Alimlər ürək üçün problem yaradacaq şirin qidaların adlarını açıqlayıblar
Lund Universitetinin (İsveç) alimləri müəyyən ediblər ki, az miqdarda şirniyyat şəkər tərkibli içkilərdən sui-istifadədən fərqli olaraq, ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini artırmır.
KONKRET.az foodinfo.az-a istinadən xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri "Frontiers in Public Health" jurnalında dərc olunub.
Müxtəlif növ şəkər qəbulunun ürək-damar xəstəliyi riskinə necə təsir etdiyini anlamaq üçün tədqiqatçılar iki böyük tədqiqatın məlumatlarından istifadə etdilər: İsveç Mammoqrafiya Kohortu (SMC) və İsveç Kişi Kohortu. Bu tədqiqatlarda iştirakçılara (cəmi 69,705 nəfər) 1997 və 2009-cu illərdə pəhrizləri ilə bağlı suallar verildi ki, bu da tədqiqatçılara zamanla iştirakçıların qidalanma modellərini izləməyə imkan verib.Nəticələr göstərib ki, şəkərli içkilərin qəbulu işemik insult, ürək çatışmazlığı, atrial fibrilasiya və abdominal aorta anevrizması riskini əhəmiyyətli dərəcədə artırır.

Bu növ neftin qiyməti BAHALAŞDI
Yaşayış minimumu və ehtiyac meyarı artır
DSMF-nin gəlirləri 480 milyon manat artıb
Azərbaycanın dövlət borcu nə qədərdir?
BOK İsrailə görə İndoneziyanı Olimpiadadan məhrum edə bilər
Orban Vaşinqtona səfər edəcək
"Putin və Trampın görüşünə hazırlıq davam edir"
Paşinyandan kilsələrlə bağlı qərar
100 000 nəfər Toyota Corolla və yüzlərlə bonus qazanmaq şansı əldə etdi
Bu spirtdən istifadə edənlərə XƏBƏRDARLIQ: Xərçəng yaradır...?
Mingəçevirdə avtomobil velosipedçini vurdu
"Sürətli komandaya qarşı oynamaq asan olmadı"
Kopeyskdə zavodda partlayış baş VERİB - Ölənlər VAR/YENİLƏNİB
ABŞ Sakit okeanda narkotik daşıyan gəmini vurdu