Əti saxlayarkən hansı səhvlərə yol veririk? - Məsləhət

Əti saxlayarkən hansı səhvlərə yol veririk? - Məsləhətİnsan qidasının ayrılmaz parçası və vitamin mənbəyi olan ət xarab olmasın deyə dondurucuda saxlanmalıdır. Ətin xarab olmaması və bakteriya toplamaması üçün onu qorumaq çox vacibdir.
KONKRET.az Lent.az-a istinadən bildirir ki, insanların çox u əti dondurduqdan sonra onu əridərkən bir sıra səhvlərə yol verir ki, bu da ətin bakteriya toplaması riskini özü ilə gətirir.
Ətin bişənə qədər düzgün qaydada saxlanılması insan sağlamlığı üçün vacibdir. Əti dondurduqdan sonra onu qaydalara uyğun olaraq əritmək isə qida dəyərini qoruyub saxlamasına səbəb olur.
Mütəxəssislərin fikrincə, əti çöldə deyil, soyuducuda (soyuducunun alt gözü) əritmək lazımdır. Bu üsul olmağına daha uzun, lakin daha sağlam bir üsuldur.
Bu zaman ət maksimum 12 saat ərzində əriyir. Əridikdən sonra isə o soyuducuda maksimum bir gün saxlanıla bilər. Çox gözləmədən istehlak edilməlidir.
İnsanların ən böyük yanlışlarından biri də ərimiş əti yenidən dondurmaqdır ki, bu zaman da ət öz keyfiyyətinin demək olar ki, çox hissəsini itirir.
Əgər əti təcili bişirmək lazımdırsa, ən asan üsul böyük bir qabı su ilə doldurmaq, ətin su ilə təmasının qarşısını almaq üçün torbadan çıxarılmadan suda saxlamaqdır. Su soyuduqca dəyişsəniz, ərimə prosesini sürətləndirmiş olarsınız. Bu üsulla ətiniz 1-2 saat ərzində əriyəcək.
Əti əritməyin digər bir üsulu da daha tez bir üsul olan mikrodalğalı sobada əritməkdir. Mikrodalğalı sobada əritdiyiniz əti qısa müddətdə istehlak etməyə çalışın.
Dondurulmuş ətin əriməsi üçün bir müddət otaq temperaturunda saxlamaq olduqca yanlışdır. Əti otaq temperaturunda əriməyə qoyduğumuz zaman onun üzərində çoxlu bakteriya hopa bilər.
İşi sürətləndirmək üçün ətin üzərinə bir az sirkə tökə bilərsiniz. Sirkə, tərkibindəki turşularla bakteriyaların əmələ gəlməsinin qarşısını ala bilər, həm də buzların əriməsində kömək edər.


Sağlamlıq     Baxılıb: 333   Tarix: 19 iyun 2024
f Paylaş

Turlar.az [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

Dərman və peyvənd üçün istifadə olunan iynələr tarix olur

Elm adamları, kalmardan ilhamlanaraq inkişaf etdirdikləri mikrojet sistemindən istifadə edərək dərmanları birbaşa toxumaya çatdıra bilən üsul hazırlayıblar. -ə  istinadən xəbər verir ki, bu üsul makromolekulların daha effekti

Ağciyəriniz pambıq kimi yumşalacaq, öskürəyiniz dayanacaq

İmmunitet sistemini güclü saxlamaq ümumi sağlamlığınızı qorumaq üçün vacibdir. Qoxusu və dadı ilə ləzzətlə istehlak edilən mixək qış aylarında orqanizmi xəstəliklərdən qoruyur. xəbər verir ki, mixəyin güclü antibakteria

Saçınızı hər gün yumaq zərərlidir? - CAVAB

Saçımızı nə qədər tez-tez yumaqla bağlı müxtəlif fikirlər var. . -a istinadən xəbər verir ki, saçınızı hər gün yumaq zərərli deyil. Amma bu o demək deyil ki, saçınızı şampunlamaq üçün hər 24 saatdan bir duş qəbul etməlisiniz

Təzə sıxılmış şirələrin təhlükələri -DİQQƏTLİ OLUN

Təzə sıxılmış şirələr bədəni vitamin və minerallarla tez doyurmaq qabiliyyətinə görə məşhurdur. xəbər verir ki, onların öz müsbət və mənfi cəhətləri var ki, onları pəhrizinizə daxil etməzdən əvvəl bilməlisiniz. Təzə meyv

Dünyanın ən dadsız yeməyi BU İMİŞ

Yakutiyada turistlərin qiymətləndirməsinə görə məşhur balıq salatı ən pis yemək seçilib. KONKRET.azxəbər verir ki, Taste saytının səsverməsinə görə "İndiqarka" salatı ən mənfi rəy alan yemək olub. Rusiyanın ən soyu

Bu qidalarla xərçəng riskini azaltmaq olar - SİYAHI

Müəyyən qidaların müntəzəm qəbulu kolorektal xərçəngə tutulma riskini təxminən 30% artıra bilər. xəbər verir ki, kişilərdə xərçəng riskini azaltmağa kömək edən qidalar arasında əsasən aşağıdakılar tövsiyə olunur:. Antioksidantlarl

Azərbaycanlıların ən çox əziyyət çəkdiyi xəstəliyin çarəsi SADƏ ÜSUL İMİŞ

Azərbaycanda zob xəstəliyi (qalxanabənzər vəzin böyüməsi və ya disfunksiyası) kifayət qədər yayılmış sağlamlıq problemidir. Demək olar ki, əhalinin 50 faizi bu xəstəlikdən əziyyət çəkir. KONKRET.azxəbər verir ki, mövzu il

İnsultdan bu beş yolla qorunmaq olar

İnsultdan qorunmanın ən təsirli üsulu olaraq sağlam həyat tərzini qorumaq və risk faktorlarını azaltmaq göstərilir. Həkimlər, xüsusən ürək-damar sağlamlığına diqqət yetirməklə insult riskini xeyli azalda biləcəyimizi bildirirlər

Xərçəng yaradan ən çox yayılmış viruslar

Xərçəngi yaradan faktorlardan biri də viruslardır. -a istinadən xəbər verir ki, xərçəng özbaşına yaranmır, hava-damcı yolu ilə də keçmir. Amma çox elmi araşdırmalar sübut edib ki, hətta hava–damcı yolu ilə yayılan bir ço


tezbazar son xeberler azerbaycan xeberleri yeni xeberler ən son xəbərlər kriminal bu gunun xeberleri haqqinda melumat valyuta mezenesi