Bu yağlar ürək xəstəliyi və xərçəngə səbəb ola bilir
Dietoloq və qidalanma mütəxəssisi Krutika Nanavati ürək sağlamlığına zərər verə biləcək bəzi yemək yağlarından istifadə etməmək barədə xəbərdarlıq edib.
KONKRET.az bildirir ki, o, hidrogenləşdirilmiş bitki yağlarından və soya yağından çəkinməyi məsləhət görür.
Tez-tez işlənmiş qidalarda olan hidrogenləşdirilmiş bitki yağları ürək xəstəliyi, insult və 2-ci tip diabet riskini artırdığı bilinən trans yağları ehtiva edir. Bu yağlar damarları bağlaya, pis xolesterolu (LDL) yüksəldə və yaxşı xolesterolu (HDL) aşağı sala bilər.
Kulinariya və qida sənayesində geniş istifadə edilən soya yağı yüksək miqdarda omeqa-6 yağ turşularını ehtiva edir. Omeqa-6 vacib olsa da, həddindən artıq çoxu ürək xəstəliyi və xərçəng kimi xəstəliklərlə əlaqəli olan iltihaba səbəb ola bilər.
Nanavati, balanslı yağ turşuları olan və yüksək tüstü nöqtəsinə sahib olan zeytun yağı, avokado yağı və hindistan cevizi yağı olan daha sağlam alternativlərdən istifadə etməyi tövsiyə edir ki, bu da ürək xəstəliyi riskini azaldır. Yemək üçün düzgün yağ seçmək ürəyin ümumi sağlamlığını və rifahını qorumaq üçün çox vacibdir. /Lent.az

"Avropa Parlamentinin bu addımı sülhə vurulan ciddi zərbədir" - Deputat
Azərbaycan nefti bahalaşdı
Azərbaycanda yüksək vəzifəli şəxs faciəvi şəkildə öldü - FOTO
Nardaranda müəmmalı ÖLÜM: Ailəsi gecəyarısı meyitini tapdı
Qəbiristanlıqda huşsuz vəziyyətdə tapılan kişi xəstəxanada öldü
Naxçıvanda vəkilin intizam məsuliyyətinə cəlb edilmə qaydaları dəyişir
Ermənistanın qapılarını taybatay açmaq - "Vaşinqton görüşündən sonra Paşinyan nə edəcəyini bilmir"
Azərbaycanla Monteneqro arasında Anlaşma Memorandumu imzalandı
Suriya ordusunda Azərbaycan modeli tətbiq ediləcək
Braziliya klubundan "Qarabağ"a ikinci təklif
Azərbaycandan yola salınan neft məhsullarının ilk partiyası Ermənistana çatdı
Marko Rubio Ermənistan-Azərbaycan münaqişəsinin həllində ABŞ-ın iştirakından danışdı
41 yaşında transfer oldu
Gəncədə avtomobillər toqquşdu
Tərtərdə bir nəfər kanalda batdı