Əti saxlayarkən hansı səhvlərə yol veririk? - Məsləhət

Əti saxlayarkən hansı səhvlərə yol veririk? - Məsləhətİnsan qidasının ayrılmaz parçası və vitamin mənbəyi olan ət xarab olmasın deyə dondurucuda saxlanmalıdır. Ətin xarab olmaması və bakteriya toplamaması üçün onu qorumaq çox vacibdir.
KONKRET.az Lent.az-a istinadən bildirir ki, insanların çox u əti dondurduqdan sonra onu əridərkən bir sıra səhvlərə yol verir ki, bu da ətin bakteriya toplaması riskini özü ilə gətirir.
Ətin bişənə qədər düzgün qaydada saxlanılması insan sağlamlığı üçün vacibdir. Əti dondurduqdan sonra onu qaydalara uyğun olaraq əritmək isə qida dəyərini qoruyub saxlamasına səbəb olur.
Mütəxəssislərin fikrincə, əti çöldə deyil, soyuducuda (soyuducunun alt gözü) əritmək lazımdır. Bu üsul olmağına daha uzun, lakin daha sağlam bir üsuldur.
Bu zaman ət maksimum 12 saat ərzində əriyir. Əridikdən sonra isə o soyuducuda maksimum bir gün saxlanıla bilər. Çox gözləmədən istehlak edilməlidir.
İnsanların ən böyük yanlışlarından biri də ərimiş əti yenidən dondurmaqdır ki, bu zaman da ət öz keyfiyyətinin demək olar ki, çox hissəsini itirir.
Əgər əti təcili bişirmək lazımdırsa, ən asan üsul böyük bir qabı su ilə doldurmaq, ətin su ilə təmasının qarşısını almaq üçün torbadan çıxarılmadan suda saxlamaqdır. Su soyuduqca dəyişsəniz, ərimə prosesini sürətləndirmiş olarsınız. Bu üsulla ətiniz 1-2 saat ərzində əriyəcək.
Əti əritməyin digər bir üsulu da daha tez bir üsul olan mikrodalğalı sobada əritməkdir. Mikrodalğalı sobada əritdiyiniz əti qısa müddətdə istehlak etməyə çalışın.
Dondurulmuş ətin əriməsi üçün bir müddət otaq temperaturunda saxlamaq olduqca yanlışdır. Əti otaq temperaturunda əriməyə qoyduğumuz zaman onun üzərində çoxlu bakteriya hopa bilər.
İşi sürətləndirmək üçün ətin üzərinə bir az sirkə tökə bilərsiniz. Sirkə, tərkibindəki turşularla bakteriyaların əmələ gəlməsinin qarşısını ala bilər, həm də buzların əriməsində kömək edər.

Sağlamlıq     Baxılıb: 346   Tarix: 19 iyun 2024
f Paylaş

Turlar.az [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

Çində yayılan virusun çarəsi TAPILDI – Bu vitamini qəbul edənlər yoluxmur

Metapnevmovirus (HMPV) əsasən tənəffüs yollarını təsir edən, xüsusilə uşaqlar, yaşlılar və zəif immun sisteminə malik şəxslərdə təhlükəli ola bilən bir virusdur. Bu virus qripə bənzər simptomlara, tənəffüs çətinliyinə v

Gündə 1 ovuc yeyin - Ürəyə və beyinə xeyirdir

Qoz çox zəngin qida dəyərinə malik bir məhsuldur və sağlamlıq üçün bir çox faydası vardır. Qozu gündəlik rasiona əlavə etməklə həm fiziki, həm də zehni sağlamlığınızı qorumaq mümkündür. Bununla belə, həddindən artıq istifad

Əsl kolbasa necə seçilir? - Yodla yoxlayın

Təbii və dadlı məhsul seçməyə kömək edəcək əsl sağlam kolbasanın bir neçə fərqli xüsusiyyətləri var. xəbər verir ki, hər kəs kolbasa sevir, bu təəccüblü deyil, çünki o, dadlı və qidalı məhsuldur. Yəqin ki, çoxları bilir ki

Axşamlar bu qidaları qəbul etməyin

Axşam sonuncu qida qəbulu yuxudan 3 saat əvvəl olmalıdır. İnsanın gecə saat 11-də artıq yuxuda olmalı olduğunu nəzərə alsaq, yemək maksimum 8-də yeyilib bitməlidir. KONKRET. -a istinadən xəbər verir ki, qastroenteroloq Dmitr

Sabah güclü külək bəzi insanlarda narahatlıq hissi yaradacaq

Tibbi-meteoroloji proqnoz açıqlanıb. Milli Hidrometeorologiya Xidmətindən -a bildirilib ki, yanvarın 6-da Abşeron yarımadasında Xəzri küləyinin arabir güclənəcəyi gözlənilir ki, bu da bəzi meteohəssas insanlar üçün narahatlı

Yeni virusla bağlı karantin olacaq? - ÜST-dən AÇIQLAMA

Macarıstanın xarici işlər və xarici iqtisadi əlaqələr naziri Peter Siyarto jurnalistlərlə söhbətində Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) baş direktoru Tedros Adhanom Qebreyesus ilə telefon danışığından bəhs edib. xəbər veri

Hazırda yayılan xəstəlik hansı infeksiyalara aiddir? - AÇIQLAMA

Hazırda rast gələn mövsümi viruslara fəsli qrip (İnflyuenza A) və digər kəskin respirator virus infeksiyaları aiddir. xəbər verir ki, bu fikirləri Səhiyyə Nazirliyinin rəsmi instaqram hesabında canlı yayımda nazirliyin mütəxəssis-eksperti

Səhər qəhvə içmək ölüm riskini azaldır

"European Heart Journal" jurnalında dərc olunan yeni bir araşdırma qəhvənin günün hansı saatında istehlak edildiyinin sağlamlıq üzərində əhəmiyyətli təsir göstərə biləcəyini ortaya qoyub. xəbər verir ki, ABŞ-ı

Mikrodalğalı sobadakı bakteriyalar: Gizli təhlükə

Mikrodalğalı soba yeməklərin tez və asan şəkildə qızdırılması üçün mətbəxdə əvəzolunmaz alət hesab edilir. Lakin bu cihazın gigiyenası və düzgün istifadəsi ilə bağlı tez-tez suallar yaranır. Mikrodalğalı soba bakteriyalar


tezbazar yeni xeberler son xeberler azerbaycan xeberleri xabar az bugunun xeberleri bugünki xəbərlər metbuat xeberleri