Bu yağlar ürək xəstəliyi və xərçəngə səbəb ola bilir
Dietoloq və qidalanma mütəxəssisi Krutika Nanavati ürək sağlamlığına zərər verə biləcək bəzi yemək yağlarından istifadə etməmək barədə xəbərdarlıq edib.
KONKRET.az bildirir ki, o, hidrogenləşdirilmiş bitki yağlarından və soya yağından çəkinməyi məsləhət görür.
Tez-tez işlənmiş qidalarda olan hidrogenləşdirilmiş bitki yağları ürək xəstəliyi, insult və 2-ci tip diabet riskini artırdığı bilinən trans yağları ehtiva edir. Bu yağlar damarları bağlaya, pis xolesterolu (LDL) yüksəldə və yaxşı xolesterolu (HDL) aşağı sala bilər.
Kulinariya və qida sənayesində geniş istifadə edilən soya yağı yüksək miqdarda omeqa-6 yağ turşularını ehtiva edir. Omeqa-6 vacib olsa da, həddindən artıq çoxu ürək xəstəliyi və xərçəng kimi xəstəliklərlə əlaqəli olan iltihaba səbəb ola bilər.
Nanavati, balanslı yağ turşuları olan və yüksək tüstü nöqtəsinə sahib olan zeytun yağı, avokado yağı və hindistan cevizi yağı olan daha sağlam alternativlərdən istifadə etməyi tövsiyə edir ki, bu da ürək xəstəliyi riskini azaldır. Yemək üçün düzgün yağ seçmək ürəyin ümumi sağlamlığını və rifahını qorumaq üçün çox vacibdir. /Lent.az

Abbas Əraqçinin Azərbaycana səfəri başlayıb
İran XİN başçısı Azərbaycana səfərə yola düşüb
Bəqayi: Tehran və Vaşinqton arasında birbaşa dialoq yoxdur
Məlahət Abbasova Türkiyədə "Əməyə hörmət" mükafatına layiq görülüb
Gəncədə bıçaqlanan qadının SON DURUMU
Abşeronda kuryoz olay
Göygöldə maşın aşdı - Ölən var
Xəzər dənizindən qum-çınqıl oğurlayanlar - Saxlanıldılar
Yanğında həlak olan Könül Vəlibəylinin qızının son vəziyyəti açıqlandı
Bayramdan sonra bu məhsullarda UCUZLAŞMA GÖZLƏNİLİR
"Mərkəzi Bank çalışır ki, insanlar manata etibar etsinlər"
Leyla və Arzu Əliyevalar Məhəmməd Yunusla görüşdülər - Fotolar
Bakıda Azərbaycan-Qırğız birgə hökumətlərarası komissiyasının iclası keçiriləcək
Bakının bu rayonunda qaz olmayacaq
Volkan Demirel istefa verdi