Bu yağlar ürək xəstəliyi və xərçəngə səbəb ola bilir
Dietoloq və qidalanma mütəxəssisi Krutika Nanavati ürək sağlamlığına zərər verə biləcək bəzi yemək yağlarından istifadə etməmək barədə xəbərdarlıq edib.
KONKRET.az bildirir ki, o, hidrogenləşdirilmiş bitki yağlarından və soya yağından çəkinməyi məsləhət görür.
Tez-tez işlənmiş qidalarda olan hidrogenləşdirilmiş bitki yağları ürək xəstəliyi, insult və 2-ci tip diabet riskini artırdığı bilinən trans yağları ehtiva edir. Bu yağlar damarları bağlaya, pis xolesterolu (LDL) yüksəldə və yaxşı xolesterolu (HDL) aşağı sala bilər.
Kulinariya və qida sənayesində geniş istifadə edilən soya yağı yüksək miqdarda omeqa-6 yağ turşularını ehtiva edir. Omeqa-6 vacib olsa da, həddindən artıq çoxu ürək xəstəliyi və xərçəng kimi xəstəliklərlə əlaqəli olan iltihaba səbəb ola bilər.
Nanavati, balanslı yağ turşuları olan və yüksək tüstü nöqtəsinə sahib olan zeytun yağı, avokado yağı və hindistan cevizi yağı olan daha sağlam alternativlərdən istifadə etməyi tövsiyə edir ki, bu da ürək xəstəliyi riskini azaldır. Yemək üçün düzgün yağ seçmək ürəyin ümumi sağlamlığını və rifahını qorumaq üçün çox vacibdir. /Lent.az

"Nuh" peyğəmbər 8 nəhəng taxta gəmi inşa edir
Ukraynada azərbaycanlı hərbçi həlak oldu
Binə TM-də elektrik dirəyi aşdı - Saatlardır işıq yanmır
Qusarda baş vermiş ağır qəzada xəsarət alanların VƏZİYYƏTİ AÇIQLANDI
General Müdafiə Nazirliyində yüksək vəzifəyə - Təyin olundu
Pənah Hüseyn istefa verdi, Qiyas Sadıqov sədr oldu
Britaniya hökuməti: 'Ukrayna üzrə danışıqlarda dönüş nöqtəsi yaxınlaşıb
Bakıda və Abşeron yarımadasının bəzi ərazilərində sulu qar yağır
Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı Əliyar Əliyevin doğum günüdür
"Qarabağ" "Araz-Naxçıvan"ı darmadağın etdi
Vətən müharibəsi şəhidinin atası vəfat etdi
Bakının mərkəzində TƏHLÜKƏ: Torpaq sürüşməsi riski
Heydər Əliyevi qəzəbləndirən məsələ ortaya çıxdı
AB tamamilə səhv instinktlərinə güvənir - Dmitriyev
Rusiya ilə yeni müharibə anonsu verildi