Dərinin gözəlliyinə təsir edən məhsullar - Bilmədikləriniz

Dərinin gözəlliyinə təsir edən məhsullar - BilmədiklərinizDəfələrlə deyildiyi kimi dərinin gözəlliyi daxildən başlayır. Ən bahalı kremlərdən biri belə, orqanizmin mineral, vitaminlər almadığı təqdirdə dəri problemlərinin öhdəsindən gəlməyə kömək etmir. Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, müəyyən vitaminlər, mikroelementlər və yağ turşuları dərinin gözəlliyinə, gəncliyinə və sağlamlığına təsir edən ən mühüm faktorlardan biridir.
Bal
Bal şirin və yüksək kalorili bir məhsuldur, lakin az miqdarda olsa da dərinin sağlamlığına faydalı təsir göstərir. Aktiv maddələr dərini içəridən qidalandırır və daha elastik edir. Sıyıq, kəsmik və ya qatığa bir çay qaşığı bal əlavə edin və ya çay,qəhvə içərkən istifadə edin. Ama nəzərə almaq lazımdır ki, isti içkilərə bal əlavə etmək olmaz. Yüksək temperaturdan bütün qidalar məhv olur, yalnız şəkər qalır.
Çiyələk
Tərkibindəki C vitamini (sitrus meyvələrindən daha yüksək) onu gözəllik və dəri sağlamlığı üçün ən yaxşı məhsullardan birinə çevirir. Vitamin C ən güclü antioksidandır. Sərbəst radikallar dərini zərərdən qoruyur, kollagen və elastinin istehsalını stimullaşdırır (dərinin elastikliyini və sıxlığını təmin edir) və qırışları minimuma endirir. Bu qırmızı giləmeyvə, dərini yaşlanmadan qoruyur. Bir ovuc çiyələk əla qəlyanaltıdır.Qatıq, sıyıq və hətta salat üçün də əlavə etmək mümkündür (ispanaqla birlikdə çiyələk ümumiyyətlə möcüzəvi vasitədir).
Fındıq
Omega-3 yağ turşularının və E vitamininin əla mənbəyidir. Bu maddələr dərinin qidalanmasında əsas elementdir. Quruluq və soyma problemini aradan qaldırır və vaxtından əvvəl yaşlanmağın qarşısını alır. Fındıq, faydalarına baxmayaraq, kifayət qədər yüksək kalorili bir məhsuldur: kiçik bir ovuc qoz-fındıq gündə maksimum hissədir . Buna görə də gündəlik kalori nisbətini unutmayın.
Yulaf kəpəyi
Yulaf kəpəyi, dərini rahatladan və bəsləyən bitki mənşəli protein və mikroelementlərlə zəngindir. Eyni zamanda nəmin dəri səthindən buxarlanmasının qarşısını alaraq, bir növ maneə yaradır. Yulaf həmçinin sıxlıq, quruluq, soyulma və dərinin qıcıqlanması problemlərinə qarşı mübarizə aparmağa kömək edir. Səhər yeməyi üçün yulaf kəpəyi bişirin, təsirini artırmaq üçün üzərinə bal, qoz-fındıq və ya giləmeyvə əlavə edin.
Rəngli tərəvəzlər
Təbii antioksidan karotenoidlər, xüsusən beta-karotin, tərəvəzlərə parlaq rəng verən əsas elementlərdir. Yerkökü, balqabaq və şirin bibərə rəngi verən bunlardır. Orqanizmdə beta-karoten A vitaminə çevrilir . Dərini sərbəst radikallar tərəfindən zərərdən qoruyur, vaxtından əvvəl yaşlanmağın qarşısını alır, elastikliyini artırır və içəridən təbii parlaqlıq verir. Xatırlamaq lazımdır ki, A vitamini yağda həll olunur, yəni yağ komponenti olmadan bunlar orqanizmə heç bir təsir göstərməyəcək. Tərəvəz salatına bir ovuc fındıq, toxum və ya bir qaşıq bitki yağı əlavə etmək mütləqdir.
Milli.Az /news.milli.az

Sağlamlıq     Baxılıb: 459   Tarix: 16 aprel 2020
f Paylaş

Turlar.az [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

Gənclərin sevimli içkisi bu xəstəlikləri yaradır

Gənclər arasında enerji içkilərinin istifadəsi sürətlə yayılır və bu da sağlamlıq üçün ciddi təhlükəyə çevrilir. Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu içkilər xüsusilə ürək-damar sistemi, böyrəklər və psixi sağlamlıq üçü

Gündə nə qədər gilas yemək olar?

Yay aylarında bol istehlak edilən və bir çox insanın sevimli mövsümi meyvələrindən biri olan gilas sağlamlıq baxımından bir sıra risklər daşıya bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Moskva 24" telekanalın

Alimlər xərçəngi ilkin mərhələdə məhv edən maddə kəşf etdilər

ABŞ-da alimlər xərçəng hüceyrələrini öldürən maddə sintez ediblər. Bu maddə, çox vaxt qədim qəbirlərdə rast gəlinən zəhərli Aspergillus flavus göbələyindən əldə olunub. xəbər verir ki, bu barədə Pensilvaniya Universitetini

Qaraciyəri təmizləyən, xərçəngi məhv edən MÖCÜZƏVİ QARIŞIM

Müasir həyatın sürətli ritmi, qeyri-sağlam qidalanma və stress bədənimizə, xüsusilə də qaraciyərimizə ciddi zərər verir. Lakin təbiət bizə bu zərərlərin öhdəsindən gəlmək üçün bir sıra möcüzəvi bitkilər təqdim edir. KONKRET

Stress və yorğunluğu azaldır - Əsəbləri sakitləşdirir

Jenşen qədim zamanlardan bəri Çin xalq təbabətində istifadə edilən bitkilərdən biridir. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki,  bu bitkinin insan sağlamlığına çoxlu faydaları və töhfələri var. Jenşenin faydalarını təqdi

Gündə neçə qram albalı yeyə bilərik?

Albalı, vişnə mövsümü gəldi. Bəs gündə nə qədər bu giləmeyvədən yeyə bilərik?. -a istinadən xəbər verir ki, Piroqov universitetinin dosenti Olqa Tarasova bəzi xəstələrə az miqdar albalı yeməyi tövsiyə edib. "Yetkin bi

Yaşlı insanlar üçün əvəzedilməz faydaları var

Qaragilə "pis" xolesterini azaldır, beynin qan dövranını yaxşılaşdırır və yaşlılarda yaddaş və diqqət pozğunluqları riskini azaldır. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Vyana Universitetinin "Wiener Kinderstudie

Alça yedikdən sonra bunu edin

Alça yay mövsümünün ən məşhur meyvələrindən biridir. Mütəxəssislər alça yedikdən sonra nə etməli olduğuna dair məsləhətlər veriblər. -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər xüsusilə turş və şəkərli qidalar, qazlı içkilə

Beynimizin vərdişlərlə bağlı sirri açıldı - ŞOK KƏŞF

Londondakı "Sainsbury Wellcome" Mərkəzində aparılan yenilikçi tədqiqat beynimizin vərdişləri necə öyrəndiyinə dair mühüm kəşf ortaya qoyub. KONKRET.azxəbər verir ki, araşdırmaya görə, beyində yalnız mükafat əsasl


azerbaycan xeberleri son xeberler yeni xeberler cəbhədən son xeber butun xeberler bu gunun xeberleri xabarlar