Bu yağlar ürək xəstəliyi və xərçəngə səbəb ola bilir
Dietoloq və qidalanma mütəxəssisi Krutika Nanavati ürək sağlamlığına zərər verə biləcək bəzi yemək yağlarından istifadə etməmək barədə xəbərdarlıq edib.
KONKRET.az bildirir ki, o, hidrogenləşdirilmiş bitki yağlarından və soya yağından çəkinməyi məsləhət görür.
Tez-tez işlənmiş qidalarda olan hidrogenləşdirilmiş bitki yağları ürək xəstəliyi, insult və 2-ci tip diabet riskini artırdığı bilinən trans yağları ehtiva edir. Bu yağlar damarları bağlaya, pis xolesterolu (LDL) yüksəldə və yaxşı xolesterolu (HDL) aşağı sala bilər.
Kulinariya və qida sənayesində geniş istifadə edilən soya yağı yüksək miqdarda omeqa-6 yağ turşularını ehtiva edir. Omeqa-6 vacib olsa da, həddindən artıq çoxu ürək xəstəliyi və xərçəng kimi xəstəliklərlə əlaqəli olan iltihaba səbəb ola bilər.
Nanavati, balanslı yağ turşuları olan və yüksək tüstü nöqtəsinə sahib olan zeytun yağı, avokado yağı və hindistan cevizi yağı olan daha sağlam alternativlərdən istifadə etməyi tövsiyə edir ki, bu da ürək xəstəliyi riskini azaldır. Yemək üçün düzgün yağ seçmək ürəyin ümumi sağlamlığını və rifahını qorumaq üçün çox vacibdir. /Lent.az

Prezident İlham Əliyevin Özbəkistana səfəri başa çatdı
Xəzər 18 ildə 36 min kvadratkilometr kiçilib
"Lukoil"də ancaq nağd ödəniş alınır - Onlayn ödənişə qadağa qoyuldu
İran XİN: "İsrail ilə təkrar münaqişə riski var"
Bəzi rayonlara yağış yağır, Murova qar düşüb - FAKTİKİ HAVA
Ağstafada sakinini elektrik cərəyanı vuraraq öldürüb
Sabahın hava proqnozu açıqlanıb
Rusiyaya məxsus hərbi təyyarə İrana eniş edib
HƏMAS silahsızlaşdırılacaq - Netanyahu
Hakan Çalhanoğlu Türkiyə millisinin heyətindən çıxarıldı
Azərbaycan 1-0 Fransa - YENİLƏNİR - CANLI
Azərbaycan və Fransa millilərinin start heyətləri açıqlanıb
Uşakov: Putin-Tramp görüşü hələlik təxirə salınıb
Portuqaliya Ermənistanı 9:1 uddu
Azərbaycan-Ermənistan sərhədində baş verən yanğın söndürülüb