Ürəyinizin sağlam olması üçün bunlara DİQQƏT!
Ürək sağlamlığı həm də düzgün qidalanmadan asılıdır. Nizamlı olaraq sağlam qidalanma ürək-damar xəstəliyi riskini azaldır. Milli.Az e-tibb.az-a istinadən Türkiyədən olan kardiologiya uzmanı Nuri Cömertin 29 sentyabr Dünya Ürək Günü ilə bağlı verdiyi tövsiyələri təqdim edir.
Ürəyin sağlamlığını qorumaq üçün bunlara dəqqət edin
1. Daha çox meyvə-tərəvəz yeməyə çalışın. Gündə ən azı 5 porsiya meyvə-tərəvəz yeməyə çalışın. Təmiz taxıl məhsulları qəbul edin.
2. Təbii yağlar qəbul edin. Yanmış yağlarla yemək bişirməyin.
3. Daha çox dəniz məhsulları istifadə etməyə çalışın. Həftədə iki dəfə balıq yeyin. Qızardılmış balıq yeməkdən çəkinin.
4. Qırmızı ət istifadəsini azaldın. Yağsız ət qəbul edin, kiçik porsiyada yeməyə çalışın.
5. Nizamlı olaraq balıq və toyuq-quş əti qəbul etməyə çalışın.
6. Az yağlı süd məhsulları qəbul edin. Təbii qatıq və çox yağlı olmayan pendir yeyin.
7. Yeməkləri otlar və ədviyyatlarla qəbul edin. Onlar yeməyin ləzzətini artırır, həm də duz ehtiyacını ödəyir.
Milli.Az /news.milli.az
Turlar.az [newsid: 0-123300]

İlham Əliyev Latviya Prezidentini təbrik etdi
Şoyqu ilə bağlı Putinə pis xəbər: Kəşfiyyat xəbərdarlıq etdi, təşviş başladı
Hakan Fidan: "Azərbaycanla koordinasiya və həmrəylik içində hərəkət edirik"
AZAL şarj cihazlarından istifadə qaydalarına dəyişiklik edir
"Qara cümə" münasibətilə "Yelo invest"də komissiyasız alış kampaniyası
Unibank mikro sahibkarlar üçün keçirdiyi "Payız endirimi" kampaniyasını uzadıb
"Bank Respublika" 40-cı filialını Göyçayda açdı - Fotolar
Ukraynadakı korrupsiya işinə görə həbs edildi
Elvin və Toralın vəziyyəti ilə bağlı açıqlama
Mövcud məhdudiyyətlərlə bağlı növbəti - Açıqlama
Zelenski sabah Türkiyəyə gedəcək
Zəngəzur dəhlizi üzrə görülən işlər və Ağbənd-Kəlalə körpüsünün inşası prosesi ilə tanışlıq olub - FOTOLAR
Azərbaycan maarifçiləri beynəlxalq konfransda iştirak edib - FOTOLAR
Laçında şagirdlər payız tətilini həm öyrənərək, həm də əylənərək keçirirlər
"Dili mükəmməl bilməsəm də..." - Şahruddin tənqidlərə cavab verdi