Bu yağlar ürək xəstəliyi və xərçəngə səbəb ola bilir
Dietoloq və qidalanma mütəxəssisi Krutika Nanavati ürək sağlamlığına zərər verə biləcək bəzi yemək yağlarından istifadə etməmək barədə xəbərdarlıq edib.
KONKRET.az bildirir ki, o, hidrogenləşdirilmiş bitki yağlarından və soya yağından çəkinməyi məsləhət görür.
Tez-tez işlənmiş qidalarda olan hidrogenləşdirilmiş bitki yağları ürək xəstəliyi, insult və 2-ci tip diabet riskini artırdığı bilinən trans yağları ehtiva edir. Bu yağlar damarları bağlaya, pis xolesterolu (LDL) yüksəldə və yaxşı xolesterolu (HDL) aşağı sala bilər.
Kulinariya və qida sənayesində geniş istifadə edilən soya yağı yüksək miqdarda omeqa-6 yağ turşularını ehtiva edir. Omeqa-6 vacib olsa da, həddindən artıq çoxu ürək xəstəliyi və xərçəng kimi xəstəliklərlə əlaqəli olan iltihaba səbəb ola bilər.
Nanavati, balanslı yağ turşuları olan və yüksək tüstü nöqtəsinə sahib olan zeytun yağı, avokado yağı və hindistan cevizi yağı olan daha sağlam alternativlərdən istifadə etməyi tövsiyə edir ki, bu da ürək xəstəliyi riskini azaldır. Yemək üçün düzgün yağ seçmək ürəyin ümumi sağlamlığını və rifahını qorumaq üçün çox vacibdir. /Lent.az

Yasamalda 15 yaşlı şəxs qətlə yetirildi - Saxlanılanın da 14 yaşı var
Ərdoğan qəzaya uğrayan təyyarənin qara qutusundan danışdı
Avropada gözlənilməz müharibə ssenarisi: Kreml açıqlama yaydı
"Bu, heyrətamizdir!" – Orbandan sərt reaksiya
Paşinyan Karapetyanla bağlı qərar verdi
Əməkdaşlarının evlərindən çıxarılmaları ilə bağlı FHN-dən açıqlama
Elektron Təhlükəsizlik Xidmətindən 'WhatsApp' istifadəçilərinə xəbərdarlıq
III kurs tələbəsi vəfat etdi- FOTO
Yadigar Muradov vəfat etdi
Şəhid anası vəfat etdi
Rusiya və İran XIN başçıları arasında telefon danışığı olub
Nazir tamştatlı müəllim modelini açıqladı: 'Onların maaşı iki dəfə yüksək olacaq
Peskov: Putin-Tramp sammiti lazımi hazırlıqlardan sonra baş tutacaq
Tanınmış xanəndə özünə 257 000 AZN-lik avtomobil sifariş edib
Nazir: Müəllimlər kənd məktəblərində işləmək istəmirlər