Bu qidalar depressiya riskini azaldır

Bu qidalar depressiya riskini azaldırHarbin Tibb Universitetinin Çin alimləri təbii spermidin maddəsi ilə depressiya riskinin azalması arasında əlaqə aşkar ediblər.
KONKRET.az publika.az-a istinadən xəbər verir ki, tədqiqat Journal of Affective Disorders (JAD) elmi nəşrində dərc olunub.
Spermidin soya, qırmızı lobya, buğda rüşeymləri, fındıq, noxud, göbələk, ispanaq, gül kələm, brokoli, badam, püstə, şabalıd, düyü, ağ çörək, alma, banan, kivi, avokado və digər qidalarda olan təbii birləşmədir. Spermidin heyvan mənşəli məhsullarda da var: mal əti, toyuq, donuz əti, hinduşka və ördək əti, süd və yumurta.
Spermidin poliaminlər adlanan molekullar qrupunun bir hissəsidir. Onlar hüceyrə sağlamlığı üçün vacibdir və böyümə, təmir və stressdən qorunma kimi hüceyrə proseslərini dəstəkləməkdə əsas rol oynayırlar.
Bu maddə hüceyrələrə zədələnmiş komponentləri çıxarmağa və optimal şəkildə işləməyə kömək edən autofagiyaya səbəb olmaqla hüceyrə uzunömürlülüyünü dəstəkləyir.
Yeni araşdırmada tədqiqatçılar 2005-ci ildən 2014-cü ilə qədər 19.000-dən çox insanın Milli Sağlamlıq və Qidalanma Müayinəsi Sorğusunun məlumatlarını təhlil ediblər.
İştirakçılar pəhrizləri haqqında məlumat veriblər. Daha sonra məlumatlar gündəlik qəbul səviyyələrini qiymətləndirmək üçün müxtəlif qidaların məlum spermidin tərkibi ilə müqayisə edilib.
Təhlil göstərib ki, daha çox spermidin qəbul edən iştirakçılar, aşağı qəbul səviyyəsinə malik olanlara nisbətən depressiya əlamətlərini daha az bildirirlər.
Bu birləşmə spermidinlə zəngin qidaların müxtəlif növləri arasında davam edib. Nəticələr statistik modellərlə dəstəklənib və ən çox spermidin qəbul edən qrupda iştirak edənlərin depressiya ehtimalının ən az qəbul edilən qrupdakı iştirakçılara nisbətən daha az olduğunu göstərib.


Sağlamlıq     Baxılıb: 101   Tarix: 11 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Xüsusi nəzarətdə olan dərmanlarla bağlı YENİ QƏRAR

Səhiyyə Nazirliyinin Kollegiyası "Xüsusi nəzarətdə olan dərman vasitələrinin siyahısı"nda dəyişiklik edib.  xəbər verir ki, bununla bağlı səhiyyə naziri Teymur Musayev yeni qərar imzalayıb. Qərara əsasən, siyahıda

Bu insanların xəstəlikdən ölmə ehtimalı yüksəkdir

Hansı insanlarda təhlükəli xəstəliklərə tutulma riskinin daha yüksək olduğu ortaya çıxıb. -a istinadla bildirir ki, İsveçdə aparılan son araşdırmaya görə, həddindən artıq narahatlıq və xəstələnmək qorxusu ilə xarakteriz

Bananı zəhərə çevirən səhv

Banan sağlamlıq üçün ən faydalı meyvələrdən biridir. -a istinadən xəbər verir ki, qan şəkərini tarazlayan, həzm sistemini tənzimləyən və antioksidant təsiri olan banan toxluq hissi verdiyi üçün diyetlərdə rahatlıqla istehla

Qənirə Ataşovanın günahlandırdığı plastik cərrah danışdı: "Həkim kimi fəaliyyət göstərmirəm"

Son günlər saxta həkimlərlə mübarizə aparan Amerikada yaşayan jurnalist Qənirə Ataşova daha bir açıqlama yayıb. . xəbər verir ki, o, Ülviyyə İlyasova  adlı həkimin bir qadının ağır vəziyyətə düşməsində səbəbkar olduğunu iddi

Qaşıq-qaşıq zəhər yeyirmişik - İnsanı dəli, orqanizmi məhv edir

Türkiyənin məşhur həkim və sağlam qidalanma mütəxəssisi, professor Canan Karatay insan sağlamlığı üçün riskli hesab olunan bir qida ilə bağlı vacib xəbərdarlıq edib. -a istinadən bildirir ki, Karatay "dəli bal"

Azərbaycanda uşaqlar arasında xəstəlik yayıldı

Payız-qış mövsümünün başlanması ilə əlaqədar ölkədə əsasən uşaqlar arasında suçiçəyi xəstəliyinə yoluxma hallarına rast gəlinir. xəbər verir ki, bu barədə Trend-in sorğusuna cavab olaraq Səhiyyə Nazirliyindən məlumat verilib

Şəkərli diabet xəstələrinin dərmanları niyə verilmir?

Şəkər xəstələri dövlətin onlara verdiyi pulsuz dərmanları çətinliklə ala bilirlər. Bəzən isə ümumiyyətlə tapa bilmirlər. xəbər verir ki, bununla bağlı "Xəbər Ertəsi"nin qaynar xəttinə mütəmadi müraciətlər daxi

Həzmi yaxşılaşdırıb, qaraciyəri qoruyan tərəvəz açıqlandı

Badımcanın mineral və vitamin tərkibi kifayət qədər genişdir. Sağlamlıq üçün faydalı olan bu tərəvəz bir çox xəstəlik riskini azaldır. . xəbər verir ki, tərkibində C vitamini, B6 vitamini, K vitamini, maqnezium, fosfor, manqan

Bu qidaları ağzınıza da atmayın: Çiy yeyildikdə öldürür

Bəzi qidalar çiy istehlak edildikdə sağlamlıq riski yaradır. Çiy yumurta və bəzi göbələklərdə təhlükəli toksinlər və ya bakteriyalar ola bilər. Çiy anakardiyanın tərkibində zəhərli maddə olan urushiol var. xəbər verir ki


tezbazar azerbaycan xeberleri son xeberler yeni xeberler futbol xeberleri ensonxeberler maliyye xeberler bugun axsam.az xeberler