Qaynar yeməklərin ölümcül təhlükəsi var - XƏBƏRDARLIQ
Həddindən artıq qaynar yemək və ya içkilərin istehlakı müəyyən sağlamlıq riskləri ilə əlaqələndirilə bilər.
KONKRET.az xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə qida borusunu yandıracaq qədər isti yeməklərin və ya içkilərin uzun müddət qəbulu qida borusu xərçəngi riskini artırır. Bu, isti qidaların həssas toxumalara davamlı zərər vurması ilə bağlıdır.
Mütəxəssislər yemək və içkiləri bədən temperaturuna yaxın bir səviyyəyə qədər soyudub qəbul etməyi tövsiyə edirlər.
Bu, həm zərərin qarşısını almağa, həm də dadın daha yaxşı hiss olunmasına kömək edir.Milli.az
Tezbazar.az elanlar sayti [newsid: 0-123300]

Hikmət Hacıyev "Zəngəzur dəhlizi"ndən foto paylaşdı
Qaradağın icra başçısının müavini həbs edilib
Ermənistanın üç dövlət məktəbində Azərbaycan dili tədris olunacaq
Seyid Yusuf Rza Gilani: Pakistan Qarabağa investisiya qoymağa hazırdır
Ramiz Mehdiyev klanına qarşı "təmizləmə əməliyyatı" sürətlənir, geniş həbslər bu tarixdən başlanacaq - Kürəkəni də
YAP-çı deputat AXCP və Müsavata səsləndi: Könüllü şəkildə siyasi fəaliyyətinizə xitam verin
KİV: ABŞ Mərkəzi Kəşfiyyat İdarəsinin direktoru Brüsselə məxfi səfər edib
Onlar 'Kızılcık şerbeti'ndən ayrılır
Röya 25 illik hesabatını verdi - FOTOLAR
Şahnaz Haşımovanın səhhəti necədir?
Bakıdakı qəzada ölən tanınmış müğənni imiş - Fotolar
Son 3 ildə "AzerGold"a ardıcıl maliyyə sanksiyaları tətbiq edilib - STATİSTİKA
Azərbaycanın cüdo millisi Avropa çempionu oldu - Fotolar
"Dinimizdə 3 hakimdən ikisi cəhənnəmlikdir" - "Kəpəz"in baş məşqçisi
Noyabr üçün maqnit qasırğası təqvimi - Kim risk altındadır?