Bu yağlar ürək xəstəliyi və xərçəngə səbəb ola bilir
Dietoloq və qidalanma mütəxəssisi Krutika Nanavati ürək sağlamlığına zərər verə biləcək bəzi yemək yağlarından istifadə etməmək barədə xəbərdarlıq edib.
KONKRET.az bildirir ki, o, hidrogenləşdirilmiş bitki yağlarından və soya yağından çəkinməyi məsləhət görür.
Tez-tez işlənmiş qidalarda olan hidrogenləşdirilmiş bitki yağları ürək xəstəliyi, insult və 2-ci tip diabet riskini artırdığı bilinən trans yağları ehtiva edir. Bu yağlar damarları bağlaya, pis xolesterolu (LDL) yüksəldə və yaxşı xolesterolu (HDL) aşağı sala bilər.
Kulinariya və qida sənayesində geniş istifadə edilən soya yağı yüksək miqdarda omeqa-6 yağ turşularını ehtiva edir. Omeqa-6 vacib olsa da, həddindən artıq çoxu ürək xəstəliyi və xərçəng kimi xəstəliklərlə əlaqəli olan iltihaba səbəb ola bilər.
Nanavati, balanslı yağ turşuları olan və yüksək tüstü nöqtəsinə sahib olan zeytun yağı, avokado yağı və hindistan cevizi yağı olan daha sağlam alternativlərdən istifadə etməyi tövsiyə edir ki, bu da ürək xəstəliyi riskini azaldır. Yemək üçün düzgün yağ seçmək ürəyin ümumi sağlamlığını və rifahını qorumaq üçün çox vacibdir. /Lent.az

Prezidentlər təyyarə qəzası ilə bağlı son durumu müzakirə ediblər
Ərdoğan Bahçelini evində ziyarət etdi
İcra başçılarının maaşları açıqlandı - 4500, 5600 və 7650 manat
Finlandiya Moskvanı yenə qıcıqlandırdı - Qırıcıları rus sərhədlərinə qədər gəldi
Şuşa şəhəri günü: Azərbaycan qürurunun, mədəniyyətinin və zəfərinin simvolu
Qaxın icra başçısı kollektivə təqdim olundu
Nikol Paşinyan: Ermənistan sülhün nə olduğunu bilmir
Qəzada həlak olan hərbçi xərçəng xəstəsinə donor olubmuş
Artıq yeriməyi unutmuşam' - Qəzaya düşən müğənni
Avro bahalaşdı, rubl ucuzlaşdı
Elman Nəsirovun qızı: 'Atam heç bir yardım etmədi
Pasiyentin ölümünə səbəb olmaqda təqsirləndirilən həkimin cəzası azaldıldı
Zaqatala sakini 'Nar'dan avtomobil qazandı
AccessBank Niderland İnkişafı Bankından $25 mln kredit cəlb edib
"Yacht Club Residence"-dən yenilik