Bu qidaları ac qarına yeməyin - DİQQƏT!

Bu qidaları ac qarına yeməyin - DİQQƏT!Bəzən səhər yuxudan oyananda düşünmədən əlimizə keçəni yeyirik. Lakin bəzi ərzaqların ac qarına yeyilməsi çox təhlükəli ola bilər. Bunlar hansı məhsullardır?
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, səhər tezdən soyuducunu açarkən aşağıdakı ərzaqlarla diqqətli olun:
Şirin mayalı bulkalar
Ac qarnına yeyilən hər hansı bir şirniyyat qanda insulinin kəskin azalmasına səbəb olur. Bundan başqa zəifliyə və iştahın azalamsına da gətirib çıxarır. Bu cür səhər yeməyinə vərdiş edilmiş orqanizmdə diabetik hallar daha çox olur. Maya çörəyinin də ziyanı az deyil.
Moruq
Çiyələk, moruq və başqa bu kimi yay giləmeyvələri kifayət qədər turşu maddələri ilə zəngin olduğuna görə mədədə qıcıqlanma yarada bilər. Bəs, daha düzgün necə yeməli? Əgər bu meyvələri səhər yemək istəyirsinizsə, onda, yaxşı olar ki, bir qədər yulaf əlavə edəsiz. Ya da kəsmik ilə birgə nahar yeməyində yeyin. Tox qarnına isə adi meyvələri olduğu kimi, bunları da qida qəbulundan 2 saat sonra yemək olar.
Hisə verilmiş kolbasa və konservləşdirilmiş balıq
Hisə verilmiş kolbasada olan çoxlu duz və konservantlar qaraciyəri zədələyir. Konservləşdirilmiş balığın isə tərkibində qistamin olmasından orqanizmdə iltihabın və alergiyanın yaranmasına səbəb ola bilər. Kolbasa sevərlər, əgər siz sedviç sevirsinizsə, yaxşı olar ki, qaynadılmış yağsız mal əti və ya toyuqdan istifadə edəsiniz. Belə daha faydalı olar.
Armud və xurma
Bu dadlı meyvələr boş mədəni qıcıqlandıracaq liflərdən ibarətdir. Bu da mədədə şişkinliyin yaranmasına səbəb ola bilər.
Odur ki, onları gündüz, qəlyanaltı kimi yemək daha yaxşıdır. Yanında qatıq, bir dilim pendir, bir neçə qoz-fındıq olması mütləqdir.
Portağal şirəsi
Əgər sizin mədənizdə yüksək turşuluq varsa, onda, səhəri portağal şirəsi ilə başlamaq yaxşı deyil. Hətta, sağlam adamın mədəsində belə sitrus meyvələri qıcıqlanmaya səbəb ola bilər. Ənənəvi İngilis səhər yeməyi - yulaf və bir stəkan portağal şirəsi mükəmməldir. Amma yalnız sıyıq yeməyindən sonra şirəni içmək olar.
Acı souslar və sarımsaq
Ac qarnına yeyilən soğan və sarımsağın tərkibindəki efir yağları, mədə altı iltihaba səbəbdir. Acı souslar da mədə divarını sıradan çıxarır. Yaxşı olardı ki, bunlar nahar və şam yeməyində əlavə ədviyyat kimi yeyilsin.
Tez hazırlanan sıyıqlar
Sıyıqların tərkibində şəkərin çox olması, onun faydasını azaldan amillərdəndir. Bundan başqa, onun tərkibində qaraciyər üçün zərərli olan E vitamini də çoxdur. Yaxşı olar ki, yulaf və başqa dənli bitkilər axşamdan isti suda saxlanılsın. O zaman səhərə bişirilməsinə ehtiyac qalmayan faydalı, hazır sıyıq əldə edə bilərsiniz.
Milli.Az /news.milli.az

Sağlamlıq     Baxılıb: 548   Tarix: 04 dekabr 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Bu qan qrupundan olan insanlara PİS XƏBƏR

Yaponiyalı mütəxəssislər müəyyən edib ki, ağcaqanadlar ən çox 0 qan qrupuna malik insanlara hücum edir və bu insanlar digərləri ilə müqayisədə ikiqat risk altındadır. -a istinadən xəbər verir ki, Zərərvericilərlə Mübariz

Bu 4 qida ömrünüzü qısaldır

Uzun və sağlam ömür arzusunda olanlara dünyaca məşhur sağlam həyat üzrə mütəxəssis Dan Buettner vacib xəbərdarlıq edib. KONKRET. -a istinadən xəbər verir ki, bildirib ki, bəzi qidalar var ki, onları sadəcə azaltmaq yox, ümumiyyətl

Belə davam etsəniz, tez ÖLƏCƏKSİNİZ – ŞOK

Yeni araşdırmaya görə, oturaq həyat təkcə fiziki sağlamlığa deyil, həm də beynin quruluşuna mənfi təsir göstərir. -a istinadən xəbər verir ki, Vanderbilt Universiteti, Pittsburq Universiteti və Seul Milli Universitetini

Beynimizin vərdişlərlə bağlı sirri açıldı - ŞOK KƏŞF

Londondakı "Sainsbury Wellcome" Mərkəzində aparılan yenilikçi tədqiqat beynimizin vərdişləri necə öyrəndiyinə dair mühüm kəşf ortaya qoyub. KONKRET.azxəbər verir ki, araşdırmaya görə, beyində yalnız mükafat əsasl

Kosmetik vasitələrin dəhşətli fəsadları üzə çıxdı: Mütəxəssisdən xəbərdarlıq

Tayvanda kamera qarşısında kosmetik məhsulları yeyən bloqer ölüb. "Guava Beauty" adı ilə tanınan 24 yaşlı qız müxtəlif kosmetik vasitələrin dadına baxdığı videolar çəkib. xəbər verir ki, o, xüsusilə dodaq boyas

Beyini zombiləşdirən QİDALAR

Yağlı qidaların qəbulu beyin həcminin artmasına səbəb olur. -a istinadla xəbər verir ki, Bostondakı Harvard Tibb Məktəbinin aliımləri bir qrup laboratoriya siçanını yüksək yağlı pəhrizlə qidalandırıblar. Qeyd olunur ki, bi

Alimlərdən çox ətir iyləyənlərə BƏD XƏBƏR - Təhlükəli imiş

Dünya alimləri tez-tez və uzun müddət ətir qoxularına məruz qalmağın insan sağlamlığına ciddi ziyan vura biləcəyi barədə xəbərdarlıq ediblər. Mütəxəssislər bildirirlər ki, parfümlərin tərkibindəki bəzi kimyəvi maddələr hə

Uşaqlar arasında təhlükə YAYILDI - Valideynlər üçün HƏYƏCAN TƏBİLİ

"Son vaxtlar uşaqlar arasında müxtəlif virus infeksiyalarının, xüsusilə də rotavirusun yayılması müşahidə olunur. Bu virus 5 yaşına qədər uşaqların demək olar ki, hamısının yoluxduğu ən yayılmış mədə-bağırsaq infeksiyalarında

Qaraciyəri təmizləyən, xərçəngi məhv edən MÖCÜZƏVİ QARIŞIM

Müasir həyatın sürətli ritmi, qeyri-sağlam qidalanma və stress bədənimizə, xüsusilə də qaraciyərimizə ciddi zərər verir. Lakin təbiət bizə bu zərərlərin öhdəsindən gəlmək üçün bir sıra möcüzəvi bitkilər təqdim edir. KONKRET


yeni xeberler son xeberler azerbaycan xeberleri hava haqqinda kriminal son xabar ensonxeberler