Alimlər ürək üçün problem yaradacaq şirin qidaların adlarını açıqlayıblar
Lund Universitetinin (İsveç) alimləri müəyyən ediblər ki, az miqdarda şirniyyat şəkər tərkibli içkilərdən sui-istifadədən fərqli olaraq, ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini artırmır.
KONKRET.az foodinfo.az-a istinadən xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri "Frontiers in Public Health" jurnalında dərc olunub.
Müxtəlif növ şəkər qəbulunun ürək-damar xəstəliyi riskinə necə təsir etdiyini anlamaq üçün tədqiqatçılar iki böyük tədqiqatın məlumatlarından istifadə etdilər: İsveç Mammoqrafiya Kohortu (SMC) və İsveç Kişi Kohortu. Bu tədqiqatlarda iştirakçılara (cəmi 69,705 nəfər) 1997 və 2009-cu illərdə pəhrizləri ilə bağlı suallar verildi ki, bu da tədqiqatçılara zamanla iştirakçıların qidalanma modellərini izləməyə imkan verib.Nəticələr göstərib ki, şəkərli içkilərin qəbulu işemik insult, ürək çatışmazlığı, atrial fibrilasiya və abdominal aorta anevrizması riskini əhəmiyyətli dərəcədə artırır.

Qurban hekayələri, "yazıq qadın" obrazı Hacıbəylini siyasi məsuliyyətdən AZAD EDƏCƏK? - İLGİNC DETALLAR
ŞOK: ABŞ üçün ikinci İraq və Əfqanıstan ssenarisi: Bu ölkəyə hücum İsraili MƏHV EDƏCƏK
Ramiz Mehdiyev Gültəkin Hacıbəyliyə "xidmətləri" qarşılığında nələr qazandırıb? - Milyonluq evlər, torpaq sahələri…
Milli Məclisdən qalmaqallı bəyanata cavab - MƏTN
Ofisiantların ölümünə görə tutulan icarədarın həbs müddəti artırıldı - FOTO
Vəli Vəliyev vəfat etdi
ABŞ-də təyyarə qəzası: Ölənlər var - FOTO
İstanbulda COP31 üzrə Türkiyə–Azərbaycan məsləhətləşmələri keçirilib
Azərbaycan-ABŞ Strateji İşçi Qrupunun ilk iclası keçirilib
Paşinyan Azərbaycandan neft məhsulları daşıyan qatarın görüntülərini paylaşdı
Paşinyan Rusiyadan Naxçıvanla bağlı xahiş etdi
Azərbaycanla Polşa arasında hərbi tibb sahəsində əməkdaşlıq müzakirə olunub
Ataları tərəfindən döyülən uşaqlar xəstəxanaya yerləşdirildi
Kamran Əsədova fəxri diplom verilməsi ilə bağlı rəsmi açıqlama
Baş prokurorluqdan Kamran Əsədov və digərləri ilə bağlı rəsmi məlumat