Yeməklərdə istifadə etdiyimiz bu qida insanları qəfil öldürür

Yeməklərdə istifadə etdiyimiz bu qida insanları qəfil öldürürZəncəfil insan orqanizmi üçün olduqca faydalı və əsrarəngiz dada malik olan qida əlavəsidir.
KONKRET.az xəbər verir ki, bir çox xəstəliklərin müalicəsində istifadə edildiyi bildirilir.
Zəncəfilin bir növü olan zerdeçal kökü də eyni ilə xeyirli bitkilərdən sayılır.
Lakin ABŞ alimlərinin araşdırmalarına görə, zəncəfil və onun bir çox ölkədə yayılmış məşhur növü olan zerceçaldan çox istifadə insan ölümünə səbəb olub.
Araşdırmalara görə, bu bitkilər qaraciyərdə toksik maddələr yaradır. Onlardan çox istifadə etdikdə, qaraciyət funksiyasını itirir. İnsan bunu dərhal hiss etmir.
Zaman keçdikcə, narahatlıqlar özünü biruzə verir. Qanda laxtalanma və qaraciyərdə problemlərin yaranmasına səbəb olan bu bitkilərdən çox istifadə insanın qəfil ölməsinə yol açır.
Qaraciyərdə problemlər yarandıqda isə insanın üzü və gözü saralır.
Əsasən sarılıq xəstəliyini xatırladan bu hal ölümə birbaşa yol açır. Bu səbəbdən, zəncəfildən çox istifadə etmək məsləhət görülmür.
Qeyd edək ki, zerdeçal Asiya mənşəli bir bitkidir və sarı kökə malikdir. Zerdeçal hind mətbəxində tez-tez istifadə olunan ədviyyatdır, lakin bu gün bütün dünyada populyarlıq qazanmışdır.
Zerdeçalın digər zərərləri də müşahidə edilir:
Zerdeçal istehlak etdikdən sonra ürəkbulanma, qusma və ya ishal kimi həzm problemləri ilə qarşılaşa bilərlər.
Zerdeçalın həddindən artıq istehlakı da mədə yanmasına və turşu axınına səbəb ola bilər.
Zerdeçal öd axını artırıcı təsirə malikdir. Bu, öd daşı olan insanlarda ağrı və narahatlığa səbəb ola bilər.
Qan şəkərini aşağı salan dərmanlar qan təzyiqi dərmanları və antidepresanlar kimi bəzi dərmanların təsirini artıra və ya azalda bilər. Zerdeçal üçün allergik reaksiyalar baş verə bilər. (Baku.ws)

Sağlamlıq     Baxılıb: 393   Tarix: 04 iyul 2024
f Paylaş

Ustalar.az ustalar sayti [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

Kilosu 70-80 qəpikdir, yüzdən çox faydası var

Balqabaq mövsümi artıq başlayıb. Havaların soyuması ilə birlikdə bazarlarda və süfrələrdə balqabaq bolluğu yaşanır. Bu tərəvəz həm çox dadlı, həm də faydalıdır. Qida dəyəri və müalicəvi xüsusiyyətləri ilə seçilən bu tərəvə

Tibb məntəqələrində və poliklinikalarda sistem köçürülməsi qadağandır?

İnvaziv prosedurlar – inyeksiya ("iynə vurulması") və infuziya ("sistem köçürülməsi") ikinci səviyyə (ambulator-stasionar) xidmətlərə və tibb müəssisələrinin fəaliyyət istiqamətinə aid edilir.  xəbər veri

Doşabla birlikdə qəbul edin, damarları açır, erkən yaşlanmanı önləyir

Türkiyənin məşhur həkimi Canan Karatay, tahinin xüsusilə doşabla birlikdə istehlak edildikdə sağlamlığa olan faydalarını vurğulayır. Onun sözlərinə görə, tahin qan dövranını tənzimləyir, damar tıxanıqlığının qarşısını alı

Bu bitki yağının faydaları

Zeytun yağının əlavə sümük qoruması təmin etdiyi aşkar edilib. Daha çox zeytun yağı istifadə edən insanlarda güclü sümük kütləsinin göstəricisi olan osteokalsin zülalı yüksək səviyyədə olur. -a istinadən xəbər verir ki, Afin

Qışda tez-tez içirik amma hər qurtumu zəhər saçır

Temperaturun enməsi ilə tənəffüs yolu infeksiyaları mövsümü başlayıb. milliaz-a istinadən xəbər verir ki, İzmir Katip Çələbi Universiteti Atatürk Təhsil və Araşdırma Xəstəxanasının Yoluxucu Xəstəliklər şöbəsinin həkimi Prof

Qaraciyəri toksinlərdən təmizləyir - Çayın içinə 1 ədəd əlavə edin

Soyuq havalarda həm orqanizmi isidən, həm də immuniteti gücləndirən təbii möcüzələrdən biri – mixəkdir. Kiçik ölçüsünə baxmayaraq, bu ədviyyat həm xoş ətiri, həm də sağlamlığa çoxsaylı faydaları ilə seçilir. Mütəxəssislə

Niyə arıqlamaq kökəlməkdən çətindir? -  Alimlər səbəbini tapdı

Alimlər arıqlamağın niyə çətin olduğunu izah ediblər. -a istinadən xəbər verir ki, "Cell" jurnalında dərc olunan araşdırmaya görə, insan beyninin əsas proqramı bədəni kök qalmağa təşviq edir, çünki bu, qədimdə sa

Sağlamlıq üçün ən faydalı ət növü - Balıq ya da toyuq deyil

Sağlam qidalanmanın əsas şərtlərindən biri zülalı düzgün mənbədən almaqdır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, xüsusilə 50 yaşdan sonra maddələr mübadiləsi yavaşladığı üçün orqanizm üçün həm yüngül, həm də qidalı ət növlərin

Qəfil ürək ölümü riski yüksək insanlar kimlərdir?

Danimarkalı alimlər diabetli insanların qəfil ürək ölümü riskinin əhəmiyyətli dərəcədə artdığını aşkar ediblər. "Medicina"-ya istinadla xəbər verir ki, alimlər 2010-cu ildə Danimarkada 54.028 ölüm hadisəsini təhli


azerbaycan xeberleri son xeberler yeni xeberler en son xeber son.xeberler xeberler bugun ən son xəbərlər bugün