Alimlərdən un məhsulları ilə bağlı YENİ ARAŞDIRMA 

Alimlərdən un məhsulları ilə bağlı YENİ ARAŞDIRMA "Fastfood və un məhsulları yemək yaddaşı zəiflədir".
KONKRET.az xəbər verir ki, bu barədə Moskva Dövlət Universitetinin Fundamental Tibb fakültəsinin baş elmi işçisi Zuxra Pavlova danışıb.
Onun fikrincə, yeniyetməlik dövründə həddindən artıq "zibil" yesəniz, yaddaşla bağlı problemləri aradan qaldırmaq demək olar ki, mümkün olmayacaq.
"Fastfood" və un məmulatları yaddaşı zəiflədir. Bu, həmişəlikdir. Elm adamları hesab edirlər ki, yeniyetməlik dövründə "zibil" qidalardan – yağlı, şirin və nişastalı qidalardan istifadə etsəniz, yaddaşla bağlı problemləri aradan qaldırmaq demək olar ki, mümkün olmayacaq", – deyə Pavlova bildirib.
O, alimlərin gənc siçovullar üzərində təcrübə apardıqlarını və qeyri-sağlam qidalanma zamanı asetilkolinin azaldığını vurğulayıb. Bu maddə təhsil, təlim, diqqətin konsentrasiyasında iştirak edir və məlumatı kodlamağa kömək göstərir. Pavlovanın sözlərinə görə, düzgün, balanslaşdırılmış qidalanmaya sonrakı keçid yaddaş problemini həll edə bilməyib.
Həmçinin ABŞ-nin Cənubi Kaliforniya Universitetinin alimləri yağ və şəkərlə zəngin Qərb pəhrizinin gənc siçanlarda uzunmüddətli yaddaş pozğunluğuna səbəb olduğunu aşkar ediblər.

Sağlamlıq     Baxılıb: 226   Tarix: 21 aprel 2024
f Paylaş

Xidmetler [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

Uşaqlar arasında təhlükə YAYILDI - Valideynlər üçün HƏYƏCAN TƏBİLİ

"Son vaxtlar uşaqlar arasında müxtəlif virus infeksiyalarının, xüsusilə də rotavirusun yayılması müşahidə olunur. Bu virus 5 yaşına qədər uşaqların demək olar ki, hamısının yoluxduğu ən yayılmış mədə-bağırsaq infeksiyalarında

Bu meyvə qaraciyərin DƏRMANI imiş – MÖCÜZƏ

Son dövrlərdə təbii qidalar və sağlamlıq mövzusunda aparılan araşdırmalar bir daha sübut edib ki, təbiətin bizə təqdim etdiyi bəzi nemətlər əsl dərman rolunu oynayır. -a istinadən xəbər verir ki, onlardan biri də zoğaldır

Ağciyər xərçənginin gizli əlaməti - Barmaq uclarına diqqət yetirin

Ağciyər xərçənginin erkən əlamətlərindən biri barmaq uclarında müşahidə edilə bilən dəyişiklikdir. Xüsusilə bu, dırnaqların və onların ətrafındakı dərinin vəziyyəti ilə bağlıdır. Əgər dırnaq lövhəsinin ətrafındakı dəri parıldamağ

Qabığını limonla qaynadıb için - Bütün tıxanmış damarları açır

Xolesterini təbii üsullarla aşağı salmaq istəyənlər üçün son dövrdə ən çox yayılan metodlardan biri sarımsaq qabığı ilə limon qarışığıdır. KONKRET. -a istinadla xəbər verir ki, sarımsağın təkcə özü yox, qabığı da damarlar

Bu məhsulları kərə yağı ilə birlikdə YEMƏK OLMAZ

Kərə yağı çoxumuzun qidalanmasında əvəzolunmaz məhsuldur. Lakin müəyyən məhsullarla birlikdə istifadə edildikdə, təkcə faydasını itirmir, hətta zərərli ola bilər. -a istinadən kərə yağı ilə bərabər istifadəsi zərərli ola

Bu diş məcunları beyin hüceyrələrini MƏHV EDİR

Son illərdə şəxsi qulluq vasitələrinin tərkibi ilə bağlı aparılan elmi araşdırmalar, xüsusilə uşaqlar üçün nəzərdə tutulan diş məcunlarında sağlamlıq üçün təhlükəli maddələrin ola biləcəyini ortaya çıxarıb. xəbər verir ki

Xərçəng diaqnozunda yeni dövr: Süni intellekt BUNU DA ETDİ

Türkiyədə ilk dəfə tətbiq olunan "Süni İntellekt Dəstəklı Milli Mammoqrafiya Skrininqi Hesabat Sistemi" bir ildə bir milyondan çox görüntünü analiz edib və süd vəzi xərçənginin erkən mərhələdə müəyyənləşdirilsməsind

Uzanaraq kitab oxuyanlara BƏD XƏBƏR - Bel-boyun hissələrdə

Uzanaraq kitab oxumağı rahatlıq və istirahət üçün ideal hesab edirsiniz? Bəs bu günahsız görünən vərdişin görmə qabiliyyətinizə, duruşunuza və bel-boyun ağrılarına səbəb ola biləcəyini bilirdinizmi?. xəbər verir ki, həkimlə

Alça yedikdən sonra bunu edin

Alça yay mövsümünün ən məşhur meyvələrindən biridir. Mütəxəssislər alça yedikdən sonra nə etməli olduğuna dair məsləhətlər veriblər. -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər xüsusilə turş və şəkərli qidalar, qazlı içkilə


yeni xeberler azerbaycan xeberleri son xeberler xəbər.az sonxeber.az cəbhədən şad xəbər xabarlar