60 yaşdan sonra bu qidaları yeməyin

60 yaşdan sonra bu qidaları yeməyinYetkinlik dövründə bəzi qidalar sağlamlıq vəziyyətini ağırlaşdırır və xəstəliklərin yaranmasına səbəb olur. 60 yaşdan yuxarı insanlar sağlamlıqlarına zərər verməmək üçün bəzi qidalardan uzaq durmalıdır.
KONKRET.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, dietoloq Blanca Garcia 60 yaşdan yuxarı insanlara daha çox su içməyi məsləhət görüb.
Araşdırmalara görə, bu, artıq çəkidən qurtulmağa, piylənmə və 2-ci tip diabet riskini azaltmağa kömək edir. Bundan əlavə, su bədəndən toksinləri daha sürətli çıxarmağa kömək edir.
Daxili orqanların sağlamlığını qorumaq üçün hər gün göyərti və tərəvəz, eləcə də giləmeyvə yemək lazımdır. Lakin çəki artımı və qan şəkərində sıçrayışların qarşısını almaq üçün onları da ehtiyatla istehlak etmək lazımdır.
İşlənmiş qidalar, çipslər, bişmiş məhsullar və dondurmanı qida rasionundan çıxartmaq lazımdır. Bu cür məhsullarda hüceyrə və toxuma bərpasını təşviq edən qidalar yoxdur. Lakin onların tərkibində çox miqdarda təmizlənmiş karbohidratlar, boyalar və şəkər var. Bu, bədən çəkisinin artmasına və qida maddələrinin balansının pozulmasına səbəb olur. Lent.az

Sağlamlıq     Baxılıb: 135   Tarix: 09 fevral 2024
f Paylaş

Turlar.az [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

İbn Sina möcüzəsi - Bir qaşıq yemək yaddaşı gücləndirir

İslam dünyasının məşhur alimi İbn Sinan yaddaşı gücləndirmək və zehni performansı artırmaq üçün təbii üsullar barədə bir sıra faydalı tövsiyələr verib. Onun "Qanun" əsərində bəhs etdiyi ədviyyatlar müasir tədqiqatlarl

Ramazandan sonra necə qidalanmaq lazımdır?

Ramazan ayı boyu oruc tutanların orqanizm günün çox hissəsini ac-susuz qalmağa öyrəşir. Birdən-birə müxtəlif qidalar qəbul etmək bir çox orqanlara ağır təsir edir. Bir ay gündə iki dəfə qida qəbul edən orqanizmin normal rejim

Ramazan bayramında bu qidalarla EHTİYATLI OLUN - Əks halda…

Ramazan Bayramı müddətində uzun müddət davam edən orucluqdan sonra şirin və ağır yeməklər tövsiyə edilmkr.  xəbər verir ki, türkiyəli diyetoloq Özgenaz Kazan bununla bağı xəbərdarlıq edib. Onun sözlərinə görə, orucdan sonr

Meyvə-tərəvəz zəhərlənmələrindən necə qorunmaq olar? - VACİB TÖVSİYƏ

Vaxtından əvvəl satışa çıxarılan meyvə və tərəvəz məhsullarından zəhərlənmə hallarına tez-tez rast gəlirik. Çünki həmin məhsullar xüsusi parniklərdə yetişdirilir. Onlara bir çox hallarda normadan daha artıq gübrə, dərma

Bu qidada donuz DNT-si aşkarlandı - RƏSMİ

İdxal olunan mal piyi partiyasında uyğunsuzluq aşkarlanıb. xəbər verir ki, bu barədə Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi (AQTA) məlumat yayıb. Bildirilib ki, nəzarət tədbirləri çərçivəsində "Gourmeat" MMC-ni

Qəhvə və yaşıl çaydan daha yaxşı beyini gücləndirən İÇKİ

İntellektual fəaliyyətlə məşğul olan insanlar beyin və sinir sisteminin fəaliyyətini daim stimullaşdırmalıdırlar. Adətən enerji çatışmazlığı, diqqət və güc itkisini qəhvə və yaşıl çay ilə kompensasiya edirlər, çünki bu içkilərd

Dubay şokoladı təhlükəli ola bilər: Yeni ARAŞDIRMA

Altı fərqli şokolad çubuğu üzərində aparılan araşdırmalar məyusedici nəticələr verib. Dubay şokoladının populyarlığı eksklüzivlik və sosial media tendensiyaları sayəsində artır, lakin müstəqil testlər keyfiyyətin həmişə yüksə

Sağlamlıq iksirinin resepti açıqlandı

Yerkökü şirəsinin sarıkök ilə birləşməsi və ona zəncəfillə qara bibər əlavə edilməsi iltihabı azaltmağa və immun sistemini dəstəkləməyə kömək edir. -a istinadla xəbər verir ki, bunu dietoloq və sağlam həyat tərzi menecer

Ağciyəri 2 dəqiqəyə təmizləyən üsul

Ağciyərlərinizi şar kimi təsəvvür edin. Onları nə qədər çox işlədib genişlətsəniz, hava tutmaqda bir o qədər bacarıqlı olarlar. Ancaq daim səthi nəfəs alırsınızsa (əksəriyyətimiz masa arxasında oturanda və ya telefona əyilənd


azerbaycan xeberleri son xeberler yeni xeberler butun xeberler maşın realiti şou valyuta mezennesi xeber.az son xeberler