Bu yağlar ürək xəstəliyi və xərçəngə səbəb ola bilir
Dietoloq və qidalanma mütəxəssisi Krutika Nanavati ürək sağlamlığına zərər verə biləcək bəzi yemək yağlarından istifadə etməmək barədə xəbərdarlıq edib.
KONKRET.az bildirir ki, o, hidrogenləşdirilmiş bitki yağlarından və soya yağından çəkinməyi məsləhət görür.
Tez-tez işlənmiş qidalarda olan hidrogenləşdirilmiş bitki yağları ürək xəstəliyi, insult və 2-ci tip diabet riskini artırdığı bilinən trans yağları ehtiva edir. Bu yağlar damarları bağlaya, pis xolesterolu (LDL) yüksəldə və yaxşı xolesterolu (HDL) aşağı sala bilər.
Kulinariya və qida sənayesində geniş istifadə edilən soya yağı yüksək miqdarda omeqa-6 yağ turşularını ehtiva edir. Omeqa-6 vacib olsa da, həddindən artıq çoxu ürək xəstəliyi və xərçəng kimi xəstəliklərlə əlaqəli olan iltihaba səbəb ola bilər.
Nanavati, balanslı yağ turşuları olan və yüksək tüstü nöqtəsinə sahib olan zeytun yağı, avokado yağı və hindistan cevizi yağı olan daha sağlam alternativlərdən istifadə etməyi tövsiyə edir ki, bu da ürək xəstəliyi riskini azaldır. Yemək üçün düzgün yağ seçmək ürəyin ümumi sağlamlığını və rifahını qorumaq üçün çox vacibdir. /Lent.az

"Ramiz Mehdiyevin hakimiyyəti zorla ələ alma cəhdi Rusiyanın işğal planının tərkib hissəsidir" - Zahid Orucdan SENSASİON AÇIQLAMA
Bu gündən Azərbaycan səmasında meteor yağışı müşahidə olunacaq
Bakıda eskalator qırıldı - Yaralılar var
Kiberhücum cəhdinin qarşısı alındı: Mənzillərin seçimi uğurla başa çatdı
Azərbaycan və Kanada rəsmiləri ikitərəfli əməkdaşlığı müzakirə ediblər
Ceyhun Bayramov Kaya Kallas ilə görüşüb
Ceyhun Bayramov Vyanada rumıniyalı həmkarı ilə görüşdü
Zelenskini gözləyən gizli təhlükə var: "Münaqişədən sonra öldürüləcək!"
NATO-nun baş katibi Zelenski ilə NƏ DANIŞIB? - Detallar
Azərbaycan və Niderland XİN rəhbərləri görüşdü
Gələn il Ermənistanla sülh sazişi bağlanacaq – Əmirbəyov
Heç bir müğənnini oğlunun toyuna çağırmadı
Rekor qıran mahnının ifaçısı bu məşhurun qızı imiş - FOTO
Röya Qarabağda xalq konserti verəcək
Əməkdar artist plastik əməliyyat etdirəcək