Bu yağlar ürək xəstəliyi və xərçəngə səbəb ola bilir
Dietoloq və qidalanma mütəxəssisi Krutika Nanavati ürək sağlamlığına zərər verə biləcək bəzi yemək yağlarından istifadə etməmək barədə xəbərdarlıq edib.
KONKRET.az bildirir ki, o, hidrogenləşdirilmiş bitki yağlarından və soya yağından çəkinməyi məsləhət görür.
Tez-tez işlənmiş qidalarda olan hidrogenləşdirilmiş bitki yağları ürək xəstəliyi, insult və 2-ci tip diabet riskini artırdığı bilinən trans yağları ehtiva edir. Bu yağlar damarları bağlaya, pis xolesterolu (LDL) yüksəldə və yaxşı xolesterolu (HDL) aşağı sala bilər.
Kulinariya və qida sənayesində geniş istifadə edilən soya yağı yüksək miqdarda omeqa-6 yağ turşularını ehtiva edir. Omeqa-6 vacib olsa da, həddindən artıq çoxu ürək xəstəliyi və xərçəng kimi xəstəliklərlə əlaqəli olan iltihaba səbəb ola bilər.
Nanavati, balanslı yağ turşuları olan və yüksək tüstü nöqtəsinə sahib olan zeytun yağı, avokado yağı və hindistan cevizi yağı olan daha sağlam alternativlərdən istifadə etməyi tövsiyə edir ki, bu da ürək xəstəliyi riskini azaldır. Yemək üçün düzgün yağ seçmək ürəyin ümumi sağlamlığını və rifahını qorumaq üçün çox vacibdir. /Lent.az

İsa Həbibbəylinin Mehdiyev "sevdası" haradan qaynaqlanır? - Alqış Musayev "saxta akademik"lə bağlı bütün SİRLƏRİ AÇDI
Kredit götürmək istəyənlərin nəzərinə - Növbəti ildən
Mehdiyevin "Dövlət Şurası" - 50-dən 4-ü, bəs digərləri
Əraqçinin Bakıya səfər tarixi məlum oldu
Azərbaycanın diqtəsi, yoxsa hərbi islahat? - Ermənistanda hərbi xidmət müddəti azaldılır
ABŞ-də Azərbaycan pasportu daşıyan erməni HƏBS EDİLDİ - Bakıya deportasiya ediləcək
Rusiya Belqorodu BOMBALADI - Şəhərdə DƏHŞƏTLİ PARTLAYIŞ
Eldar Kərimov vəfat etdi
Astarada anasını döyən oğul həbs olundu
"Qarabağ" – "Ayaks" matçını yayımlayacaq kanal dəyişdi
"Sabah"la AFFA arasında qalmaqal - Klub açıqlama yaydı
Tofiq Musayevə yüksək vəzifə verildi - FOTO
Trampa verilən nişan və mükafat Bakıda hazırlanıb
AXCP ləğv ediləcək, Kərimlinin özü isə... - SENSASİON DETALLAR
"Onlar bizi keçmişə qaytarır" - Hikmət Hacıyevdən çağırış