokalsin zülalı yüksək səviyyədə olur. -a istinadən xəbər verir ki, Afin

Bu insanlar 5 il daha az yaşayırlar

Məşhur insanların sıravi şəxslərlə müqayisədə orta hesabla təxminən beş il daha az yaşadıqları müəyyən edilib. "Qafqazinfo"ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə "The Guardian" nəşri alimlərin apardığ

Sağlamlıq üçün ən faydalı ət növü - Balıq ya da toyuq deyil

Sağlam qidalanmanın əsas şərtlərindən biri zülalı düzgün mənbədən almaqdır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, xüsusilə 50 yaşdan sonra maddələr mübadiləsi yavaşladığı üçün orqanizm üçün həm yüngül, həm də qidalı ət növlərin


yeni xeberler azerbaycan xeberleri son xeberler cəbhədən görüntüleri ən son xəbərlər bugün cəbhədən son vəziyyət son xəbər