Bu yağlar ürək xəstəliyi və xərçəngə səbəb ola bilir
Dietoloq və qidalanma mütəxəssisi Krutika Nanavati ürək sağlamlığına zərər verə biləcək bəzi yemək yağlarından istifadə etməmək barədə xəbərdarlıq edib.
KONKRET.az bildirir ki, o, hidrogenləşdirilmiş bitki yağlarından və soya yağından çəkinməyi məsləhət görür.
Tez-tez işlənmiş qidalarda olan hidrogenləşdirilmiş bitki yağları ürək xəstəliyi, insult və 2-ci tip diabet riskini artırdığı bilinən trans yağları ehtiva edir. Bu yağlar damarları bağlaya, pis xolesterolu (LDL) yüksəldə və yaxşı xolesterolu (HDL) aşağı sala bilər.
Kulinariya və qida sənayesində geniş istifadə edilən soya yağı yüksək miqdarda omeqa-6 yağ turşularını ehtiva edir. Omeqa-6 vacib olsa da, həddindən artıq çoxu ürək xəstəliyi və xərçəng kimi xəstəliklərlə əlaqəli olan iltihaba səbəb ola bilər.
Nanavati, balanslı yağ turşuları olan və yüksək tüstü nöqtəsinə sahib olan zeytun yağı, avokado yağı və hindistan cevizi yağı olan daha sağlam alternativlərdən istifadə etməyi tövsiyə edir ki, bu da ürək xəstəliyi riskini azaldır. Yemək üçün düzgün yağ seçmək ürəyin ümumi sağlamlığını və rifahını qorumaq üçün çox vacibdir. /Lent.az

Biləsuvarda "KamAZ"la minik maşını toqquşdu - Xəsarət alanlar var
Əli Kərimlini istintaqdan sonra nələr gözləyir? - Partiya sədrindən ŞOK AÇIQLAMA
Axios: "Azərbaycan Qəzzaya hərbi kontingent göndərməyə hazırdır"
TƏCİLİ: Ermənistan və İran yeni layihəyə start verdi: "Zəngəzur" və Azərbaycan üçün REAL TƏHLÜKƏ
Rusiya və Azərbaycan Baş nazirləri telefon danışığı apardı
Məhsətiyə hörmətsizlik narazılıq doğurdu - Şeyx Əbdüldən açıqlama
Bakı metrosunda tüstülənmə - Sərnişinlər düşürüldü
Azərbaycanda həkim vəfat etdi
Bakıda daha bir marşrut üzrə avtobuslar yenilənir
Xəyyam çətin günlərimdə məni axtarmadı' - Rəqsanədən etiraf
Rəqsanə ayrılıq xəbərindən danışdı
Sevgilim var, amma ailə qurmağı düşünmürəm' - Aysundan etiraf
Güllünün Ahmet Minquzzi üçün bəstələdiyi mahnını bu sənətçi oxuyacaq
Əlikram Bayramovun evində toy olacaq
AXCP-nin daha bir üzvü DTX-yə aparıldı