İmmuniteti gücləndirmək üçün ən yaxşı meyvələr hansılardır?

İmmuniteti gücləndirmək üçün ən yaxşı meyvələr hansılardır?İmmuniteti gücləndirmək və viruslu xəstəliklərin qarşısını almaq üçün bəzi meyvələr xüsusilə faydalıdır. Bu meyvələr vitaminlərlə zəngin olduğu üçün immunitet sistemini dəstəkləyir və orqanizmi xəstəliklərə qarşı qoruyur.
KONKRET.az xəbər verir ki, ən yaxşı meyvələrdən bəziləri bunlardır:
Citrus meyvələri (portakal, limon, greyfurt, tangerin)
Yüksək C vitamini məzmunu ilə immuniteti gücləndirir, iltihabı azaldır və bakteriyalara qarşı mübarizə aparmağa kömək edir.
Kivi
Yüksək C vitamini və digər antioksidantlarla zəngindir. Eyni zamanda, kivi bağırsaq sağlamlığını da dəstəkləyir, bu da ümumi immunitetin yaxşılaşmasına kömək edir.
Nar
Nar, antioksidantlar və C vitamini ilə zəngindir. O, qan dövranını yaxşılaşdırmağa, immuniteti gücləndirməyə və bədənin zərərli maddələrdən təmizlənməsinə kömək edir.
Alma
Almalar flavonoidlər və liflə zəngindir, immuniteti dəstəkləyir və bədənin ümumi sağlamlığını yaxşılaşdırır.
Papaia
Yüksək A və C vitamini məzmunu ilə papaia, bədənin müdafiə sistemini gücləndirir və xəstəliklərə qarşı müqaviməti artırır.
Çiyələk
Çiyələk, yüksək miqdarda C vitamini, flavonoidlər və antioksidantlar təklif edir, bədənin immunitet sistemini gücləndirir.
Avokado
Avokado, E vitamini, sağlam yağlar və digər əsas qida maddələri ilə zəngindir. O, immuniteti gücləndirir və iltihabları azaldır.
Bu meyvələrdən müntəzəm olaraq istifadə etməklə immunitet sisteminizi gücləndirə bilər və viruslu xəstəliklərə qarşı daha güclü ola bilərsiniz.

Sağlamlıq     Baxılıb: 296   Tarix: 29 noyabr 2024
f Paylaş

Turlar.az [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

Əncirə əlavə edib yeyin - Qaraciyəri təmizləyir, orqanizmi yeniləyir

Bədənini təbii yollarla təmizləmək istəyənlər üçün əncir və çörək sodası (mineral su) qarışığı son vaxtlar diqqət çəkən üsullardan biridir. Evdə asanlıqla hazırlanan bu qarışım, xüsusən də yağlı qaraciyər xəstəliyinə qarş

Robot-cərrah beyin əməliyyatları həyata keçirəcək

Karaqanda şəhərindəki çoxprofilli xəstəxanada Qazaxıstanda ilk dəfə yeni nəsil neyrocərrahi kompleks olan "Remebot RM-200" adlı robot qoyulub. xəbər verir ki, süni intellektlə təchiz edilmiş bu qurğu həkimlərə beyi

Bu spirtdən istifadə edənlərə XƏBƏRDARLIQ: Xərçəng yaradır...?

Avropa Kimya Agentliyi (ECHA) etanolu (etil spirti) kanserogen kimi təsnif etməyi planlaşdırır. Bu barədə "Financial Times" məlumat yayıb. Bildirilir ki, oktyabrın 10-da agentliyin işçi qruplarından biri daxil

Ən faydalı və sağlam ət hansıdır? - Cavab sizi təəccübləndirəcək

Son araşdırmalara görə fərqli ət növlərinin təsiri orqanizmin vəziyyətindən, yemək formasından və hətta porsiyanın ölçüsündən asılı olaraq dəyişir. Toyuq, mal, qoyun və balıq ətləri  hər biri özünəməxsus xüsusiyyətləri il

Niyə arıqlamaq kökəlməkdən çətindir? -  Alimlər səbəbini tapdı

Alimlər arıqlamağın niyə çətin olduğunu izah ediblər. -a istinadən xəbər verir ki, "Cell" jurnalında dərc olunan araşdırmaya görə, insan beyninin əsas proqramı bədəni kök qalmağa təşviq edir, çünki bu, qədimdə sa

Həzmə faydalı bitki çayları

Bu gün az qala hər kəsin tez-tez yaşadığı mədə pozuntuları həyat keyfiyyətini aşağı salan ümumi bir həzm problemidir. Kimyəvi dərmanlara müraciət etmədən mədənizi təbii yolla sakitləşdirmək mümkündür! Nanə, zəncəfil, şüyü

Regionda yeni təhlükə: bu virusa yoluxma halları sürətlə artır

Rusiyanın regionlarında suçiçəyi halları kəskin artıb. globalinfo-ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə "İzvestiya" qəzeti məlumat yayıb. "Yamalda 2025-ci ilin əvvəlindən 2024-cü ilin eyni dövrü ilə müqayisəd

Xaşdan daha təsirli şorba - Sümükləri beton kimi bərkidir

Qış aylarının sevilən ənənəvi yeməklərindən biri olan yayla şorbası, təkcə mədəni deyil, sümükləri də qoruyur. Mütəxəssislərə görə, qatıq, düyü, nanə və yumurta ilə hazırlanmış bu şorba kalsium, fosfor, zülal və probioti

Sağlamlıq üçün ən faydalı ət növü - Balıq ya da toyuq deyil

Sağlam qidalanmanın əsas şərtlərindən biri zülalı düzgün mənbədən almaqdır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, xüsusilə 50 yaşdan sonra maddələr mübadiləsi yavaşladığı üçün orqanizm üçün həm yüngül, həm də qidalı ət növlərin


yeni xeberler azerbaycan xeberleri son xeberler metbuat xeberleri xeber saytlari cəbhədən son xəbər xeberlər