Əti saxlayarkən hansı səhvlərə yol veririk? - Məsləhət

Əti saxlayarkən hansı səhvlərə yol veririk? - Məsləhətİnsan qidasının ayrılmaz parçası və vitamin mənbəyi olan ət xarab olmasın deyə dondurucuda saxlanmalıdır. Ətin xarab olmaması və bakteriya toplamaması üçün onu qorumaq çox vacibdir.
KONKRET.az Lent.az-a istinadən bildirir ki, insanların çox u əti dondurduqdan sonra onu əridərkən bir sıra səhvlərə yol verir ki, bu da ətin bakteriya toplaması riskini özü ilə gətirir.
Ətin bişənə qədər düzgün qaydada saxlanılması insan sağlamlığı üçün vacibdir. Əti dondurduqdan sonra onu qaydalara uyğun olaraq əritmək isə qida dəyərini qoruyub saxlamasına səbəb olur.
Mütəxəssislərin fikrincə, əti çöldə deyil, soyuducuda (soyuducunun alt gözü) əritmək lazımdır. Bu üsul olmağına daha uzun, lakin daha sağlam bir üsuldur.
Bu zaman ət maksimum 12 saat ərzində əriyir. Əridikdən sonra isə o soyuducuda maksimum bir gün saxlanıla bilər. Çox gözləmədən istehlak edilməlidir.
İnsanların ən böyük yanlışlarından biri də ərimiş əti yenidən dondurmaqdır ki, bu zaman da ət öz keyfiyyətinin demək olar ki, çox hissəsini itirir.
Əgər əti təcili bişirmək lazımdırsa, ən asan üsul böyük bir qabı su ilə doldurmaq, ətin su ilə təmasının qarşısını almaq üçün torbadan çıxarılmadan suda saxlamaqdır. Su soyuduqca dəyişsəniz, ərimə prosesini sürətləndirmiş olarsınız. Bu üsulla ətiniz 1-2 saat ərzində əriyəcək.
Əti əritməyin digər bir üsulu da daha tez bir üsul olan mikrodalğalı sobada əritməkdir. Mikrodalğalı sobada əritdiyiniz əti qısa müddətdə istehlak etməyə çalışın.
Dondurulmuş ətin əriməsi üçün bir müddət otaq temperaturunda saxlamaq olduqca yanlışdır. Əti otaq temperaturunda əriməyə qoyduğumuz zaman onun üzərində çoxlu bakteriya hopa bilər.
İşi sürətləndirmək üçün ətin üzərinə bir az sirkə tökə bilərsiniz. Sirkə, tərkibindəki turşularla bakteriyaların əmələ gəlməsinin qarşısını ala bilər, həm də buzların əriməsində kömək edər.

Sağlamlıq     Baxılıb: 434   Tarix: 19 iyun 2024
f Paylaş

Turlar.az [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

Uzun müddət papaq taxmaq saçı tökür?

Uzun müddət papaq taxmaq saç tökülməsinə səbəb olmaz. KONKRET. -a istinadən xəbər verir ki, bunu dermatoloq Şövqü Salahov bildirib. "Papaq taxıldı deyə, saç tökülməz. Saç genetik, hormonal dəyişikliklərdən, hansısa ağı

Qaraciyəri toksinlərdən təmizləyir - Çayın içinə 1 ədəd əlavə edin

Soyuq havalarda həm orqanizmi isidən, həm də immuniteti gücləndirən təbii möcüzələrdən biri – mixəkdir. Kiçik ölçüsünə baxmayaraq, bu ədviyyat həm xoş ətiri, həm də sağlamlığa çoxsaylı faydaları ilə seçilir. Mütəxəssislə

Vaksinlə bağlı əhaliyə MÜRACİƏT

"Səhiyyə Nazirliyi tərəfindən Azərbaycana gətirilən vaksinin ölkəmizdə geniş tətbiqinə başlanılacaq". xəbər verir ki, bunu Səhiyyə Nazirliyinin mütəxəssis-eksperti, terapevt Zakir Quliyev deyib. "Bu vaksini

AQTA heyvan xəstəliklərinə aydınlıq gətirdi

"Mediada bəzi heyvan xəstəlikləri ilə bağlı yayılan məlumatlara cavab olaraq bildiririk ki, Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi ölkədə və dünyada epizootik vəziyyəti daim diqqət mərkəzində saxlayır". bu sözləri Teleqraf-

Qaraciyərin düşməni: bunu içməyin! – Xəbərdarlıq

Alkoqol qaraciyər üçün şəkərli sodadan daha zərərlidir. globalinfo-ya istinadən xəbər verir ki, bunu rusiyalı alim Anton Belkin deyib. "Şəkərli qazlı içkilərin içilməsi qaraciyər hüceyrələrində yağ yığılmasına gətiri

Kola sümükləri əridir - Həkim

Duz, şəkər, kofein və qazlı içkilər sümüklərin möhkəmliyini zəiflədərək sınıqlara səbəb ola bilər. milliaz-a istinadən xəbər verir ki, bunu rusiyalı ekspert, endokrinoloq İrina Zyatıkova bildirib. "25-30 yaşa qədər sümükləri

Yumurta ilə bağlı bilmədiyiniz 5 FAKT

Yumurta çox vaxt sadə qida kimi qəbul edilsə də, əslində ən dəyərli və çoxfunksiyalı qidalar arasındadır. O, təkcə yüksək keyfiyyətli protein mənbəyi deyil, həm də beyin və görmə sağlamlığı üçün vacib rol oynayır. milliaz-

Bu insanlar 5 il daha az yaşayırlar

Məşhur insanların sıravi şəxslərlə müqayisədə orta hesabla təxminən beş il daha az yaşadıqları müəyyən edilib. "Qafqazinfo"ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə "The Guardian" nəşri alimlərin apardığ

Gündə 2 diş: Ömrü 10 il uzada bilər

Sarımsaq yemək ömrü 10 il uzada bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, diyetoloq Anqelique Duval mütəmadi olaraq sarımsaq yeməyin insanın ömrünü 10 ilə qədər uzada biləcəyini deyib. Diyetoloq qeyd edib ki, sarımsaq yemək bağırsaqlardak


azerbaycan xeberleri son xeberler yeni xeberler hava proqnozu sonxabar havanın temperaturu ensonxeberler