Bu yağlar ürək xəstəliyi və xərçəngə səbəb ola bilir
Dietoloq və qidalanma mütəxəssisi Krutika Nanavati ürək sağlamlığına zərər verə biləcək bəzi yemək yağlarından istifadə etməmək barədə xəbərdarlıq edib.
KONKRET.az bildirir ki, o, hidrogenləşdirilmiş bitki yağlarından və soya yağından çəkinməyi məsləhət görür.
Tez-tez işlənmiş qidalarda olan hidrogenləşdirilmiş bitki yağları ürək xəstəliyi, insult və 2-ci tip diabet riskini artırdığı bilinən trans yağları ehtiva edir. Bu yağlar damarları bağlaya, pis xolesterolu (LDL) yüksəldə və yaxşı xolesterolu (HDL) aşağı sala bilər.
Kulinariya və qida sənayesində geniş istifadə edilən soya yağı yüksək miqdarda omeqa-6 yağ turşularını ehtiva edir. Omeqa-6 vacib olsa da, həddindən artıq çoxu ürək xəstəliyi və xərçəng kimi xəstəliklərlə əlaqəli olan iltihaba səbəb ola bilər.
Nanavati, balanslı yağ turşuları olan və yüksək tüstü nöqtəsinə sahib olan zeytun yağı, avokado yağı və hindistan cevizi yağı olan daha sağlam alternativlərdən istifadə etməyi tövsiyə edir ki, bu da ürək xəstəliyi riskini azaldır. Yemək üçün düzgün yağ seçmək ürəyin ümumi sağlamlığını və rifahını qorumaq üçün çox vacibdir. /Lent.az

Azərbaycanda 600-dən çox hərbçiyə mənzil veriləcək
Varşava Bakı ilə əməkdaşlığın daha da genişləndiriləcəyinə ümid edir
Kərkükün türk dünyası məkanına daha sıx inteqrasiyasını təmin etmək zəruridir — FOTOLAR
Hərbi Prokurorluqda Ümummilli Lider Heydər Əliyevin anım gününə həsr olunan tədbir keçirilib - FOTOLAR
Çağla prokuror rolunu canlandıracaq
Qazaxıstanın Xalq Artisti Roza Rımbayeva karyerasını bitirir
"Wednesday" serialının üçüncü mövsümünün çəkilşləri fevral ayında başlayacaq
Amina Özbəkistanda konsert verəcək
İtkin balıqçılar tapılmayıb - Rəsmi
Evrim Akın aparıcısı olduğu verilişdən ayrıldı
Kürdəmirdə ağır qəza - Yük maşını avtobusa çırpıldı - FOTO
Ərbil toy fotolarını sildi
Teleaparıcı baş redaktoru biabır etdi: Mənə əxlaqsız təkliflər edirdi
Türkiyə sahillərində ardıcıl zəlzələ oldu
Paşinyan İlham Əliyevə təşəkkür edib