Hər gün yediyiniz 3 qida ürəkdə tromb yaradır – Kardioloq

Hər gün yediyiniz 3 qida ürəkdə tromb yaradır – KardioloqOrqanizmin motoru olan ürək qidalanmadan asılı olaraq problemlərlə üzləşə bilər. Bunlardan biri də qanın laxtalanması nəticəsində ürək damarlarında tromb əmələ gəlməsidir.
Milli.Az fins.az-a istinadən xəbər verir ki, rusiyalı kardioloq əsas 3 ərzağın bu təhlükəni yarada biləcəyini qeyd edib. Xüsusən də 60 yaşdan sonra.
1. Banan - maraqlı olsa da, bu faydalı meyvə qanı laxtalı insanlarda daha da əks təsir göstərir, damarların içində pıtraqlar yaradır.
2. Kartof - tərkibində olan nişasta (kraxmal) qanda şəkəri qaldırır, qanda laxtalanma çoxalır, tromb yaranır. Əsasən yağda qızarmış kartof trans yağla birgə damarları tıxayır.
3. Marqarin yağ
Trans yağ mənbbəyidir, damarları tıxayır, tromb əmələ gətirir. Siz marqarin yağı almaya bilərsiz, amma marketlərdən aldığınız hazır qidalar, un məmulatları, qənnadə məhsulları, kafelərdə qidalar bu yağla hazırlana bilər. Ona görə diqqətli olun.
Orqanizmin motoru olan ürək qidalanmadan asılı olaraq problemlərlə üzləşə bilər. Bunlardan biri də qanın laxtalanması nəticəsində ürək damarlarında tromb əmələ gəlməsidir.
Medicina.az xəbər verir ki, rusiyalı kardioloq əsas 3 ərzağın bu təhlükəni yarada biləcəyini qeyd edib. Xüsusən də 60 yaşdan sonra.
1. Banan - maraqlı olsa da, bu faydalı meyvə qanı laxtalı insanlarda daha da əks təsir göstərir, damarların içində pıtraqlar yaradır.
2. Kartof - tərkibində olan nişasta (kraxmal) qanda şəkəri qaldırır, qanda laxtalanma çoxalır, tromb yaranır. Əsasən yağda qızarmış kartof trans yağla birgə damarları tıxayır.
3. Marqarin yağ
Trans yağ mənbbəyidir, damarları tıxayır, tromb əmələ gətirir. Siz marqarin yağı almaya bilərsiz, amma marketlərdən aldığınız hazır qidalar, un məmulatları, qənnadə məhsulları, kafelərdə qidalar bu yağla hazırlana bilər. Ona görə diqqətli olun.
Milli.Az /news.milli.az

Sağlamlıq     Baxılıb: 514   Tarix: 30 iyun 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Əgər uşağınızda bu vitamin çatışmazlığı varsa

Mütəxəssislər D vitamini çatışmazlığı ilə bağlı xəbərdarlıq ediblər. Türkiyəli uşaq sağlamlığı və xəstəlikləri mütəxəssisi Məsud Arslan D vitamini çatışmazlığının uşaqlarda sümük problemlərinə səbəb ola biləcəyini açıqlayıb

İtburnunun faydaları açıqlandı

İtburnu əsrlərdir ənənəvi təbabətdə istifadə olunan və zəngin qidalandırıcı tərkibi ilə sağlamlığa bir çox fayda təmin edən bitkidir. -a istinadən bildirir ki, yüksək C vitamini tərkibi ilə immunitet sistemini gücləndirməkdə

Bu qan qrupundan olan insanlara PİS XƏBƏR

Yaponiyalı mütəxəssislər müəyyən edib ki, ağcaqanadlar ən çox 0 qan qrupuna malik insanlara hücum edir və bu insanlar digərləri ilə müqayisədə ikiqat risk altındadır. -a istinadən xəbər verir ki, Zərərvericilərlə Mübariz

Həkim "həyəcan təbili çaldı" - "Yeni pandemiyanın başlaması mümkündür, koronavirus isə..."

"Koronavirus hələ də davam edir. Pandemiya rəsmi olaraq sona çatsa da, bəzi bölgələrdə epidemiya ocaqları mövcuddur. Keçən yay və payız aylarında Avropanın bir çox ölkəsində virus geniş şəkildə yayılmışdı. Bu günə qədə

Gündə nə qədər gilas yemək olar?

Yay aylarında bol istehlak edilən və bir çox insanın sevimli mövsümi meyvələrindən biri olan gilas sağlamlıq baxımından bir sıra risklər daşıya bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Moskva 24" telekanalın

ŞOK XƏBƏRDARLIQ! Oğlan uşaqlarının bədəni belə MƏHV OLUR - ARAŞDIRMA

Əgər uşağınız həftədə 5 gün internetdə oyun oynayırsa, təhlükə zəngləri çalır deməkdir. Cənubi Koreyalı mütəxəssisin apardığı tədqiqat göstərir ki, bu vərdiş oyun asılılığı riskini 8 dəfə artırır. Üstəlik, asılı olan gənclərd

Bu meyvə qaraciyərin DƏRMANI imiş – MÖCÜZƏ

Son dövrlərdə təbii qidalar və sağlamlıq mövzusunda aparılan araşdırmalar bir daha sübut edib ki, təbiətin bizə təqdim etdiyi bəzi nemətlər əsl dərman rolunu oynayır. -a istinadən xəbər verir ki, onlardan biri də zoğaldır

Dəriniz yağlıdırsa, bu qidalardan uzaq durun

Dietoloqlar hesab edir ki, yağlı dəri tipinə sahib olan insanlar tez-tez qara nöqtələr və sızanaqlarla qarşılaşırlar. Onların sözlərinə görə, dərinin vəziyyətini yaxşılaşdırmaq üçün beş növ qidadan uzaq durmaq lazımdır. Bunlar

Yay aylarında qida zəhərlənməsi riskləri artır: Ekspertdən vacib tövsiyələr

Yay aylarında temperaturun artması ilə qida zəhərlənmələrinin sayı da yüksəlir. Qida təhlükəsizliyi üzrə ekspert Fərid Səfərov -a verdiyi açıqlamada bildirir ki, isti hava bakteriyaların sürətlə çoxalması üçün əlverişli şərai


yeni xeberler son xeberler azerbaycan xeberleri havanın temperaturu beynelxalq bank mezenne ensonxeberler cəbhədən son məlumatlar