Bu yağlar ürək xəstəliyi və xərçəngə səbəb ola bilir
Dietoloq və qidalanma mütəxəssisi Krutika Nanavati ürək sağlamlığına zərər verə biləcək bəzi yemək yağlarından istifadə etməmək barədə xəbərdarlıq edib.
KONKRET.az bildirir ki, o, hidrogenləşdirilmiş bitki yağlarından və soya yağından çəkinməyi məsləhət görür.
Tez-tez işlənmiş qidalarda olan hidrogenləşdirilmiş bitki yağları ürək xəstəliyi, insult və 2-ci tip diabet riskini artırdığı bilinən trans yağları ehtiva edir. Bu yağlar damarları bağlaya, pis xolesterolu (LDL) yüksəldə və yaxşı xolesterolu (HDL) aşağı sala bilər.
Kulinariya və qida sənayesində geniş istifadə edilən soya yağı yüksək miqdarda omeqa-6 yağ turşularını ehtiva edir. Omeqa-6 vacib olsa da, həddindən artıq çoxu ürək xəstəliyi və xərçəng kimi xəstəliklərlə əlaqəli olan iltihaba səbəb ola bilər.
Nanavati, balanslı yağ turşuları olan və yüksək tüstü nöqtəsinə sahib olan zeytun yağı, avokado yağı və hindistan cevizi yağı olan daha sağlam alternativlərdən istifadə etməyi tövsiyə edir ki, bu da ürək xəstəliyi riskini azaldır. Yemək üçün düzgün yağ seçmək ürəyin ümumi sağlamlığını və rifahını qorumaq üçün çox vacibdir. /Lent.az

Ramiz Mehdiyev Əli Kərimli işbirliyi haqda yeni faktlar - AXCP ləğv ediləcək?
Gültəkin Hacıbəylinin aqibətini onlar da yaşaya bilər – Bilinməyənlər
Netanyahunun əfv tələbinə Hersoqdan cavab: "İsrailin mənafeyini nəzərə alaraq qərar verəcəyəm"
Əli Kərimlinin partiyası ləğv oluna bilərmi?
Ərdoğandan xəbərdarlıq: "Bütün prosesləri diqqətlə izləyirik"
Murat Cemcir reanimasiyaya yerləşdirildi
Horovlu kənd məktəbi fəaliyyətə başladı - FOTOLAR
Azərbaycanlı bloger robot it alıb
Səfərbərlik və Hərbi Xidmətə Çağırış üzrə Dövlət Xidmətində YENİ TƏYİNAT
Bəzi yerlərdə yağış yağır - FAKTİKİ HAVA
Ukrayna təslim olmağa hazırlaşır: Zelenski üçün yolun sonu göründü
Rusiyada azərbaycanlı saxlanıldı
Yeni nazir kollektivə təqdim olundu - FOTOLAR
Azərbaycanla Ruanda arasında təhsil sahəsində saziş təsdiqləndi
Kubada onlarla insan ağcaqanadlar vasitəsilə yayılan viruslardan ölüb