Diqqət: Bu qida ömrü qısaldır

Diqqət: Bu qida ömrü qısaldırABŞ-dan olan alimlər ətin orqanizmə təsiri ilə bağlı araşdırma aparıblar.
Milli.Az e-tibb.az-a xəbər verir ki, alimlər araşdırma zamanı ətin sağlamlığa mənfi təsirini sübut ediblər. Mütəxəssislərin fikrincə, həftədə iki dəfə qırmızı və ya emal olunmuş ət yemək ürək-damar xəstəlikləri riskini 3-7 faiz, vaxtından əvvəl ölüm riskini isə 3 faiz artırır. Ətlə xərçəngə tutulma ehtimalının artması arasında da əlaqə olduğu bildirilir.
Tədqiqat zamanı təxminən 300 min nəfərin məlumatları, insanların on illik yemək vərdişləri təhlil edilərək bu qənaətə gəlinib.
Mütəxəssislər hesab edir ki, ətin digər məhsullarla əvəzlənməsi daha yaxşıdır. Alternativ isə hər zaman olduğu kimi balıq, dəniz məhsulları, qoz-fındıq və paxlalılar göstərilir. Hesab olunur ki, bitki mənşəli qidalar ətdən daha yaxşı protein mənbəyidir.
Milli.Az /news.milli.az


Sağlamlıq     Baxılıb: 402   Tarix: 22 iyun 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Yeni Zelandiyada göyöskürək epidemiyası elan edildi

Yeni Zelandiyanın Səhiyyə Nazirliyi ölkədə göyöskürək epidemiyası elan edib. xəbər verir ki, bu barədə nazirliyin mətbuat xidmətinin yaydığı məlumatda deyilir. Qeyd olunub ki, Yeni Zelandiya göyöskürək epidemiyasının ilki

Ağciyəriniz pambıq kimi yumşalacaq, öskürəyiniz dayanacaq

İmmunitet sistemini güclü saxlamaq ümumi sağlamlığınızı qorumaq üçün vacibdir. Qoxusu və dadı ilə ləzzətlə istehlak edilən mixək qış aylarında orqanizmi xəstəliklərdən qoruyur. xəbər verir ki, mixəyin güclü antibakteria

Qəhvəni belə içmək lazım imiş

Arıqlamaq prosesi çox vaxt çətin bir hal kimi görsənə bilər. Bəzi qidalar və içkilər arıqlamağı sürətləndirə və müxtəlif sağlamlıq faydaları təmin edə bilər. KONKRET.azaxşam.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər tür

Azərbaycanda uşaqlar arasında xəstəlik yayıldı

Payız-qış mövsümünün başlanması ilə əlaqədar ölkədə əsasən uşaqlar arasında suçiçəyi xəstəliyinə yoluxma hallarına rast gəlinir. xəbər verir ki, bu barədə Trend-in sorğusuna cavab olaraq Səhiyyə Nazirliyindən məlumat verilib

Bu qidalar xərçəng yaradır - SİYAHI

Qırmızı ət və bəzi işlənmiş qidalar xərçəng riskini artırmaq potensialına malikdir. KONKRET.azxəbər verir ki, xüsusilə, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) məlumatlarına görə, işlənmiş ətlər (kolbasa, sosiska, pastırma kimi

Bu qidalar qan azlığını yox edir - SİYAHI

İnsanların bir çoxu qan azlığından-anemiyadan əziyyət çəkir. Anemiya qandakı qırmızı hüceyrələrin azalmasıdır. Qan azlığı bütün yaşlarda rast gəlinir. Hamilə qadınlarda və uşaqlarda daha sıx görülür. İnsanların balanslı qidalanmamas

"1 qaşığı şəfa mənbəyidir, bütün xəstəlikləri yox edir"

Sağlam həyata addım atmaq istəyənlərə təkliflər təqdim edən Prof. Dr. Canan Karatay min illik şəfa mənbəyi adlandırılan yeməyin hər zaman nizamlı istehlak edilməsinin lazım olduğunu vurğulayıb. Hər kəsin evində olan və adətə

Bakıda Monqolustan əti satılır: 13-15 manat

Artıq kafe və restoranlarda eləcə də bir çox digər yerlərdə yerli məhsullarla yanaşı, Monqolustandan gətirilən ət də təklif olunur. Qiymətinin nisbətən ucuz olması Monqolustan ətinə olan tələbatı artırır. xəbər verir ki

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir: Oturmaq olmaz

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bütün gün masa arxasında oturmaq ürək xəstəliyi riskini artırır. KONKRET.azCNN-ə istinadən xəbər verir ki, hətta asudə vaxtlarada idmanla məşğul olmaq belə, bu riski azaltmır. Bostondakı Brigham


tezbazar yeni xeberler azerbaycan xeberleri son xeberler son xabarlar sonxeber az gunun xeberleri ən son xəbərlər bugün