Bu yağlar ürək xəstəliyi və xərçəngə səbəb ola bilir
Dietoloq və qidalanma mütəxəssisi Krutika Nanavati ürək sağlamlığına zərər verə biləcək bəzi yemək yağlarından istifadə etməmək barədə xəbərdarlıq edib.
KONKRET.az bildirir ki, o, hidrogenləşdirilmiş bitki yağlarından və soya yağından çəkinməyi məsləhət görür.
Tez-tez işlənmiş qidalarda olan hidrogenləşdirilmiş bitki yağları ürək xəstəliyi, insult və 2-ci tip diabet riskini artırdığı bilinən trans yağları ehtiva edir. Bu yağlar damarları bağlaya, pis xolesterolu (LDL) yüksəldə və yaxşı xolesterolu (HDL) aşağı sala bilər.
Kulinariya və qida sənayesində geniş istifadə edilən soya yağı yüksək miqdarda omeqa-6 yağ turşularını ehtiva edir. Omeqa-6 vacib olsa da, həddindən artıq çoxu ürək xəstəliyi və xərçəng kimi xəstəliklərlə əlaqəli olan iltihaba səbəb ola bilər.
Nanavati, balanslı yağ turşuları olan və yüksək tüstü nöqtəsinə sahib olan zeytun yağı, avokado yağı və hindistan cevizi yağı olan daha sağlam alternativlərdən istifadə etməyi tövsiyə edir ki, bu da ürək xəstəliyi riskini azaldır. Yemək üçün düzgün yağ seçmək ürəyin ümumi sağlamlığını və rifahını qorumaq üçün çox vacibdir. /Lent.az

"Avropa Parlamentinin bu addımı sülhə vurulan ciddi zərbədir" - Deputat
Abbas Əraqçi: ABŞ ədalətli razılaşmaya hazır deyil
Qurbanqulu Berdiməhəmmədov Prezident İlham Əliyevi təbrik edib
İstanbuldakı "Zara"dan paltar alıb pulunu ödəməmişdi - Sərbəst buraxıldı
Mingəçevirdə avtomobillər toqquşdu - Yaralılar var
Aktyor Nikolay Denisov vəfat edib
Azərbaycandan yola salınan neft məhsullarının ilk partiyası Ermənistana çatdı
Marko Rubio Ermənistan-Azərbaycan münaqişəsinin həllində ABŞ-ın iştirakından danışdı
Aylıq cəmi 1%-dən qızıl təminatlı kredit
"Pul bunların gözünü örtüb" - Qurban Qurbanov
"Qarabağ" ilin son oyununda qalib gəldi
Gəncədə avtomobillər toqquşdu
NATO Ermənistanı Kremlin əlindən almaq üçün hərəkətə keçdi
Tərtərdə bir nəfər kanalda batdı
Nikol Paşinyan İlham Əliyevə təşəkkür etdi