Bu yağlar ürək xəstəliyi və xərçəngə səbəb ola bilir
Dietoloq və qidalanma mütəxəssisi Krutika Nanavati ürək sağlamlığına zərər verə biləcək bəzi yemək yağlarından istifadə etməmək barədə xəbərdarlıq edib.
KONKRET.az bildirir ki, o, hidrogenləşdirilmiş bitki yağlarından və soya yağından çəkinməyi məsləhət görür.
Tez-tez işlənmiş qidalarda olan hidrogenləşdirilmiş bitki yağları ürək xəstəliyi, insult və 2-ci tip diabet riskini artırdığı bilinən trans yağları ehtiva edir. Bu yağlar damarları bağlaya, pis xolesterolu (LDL) yüksəldə və yaxşı xolesterolu (HDL) aşağı sala bilər.
Kulinariya və qida sənayesində geniş istifadə edilən soya yağı yüksək miqdarda omeqa-6 yağ turşularını ehtiva edir. Omeqa-6 vacib olsa da, həddindən artıq çoxu ürək xəstəliyi və xərçəng kimi xəstəliklərlə əlaqəli olan iltihaba səbəb ola bilər.
Nanavati, balanslı yağ turşuları olan və yüksək tüstü nöqtəsinə sahib olan zeytun yağı, avokado yağı və hindistan cevizi yağı olan daha sağlam alternativlərdən istifadə etməyi tövsiyə edir ki, bu da ürək xəstəliyi riskini azaldır. Yemək üçün düzgün yağ seçmək ürəyin ümumi sağlamlığını və rifahını qorumaq üçün çox vacibdir. /Lent.az

Bakıda yanğından DƏHŞƏTLİ GÖRÜNTÜLƏR - Körpə belə xilas edildi (FOTO)
Zelenski xalqa müraciət etdi
Paşinyan Tokayevi Ermənistana dəvət etdi
Erməni vətəndaşların Bakı səfəri ilə bağlı MÜHÜM MƏQAMLAR: İki əsas MƏQSƏD VAR
TƏCİLİ: Zelenski və Qərb Trampın təklifini RƏDD ETDİ
Faciəyə qurban gedən gənclərin - Fotoları
Yanğın binanın elektrik şaxtasında baş verib - Rəsmi
Yasamalda yanğının baş verdiyi yaşayış binasının qarşısında qərargah yaradılıb
Sibel Can nəvəsinə mövlud oxutdu - FOTOLAR
Fəxri adlar pulla satılır' - Almaxanım canlı yayımda FAKTLAR AÇIQLADI
Kainat gözəli' müsabiqəsinin qalibi bəlli oldu
Telli ilə Zülfiyyə BARIŞDI
İlin ən yaxşı aktrisası' mükafatını qazandı
Nə vaxt konservatoriya məzunlarını izləyib ulduz etdiniz bu ölkədə?' - Muraddan sərt tənqid
Xatundan eşq etirafı: 'Sən mənim son eşqimsən