Bu yağlar ürək xəstəliyi və xərçəngə səbəb ola bilir
Dietoloq və qidalanma mütəxəssisi Krutika Nanavati ürək sağlamlığına zərər verə biləcək bəzi yemək yağlarından istifadə etməmək barədə xəbərdarlıq edib.
KONKRET.az bildirir ki, o, hidrogenləşdirilmiş bitki yağlarından və soya yağından çəkinməyi məsləhət görür.
Tez-tez işlənmiş qidalarda olan hidrogenləşdirilmiş bitki yağları ürək xəstəliyi, insult və 2-ci tip diabet riskini artırdığı bilinən trans yağları ehtiva edir. Bu yağlar damarları bağlaya, pis xolesterolu (LDL) yüksəldə və yaxşı xolesterolu (HDL) aşağı sala bilər.
Kulinariya və qida sənayesində geniş istifadə edilən soya yağı yüksək miqdarda omeqa-6 yağ turşularını ehtiva edir. Omeqa-6 vacib olsa da, həddindən artıq çoxu ürək xəstəliyi və xərçəng kimi xəstəliklərlə əlaqəli olan iltihaba səbəb ola bilər.
Nanavati, balanslı yağ turşuları olan və yüksək tüstü nöqtəsinə sahib olan zeytun yağı, avokado yağı və hindistan cevizi yağı olan daha sağlam alternativlərdən istifadə etməyi tövsiyə edir ki, bu da ürək xəstəliyi riskini azaldır. Yemək üçün düzgün yağ seçmək ürəyin ümumi sağlamlığını və rifahını qorumaq üçün çox vacibdir. /Lent.az

Cəmil Həsənli yenidən DTX-yə çağırıldı
Azərbaycan və Slovakiya arasında əməkdaşlığın genişləndirilməsi müzakirə olunub
Unibankın Yeni il kampaniyası davam edir: 0 % komissiya, 2 % endirim
Birbank-dan bayram sürprizi: metroda gediş haqqına 50% endirim edildi
"Qarabağ" klubu cərimələndi
Ən yaxşı baş məşqçi o oldu
Nəriman "Qarabağ"da onları qabaqladı
Sumqayıtda 16 yaşlı gənc bıçaqlandı
22 yaşlı Məleykə əməliyyatdan bir neçə gün sonra vəfat etdi - FOTO
Putin Abbas Abbasovu Azərbaycana göndərməyə bilər, çünki... - SENSASİON MƏQAMLAR
25 yaşlı gənc evində ölü tapıldı
SENSASİYA! İran oyandı… və Ermənistana hücum etdi: YENİ DÖNÜŞ
Tehranda yaşayış binası çökdü: Dağıntılar altında qalanlar var
Ərdoğan: Azərbaycan və Ermənistan sülh müqaviləsini imzalamağa yaxındırlar
Mehdiyevlə Kərimlinin "qara qutusu" Bakıya gətirilir