Bu yağlar ürək xəstəliyi və xərçəngə səbəb ola bilir
Dietoloq və qidalanma mütəxəssisi Krutika Nanavati ürək sağlamlığına zərər verə biləcək bəzi yemək yağlarından istifadə etməmək barədə xəbərdarlıq edib.
KONKRET.az bildirir ki, o, hidrogenləşdirilmiş bitki yağlarından və soya yağından çəkinməyi məsləhət görür.
Tez-tez işlənmiş qidalarda olan hidrogenləşdirilmiş bitki yağları ürək xəstəliyi, insult və 2-ci tip diabet riskini artırdığı bilinən trans yağları ehtiva edir. Bu yağlar damarları bağlaya, pis xolesterolu (LDL) yüksəldə və yaxşı xolesterolu (HDL) aşağı sala bilər.
Kulinariya və qida sənayesində geniş istifadə edilən soya yağı yüksək miqdarda omeqa-6 yağ turşularını ehtiva edir. Omeqa-6 vacib olsa da, həddindən artıq çoxu ürək xəstəliyi və xərçəng kimi xəstəliklərlə əlaqəli olan iltihaba səbəb ola bilər.
Nanavati, balanslı yağ turşuları olan və yüksək tüstü nöqtəsinə sahib olan zeytun yağı, avokado yağı və hindistan cevizi yağı olan daha sağlam alternativlərdən istifadə etməyi tövsiyə edir ki, bu da ürək xəstəliyi riskini azaldır. Yemək üçün düzgün yağ seçmək ürəyin ümumi sağlamlığını və rifahını qorumaq üçün çox vacibdir. /Lent.az

Qara mühasibatlıq geri qayıdır? - Yanvardan işçiləri dəyişiklik gözləyir
"Lexus" kanala aşdı - 5 nəfər öldü
Prezident Qırğızıstan nümayəndə heyətini qəbul etdi
Xalqlarımızı sülhə hazırlamalıyıq - Prezidentin köməkçisi
"Tarixi Vaşinqton razılaşması Cənubi Qafqaz regionunu tamamilə dəyişəcək "
"Qalatasaray"ın son oyunundan sonra "Fənərbagça" bəyanat yaydı
Dəhşətli qəzada ölənlərin ikisi qardaşdır - Adlar
Gecə klubunda yanğın - 20-dən çox adam öldü
Tramp Amerika futbolunun adını dəyişir?
"Barselona" duman səbəbindən oyuna vaxtında gedə bilmədi
Abbas Əraqçinin Azərbaycana səfəri başlayıb
Öskürərkən qabırğalarınızı sındıra bilərsiniz - Həkimdən XƏBƏRDARLIQ
İran XİN başçısı Azərbaycana səfərə yola düşüb
Bəqayi: Tehran və Vaşinqton arasında birbaşa dialoq yoxdur