Bu yağlar ürək xəstəliyi və xərçəngə səbəb ola bilir
Dietoloq və qidalanma mütəxəssisi Krutika Nanavati ürək sağlamlığına zərər verə biləcək bəzi yemək yağlarından istifadə etməmək barədə xəbərdarlıq edib.
KONKRET.az bildirir ki, o, hidrogenləşdirilmiş bitki yağlarından və soya yağından çəkinməyi məsləhət görür.
Tez-tez işlənmiş qidalarda olan hidrogenləşdirilmiş bitki yağları ürək xəstəliyi, insult və 2-ci tip diabet riskini artırdığı bilinən trans yağları ehtiva edir. Bu yağlar damarları bağlaya, pis xolesterolu (LDL) yüksəldə və yaxşı xolesterolu (HDL) aşağı sala bilər.
Kulinariya və qida sənayesində geniş istifadə edilən soya yağı yüksək miqdarda omeqa-6 yağ turşularını ehtiva edir. Omeqa-6 vacib olsa da, həddindən artıq çoxu ürək xəstəliyi və xərçəng kimi xəstəliklərlə əlaqəli olan iltihaba səbəb ola bilər.
Nanavati, balanslı yağ turşuları olan və yüksək tüstü nöqtəsinə sahib olan zeytun yağı, avokado yağı və hindistan cevizi yağı olan daha sağlam alternativlərdən istifadə etməyi tövsiyə edir ki, bu da ürək xəstəliyi riskini azaldır. Yemək üçün düzgün yağ seçmək ürəyin ümumi sağlamlığını və rifahını qorumaq üçün çox vacibdir. /Lent.az

"Sosial şəbəkələrin verdiyi üstünlüklərdən istifadə edərək başqalarını təhqir etmək…" - Qulu Məhərrəmli
İtkin düşən kişinin meyiti tapıldı
Salyan sakini itkin düşdü
Bakının bu rayonlarında qaz olmayacaq
Putin və Ərdoğan Ukrayna nizamlanmasını müzakirə edib
Ramiz Mehdiyev vəkilindən imtina etdi
Azərbaycanla Türkiyə arasında statistika sahəsində anlaşma memorandumu təsdiqləndi
MDB liderləri gələn ay görüşəcək
Ukraynalı müğənni həmcinsi ilə evlənir - FOTOLAR
Həyat yoldaşı Brüs Ullisin yas proqramını hazırlayıb
"Asan İmza" indi "Azercell" tətbiqində
'UNFORMAL'dan 'Avroviziya' iddiası: 'Təklif gələrsə, gedərik'
Hülya Avşar və məşhur fenomenə cinayət işi açıldı
Məşhur aktyoru öldürən sürücünün həbsi tələb olunur
Dilarə Əliyeva dünyaca məşhur jurnalda - FOTOLAR