Son istifadə tarixindən 2 il keçsə də, bu məhsulları yeyə bilərsiniz - SİYAHI

Son istifadə tarixindən 2 il keçsə də, bu məhsulları yeyə bilərsiniz - SİYAHISağlamlıq baxımından əhəmiyyətli olan və alış-veriş zamanı diqqət etdiyimiz nöqtələrdən biri də son istifadə tarixləridir.
Milli.Az xəbər verir ki, bəzi qidaların son istifadə tarixi keçsə belə, onlar yararlılığını saxlayır.
Şokolad
Son istifadə tarixi keçsə də, şokoladın dadı dəyişmir. Uzun müddət qalan şokoladın üzərində ağ təbəqə yarana bilər. Bu, kif deyil. Onun tərkibindəki şəkər və ya yağın kristallaşmasıdır.
Son istifadə tarixindən 2 il keçsə də, bu məhsulları yeyə bilərsiniz - SİYAHIÇiy məhsullar
Çiy ət və ya toyuq kimi məhsullar soyuducuda 2 gündən çox qalmaz. Amma donduraraq ömrünü uzada bilərsiniz. Dondurulmuş qiymə 3-4, toyuq isə 1 ay bu şəraitdə qala bilər. Bunun səbəbi isə qida zəhərlənməsinə gətirib çıxaran bakteriyaların soyuqda inkişafının dayanmasıdır.
Son istifadə tarixindən 2 il keçsə də, bu məhsulları yeyə bilərsiniz - SİYAHIÇörək
Üzərində kif yaranmadığı müddətdə rahatlıqla yeyə bilərsiniz. Soyuducuda saxlamaq da çörəyin ömrünü uzadır.
Son istifadə tarixindən 2 il keçsə də, bu məhsulları yeyə bilərsiniz - SİYAHIYumurta
Yumurtanın üzərindəki son istifadə tarixi nə olursa-olsun, 3-5 həftə ərzində təzəliyini qoruyur. Lakin onun "salmonella" adlı zərərli bakteriya yaratmaması üçün +5 dərəcədən aşağı temperaturda saxlanması vacibdir.
Son istifadə tarixindən 2 il keçsə də, bu məhsulları yeyə bilərsiniz - SİYAHIBiskvit
Biskvitin təzə olub-olmadığını boyatlaşmış və ya yumşaq vəziyyətindən anlayırıq. Lakin istehsal paketi açılmamış biskviti istehsal tarixindən 3-5 həftə sonra da yeyə bilərsiniz.
Son istifadə tarixindən 2 il keçsə də, bu məhsulları yeyə bilərsiniz - SİYAHIQəhvə
Paketlənmiş qəhvəni sərin və quru yerdə saxladığınız müddətdə 2-20 ilə qədər ömrünü uzada bilərsiniz. Soyuducuda bu müddət daha da uzanır. Ancaq türk qəhvəsini soyuducuda saxlamayın. Onun nəmi qəhvənin dadını dəyişəcək.
Son istifadə tarixindən 2 il keçsə də, bu məhsulları yeyə bilərsiniz - SİYAHIBal
3 min ilə qədər ömrü olan balın ən böyük sirri tərkibində nəmin olmamasıdır. Çox insan xarlanmış balı xarab olmuş qəbul edir. Lakin bu, yanlış fikirdir.
Son istifadə tarixindən 2 il keçsə də, bu məhsulları yeyə bilərsiniz - SİYAHIPendir
Pendirin xarab olub-olmamasını anlamağın ən yaxşı yolu qoxusudur. Kiflənən pendirin kiflənmiş yerlərini kəsib ataraq istifadə edə bilərsiniz. Lakin qoxusu ciddi dərəcədə narahat edirsə, yeməyin.
Son istifadə tarixindən 2 il keçsə də, bu məhsulları yeyə bilərsiniz - SİYAHIMakaron
Mütəxəssislərə görə, quru makaronun paketini açmasanız, son istifadə tarixindən 2 il keçsə də, istifadəyə yararlıdır. Lakin təzə makaronlar belə deyil. Son istifadə tarixindən ən çox 5 gün keçməsi təqdirində yeyə bilərsiniz. Bişmiş makaron isə soyuducuda 7 gün qala bilər.
Son istifadə tarixindən 2 il keçsə də, bu məhsulları yeyə bilərsiniz - SİYAHITurşu
Turşuları soyuducuda hava almayan qabın içində 2 ilə qədər saxlaya bilərsiniz. Lakin daha çox qalanda yumşala, ləzzəti pozula bilər.
Son istifadə tarixindən 2 il keçsə də, bu məhsulları yeyə bilərsiniz - SİYAHIKonservləşdirilmiş ərzaqlar
Son istifadə tarixi ən əhəmiyyətli olan qidalar arasında konservləşdirilmiş ərzaqlar var. Bir çox konservləşdirilmiş ərzaq son istifadə tarixinin keçməsindən sonra belə yaxşı qalır. Lakin pomidor, ananas kimi turşuluğu çox olan ərzaqlar buraya daxil deyil.
Son istifadə tarixindən 2 il keçsə də, bu məhsulları yeyə bilərsiniz - SİYAHIQatıq
Marketdən alınan qatığın 6 həftə ömrü var. Qapağı açılmadan soyuducuda saxlansa, son istifadə tarixindən 1-2 həftə sonra da istifadə edilə bilər.
Son istifadə tarixindən 2 il keçsə də, bu məhsulları yeyə bilərsiniz - SİYAHIKetçup və xardal
Ketçup və xardal kimi sosların qapağı açılmadığı təqdirdə son istifadə tarixinin keçməsindən sonra da etibarlı şəkildə istifadə oluna bilər. Ağzı açılmış ketçup 6, xardal isə 1 ilədək yararlılığını itirmir./Publika.az
Son istifadə tarixindən 2 il keçsə də, bu məhsulları yeyə bilərsiniz - SİYAHIMilli.Az /news.milli.az


