Bu yağlar ürək xəstəliyi və xərçəngə səbəb ola bilir
Dietoloq və qidalanma mütəxəssisi Krutika Nanavati ürək sağlamlığına zərər verə biləcək bəzi yemək yağlarından istifadə etməmək barədə xəbərdarlıq edib.
KONKRET.az bildirir ki, o, hidrogenləşdirilmiş bitki yağlarından və soya yağından çəkinməyi məsləhət görür.
Tez-tez işlənmiş qidalarda olan hidrogenləşdirilmiş bitki yağları ürək xəstəliyi, insult və 2-ci tip diabet riskini artırdığı bilinən trans yağları ehtiva edir. Bu yağlar damarları bağlaya, pis xolesterolu (LDL) yüksəldə və yaxşı xolesterolu (HDL) aşağı sala bilər.
Kulinariya və qida sənayesində geniş istifadə edilən soya yağı yüksək miqdarda omeqa-6 yağ turşularını ehtiva edir. Omeqa-6 vacib olsa da, həddindən artıq çoxu ürək xəstəliyi və xərçəng kimi xəstəliklərlə əlaqəli olan iltihaba səbəb ola bilər.
Nanavati, balanslı yağ turşuları olan və yüksək tüstü nöqtəsinə sahib olan zeytun yağı, avokado yağı və hindistan cevizi yağı olan daha sağlam alternativlərdən istifadə etməyi tövsiyə edir ki, bu da ürək xəstəliyi riskini azaldır. Yemək üçün düzgün yağ seçmək ürəyin ümumi sağlamlığını və rifahını qorumaq üçün çox vacibdir. /Lent.az

Rusiya FSB Əli Kərimliyə ismarış göndəribmiş – Seymur Həzidən şok açıqlamalar
Azərbaycanda hava şəraitinin dəyişəcəyi ilə bağlı xəbərdarlıq edilib
Gültəkin Hacıbəyli Türkiyədə saxlanıldı
Gültəkin Hacıbəylinin Azərbaycana deport ediləcəyi gözlənilir
Bakı-Sumqayıt yolundakı avtobus zolaqları ilə bağlı YENİLİK
Azərbaycanda 35 yaşlı kişi öldürüldü - arvadı saxlanıldı
Naxçıvanda yanacaqdoldurma məntəqəsində kişi ürək çatışmazlığından ölüb
Kənd yumurtası kəskin BAHALAŞDI
Fidan: Putin müəyyən şərtlər daxilində Ukraynada atəşkəsə hazırdır
Hakan Fidan Abbas Arakçi ilə görüşüb
Azərbaycanın təhlükəsizliyi əmin əllərdədir
Ukrayna nümayəndə heyəti bu gün ABŞ-a gedir, "sülh planı"nı müzakirə ediləcək
London derbisində qalib müəyyənləşmədi
Gəncədə 1 gündə 2 bıçaqlanma hadisəsi
İCMA-nın təşəbbüsü ilə hüquq, maliyyə və biznes konsultasiyası sektoru üzrə görüş keçirilib