Artan qan şəkərinin təbii çarəsi tapıldı

Artan qan şəkərinin təbii çarəsi tapıldıMüasir elm təbiətin təqdim etdiyi adi görünən bir bitkinin köklükdən ürək xəstəliklərinə qədər bir çox sağlamlıq problemində təsirli ola biləcəyini açıqlayıb. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bu bitkidə olan xüsusi komponent orqanizmdə oksidləşdirici stressi azaldaraq hüceyrələri qoruyur və immunitet sistemini gücləndirir.
KONKRET.az xəbər verir ki, araşdırmalara görə,bu bitki zeytun yarpağıdır.Zeytun yarpaqları qan şəkərini tənzimləməyə kömək edə biləcək təbii vasitə kimi təqdim olunur. Zeytun yarpaqlarında olan antioksidanlar, o cümlədən oleuropein və hidroksitirozol, bədən çəkisi, qan lipid profilləri və qlükoza mübadiləsini yaxşılaşdırmağa kömək edir.
Bu komponentlər həmçinin sümük və oynaq sağlamlığına müsbət təsir göstərə bilər.
Zeytun yarpaqları çay kimi dəmlənərək, salatlara və ya smoothiesə əlavə edilə bilər. Hətta ekstraktı çörək və digər bişmiş məhsullara qatmaqla da istifadə edilə bilər. Ancaq çayın acı dadı olduğundan, bəzi insanlar üçün istehlakı çətin ola bilər.
Ekspertlər xüsusən yüksək qan təzyiqi, diabet və ya yüksək qan lipid səviyyəsi olan şəxslərin zeytun yarpağı ekstraktından faydalana biləcəyini bildirirlər.
Lakin hər hansı bir əlavəyə başlamadan əvvəl mütləq həkimlə məsləhətləşmək tövsiyə olunur./milliaz

Sağlamlıq     Baxılıb: 149   Tarix: 16 yanvar 2025
f Paylaş

Turlar.az [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

Hamilələrə bu dərmanları qəbul etmək olmaz

Hamiləlikdə qrip olmaq narahatlıq yarada bilər, lakin düzgün yanaşma ilə vəziyyəti yüngülləşdirmək mümkündür. İlk növbədə, bol maye qəbul edin, dincəlin və bədəninizi isti saxlayın. Burun tutulmasını açmaq üçün duzlu su il

Bu klinikanın lisenziyası ləğv edilir – Nazirliyə müraciət

Bakıda klinikanın lisenziyasının ləğv edilməsi ilə bağlı nazirliyə müraciət olunub. Bu barədə  -a Səhiyyə Nazirliyindən məlumat verilib. Bildirilib ki, Səhiyyə Nazirliyi Analitik Ekspertiza Mərkəzi tərəfindən "Laze

Bu sosis və kolbasaların satışı qadağan olundu

Azərbaycanda sosis məhsulunun müayinəsi nəticəsində etiket məlumatında bəyan edilmədiyi halda, tərkibində donuz əti DNT-si aşkarlanıb. Bu barədə  –a Qida Təhlükəsizliyi Agentliyindən (AQTA) məlumat verilib. Bildirilib ki

Ayda nə qədər çipsi yemək olar?

Çips trans yağ və natrium baxımından orqanizm üçün ən zərərli qidadır. Amma onun da zərərsiz norması var. -a istinadən xəbər verir ki, terapevt Nadejda Çernışova bu miqdarı və çipsinin zərərini açıqlayıb. "Çipsinin 10

Qoxusuna görə sevmədiyiniz yaşıl soğan möcüzə imiş

Mətbəximizin ayrılmaz hissəsi olan göy soğan təkcə yeməklərə xüsusi dad qatmaqla kifayətlənmir, həm də sağlamlıq üçün əsl möcüzə mənbəyi  sayılır. İmmuniteti gücləndirməkdən tutmuş, ürək-damar sağlamlığını qorumağa qədə

Toz şəklindəki dərmanlar niyə təhlükəlidir? - İçinə qatılanlar ORTAYA ÇIXDI

Qrip və soyuqdəymə zamanı simptomatik müalicə üçün çox vaxt toz halında olan dərmanlardan istifadə olunur. Ağrıkəsici və temperatur salma xüsusiyyətlərinə malik olduğu üçün bu preparatlara tələbat böyükdür. bildirir ki, Əczaç

Bu qidalar dişləri çürüdür - EHTİYATLI OLUN

Dişlərimizin sağlam qalması üçün təkcə diş fırçalamaq kifayət etmir. Gündəlik yediyimiz və içdiyimiz qidalar dişlərimizə ciddi təsir göstərir. Bəzi qidalar diş minasını zəiflədərək çürük əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər. 

Kağız reseptlərdən istifadə ləğv ediləcək

Kağız reseptlərdən istifadə zamanla tamamilə aradan qaldırılacaq. apa-ya istinadən xəbər verir ki, bunu Rəqəmsal Səhiyyə Mərkəzinin mütəxəssisi Sevinc Məhərrəmova deyib. O, qeyd edib ki, ölkə üzrə bütün tibb müəssisələrind

Yaddaşı inanılmaz dərəcədə gücləndiriən qida - Alimlər AÇIQLADI

Yumurta istehlakının faydaları saysız-hesabsızdır. Elmi araşdırma yumurta istehlakının Alzheimer xəstəliyinin qarşısını aldığını ortaya qoyub – yumurtanın tərkibindəki xolin maddəsi yaddaşı gücləndirir və Alzheimer xəstəliy


tezbazar son xeberler yeni xeberler azerbaycan xeberleri iqtisadiyyat xeberleri bugun cəbhədən son məlumat son xeberler bu gun cəbhədən son dəqiqə