Sağlamlıq     Baxılıb: 415   Tarix: 14 aprel 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Ağciyəriniz pambıq kimi yumşalacaq, öskürəyiniz dayanacaq

İmmunitet sistemini güclü saxlamaq ümumi sağlamlığınızı qorumaq üçün vacibdir. Qoxusu və dadı ilə ləzzətlə istehlak edilən mixək qış aylarında orqanizmi xəstəliklərdən qoruyur. xəbər verir ki, mixəyin güclü antibakteria

Dərman və peyvənd üçün istifadə olunan iynələr tarix olur

Elm adamları, kalmardan ilhamlanaraq inkişaf etdirdikləri mikrojet sistemindən istifadə edərək dərmanları birbaşa toxumaya çatdıra bilən üsul hazırlayıblar. -ə  istinadən xəbər verir ki, bu üsul makromolekulların daha effekti

Yarpaq dolmasını qatıqla yeyənlərə xəbərdarlıq

Yarpaq dolmasını qatıqla yeməyin zərərləri əsasən fərdi qida həssaslığından və müəyyən tibbi hallardan asılıdır. . xəbər verir ki, sağlam insanlar üçün dolmanın qatıqla yeyilməsi zərərsizdir. Buna baxmayaraq bəzi hallar

Yeyirəm, amma doymuram - Niyə?

Doyduğunu hiss etməmək, adətən, yemək yeyərkən toxluq hissinin yaranmaması və ya bu hissi dərk etməmək vəziyyətidir. xəbər verir ki, bu hal bir neçə səbəbdən baş verə bilər. Məsələn, sürətli yemək yeyən insanlar beynin toxlu

İmmuniteti gücləndirmək üçün ən yaxşı meyvələr hansılardır?

İmmuniteti gücləndirmək və viruslu xəstəliklərin qarşısını almaq üçün bəzi meyvələr xüsusilə faydalıdır. Bu meyvələr vitaminlərlə zəngin olduğu üçün immunitet sistemini dəstəkləyir və orqanizmi xəstəliklərə qarşı qoruyur

Gözəl bir şüşədə kimyəvi zəhər: Azərbaycanda satılan ən zərərli yağları belə SEÇİN

Bazarlarda və mağazalarda satılan bəzi bitki yağları tərkibindəki kimyəvi əlavələr və keyfiyyətsiz istehsal səbəbindən insan sağlamlığına ciddi ziyan vura bilər. Bu yağlardan istifadə etmək bir çox xəstəliyin yaranmasın

"Zob" dərmanları buna səbəb olur

Con Hopkins Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, qalxanabənzər vəzi dərmanları ümumi sümük kütləsinin itirilməsinə və sümük sıxlığının azalmasına səbəb ola bilər. . bildirir ki, bu barədə məlumat yayıb. Bir neçə mark

Qrip və COVID-19 ilə mübarizədə yeni üsul - Xüsusi qab hazırlandı

Mütəxəssislər su və içkiləri dezinfeksiya edəcək bakterisid qablar hazırlayıblar. xəbər verir ki, təklif olunan qabların effektivliyi ondan ibarətdir ki, o, mis və gümüş ionları ilə onların maksimum birgə antimikrobiyal v

Bu tərəvəz qış xəstəliklərindən qoruyur

Qışda salatları bəzəyən turp tərkibindəki vitaminlər, minerallar və liflə tam sağlamlıq qaynağıdır. xəbər verir ki, çoxsaylı araşdırmalar nəticəsində turp yeməyin immuniteti gücləndirdiyini sübut edib. O sizi qış xəstəliklərində


tezbazar azerbaycan xeberleri yeni xeberler son xeberler xəbər son xabarlar cəbhədən canlı son xeber