Alimlərdən un məhsulları ilə bağlı YENİ ARAŞDIRMA 

Alimlərdən un məhsulları ilə bağlı YENİ ARAŞDIRMA "Fastfood və un məhsulları yemək yaddaşı zəiflədir".
KONKRET.az xəbər verir ki, bu barədə Moskva Dövlət Universitetinin Fundamental Tibb fakültəsinin baş elmi işçisi Zuxra Pavlova danışıb.
Onun fikrincə, yeniyetməlik dövründə həddindən artıq "zibil" yesəniz, yaddaşla bağlı problemləri aradan qaldırmaq demək olar ki, mümkün olmayacaq.
"Fastfood" və un məmulatları yaddaşı zəiflədir. Bu, həmişəlikdir. Elm adamları hesab edirlər ki, yeniyetməlik dövründə "zibil" qidalardan – yağlı, şirin və nişastalı qidalardan istifadə etsəniz, yaddaşla bağlı problemləri aradan qaldırmaq demək olar ki, mümkün olmayacaq", – deyə Pavlova bildirib.
O, alimlərin gənc siçovullar üzərində təcrübə apardıqlarını və qeyri-sağlam qidalanma zamanı asetilkolinin azaldığını vurğulayıb. Bu maddə təhsil, təlim, diqqətin konsentrasiyasında iştirak edir və məlumatı kodlamağa kömək göstərir. Pavlovanın sözlərinə görə, düzgün, balanslaşdırılmış qidalanmaya sonrakı keçid yaddaş problemini həll edə bilməyib.
Həmçinin ABŞ-nin Cənubi Kaliforniya Universitetinin alimləri yağ və şəkərlə zəngin Qərb pəhrizinin gənc siçanlarda uzunmüddətli yaddaş pozğunluğuna səbəb olduğunu aşkar ediblər.

Sağlamlıq     Baxılıb: 236   Tarix: 21 aprel 2024
f Paylaş

Xidmetler [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

Tibdə YENİ ERA: Xərçənglə bağlı elə bir kəşf edildi ki

Böyük Britaniyada qan analizi vasitəsilə 10 fərqli xərçəng növünü erkən mərhələdə müəyyən etməyə imkan verəcək yeni tədqiqat həyata keçirilir. "Independent" nəşrinin məlumatına görə, "Enlighten" adlı layih

Banan qanı qatılaşdırır - Tromb yaradan qidalar

Faydalı bildiyiniz qidalar, meyvələr belə qanı qatılaşdıra bilər. Xüsusən yayda orqanizmdə susuzlaşma fonunda qan daha da qatılaşır. -a istinadən xəbər verir ki, ürək-damar cərrahı Pavel Vladimirov kartof, banan, şirniyya

Ağcaqanadlarla yayılan virus Azərbaycana gəlib? – RƏSMİ

Çində yenidən çikinqunya virusu yayılaraq epidemiya səviyyəsinə çatıb. Ağcaqanadlar vasitəsilə ötürülən bu xəstəlik kəskin hərarət, üşütmə, bel və oynaq ağrıları, eləcə də səpkilərlə müşahidə olunur. . Bəs görəsən, bu virusa yoluxma halların

Qarpız arıqladır, yoxsa kökəldir? – Həkimlərdən açıqlama

Yay aylarının sevimli meyvəsi olan qarpız həm dadı, həm də sərinləşdirici təsiri ilə fərqlənir. xəbər verir ki, bir çox insanı maraqlandıran sual budur: qarpız arıqladır, yoxsa kökəldir?. Mütəxəssislərin sözlərinə görə, qarpızı

Qabığı yeyilməyən meyvələrdə gizli təhlükə - Mütəxəssisdən xəbərdarlıq

"Hətta qabığı yeyilməyən meyvələrin də istehlakdan əvvəl yuyulması vacibdir". -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Mirror" nəşrinə müsahibəsində qida texnoloqu Tamika Sims məlumat verib. Mütəxəssisi

Paketli günəbaxan tumları almayın - Sonsuzluq yarada bilər

Həkim günəbaxan tumlarının bilinməyən zərərindən danışıb. -a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Yevgeniya Bayturova bildirib ki, tumları çox yemək böyrəklərə zərər verə bilər. O, " "ya açıqlamasında qeyd edi

Gündə bir yumurta yeməyin - 7 faydası

Müntəzəm olaraq yeyildikdə bədənə saysız-hesabsız faydalar təmin edən yumurta, vitaminlər, minerallar və zülal tərkibi ilə təbii sağlamlıq mənbəyi kimi diqqət çəkir. Araşdırmalara görə, gündə bir yumurta yemək əzələ inkişaf

Alimlər diabet riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaldan üsul açıqlayıblar

Aralıq dənizi pəhrizinin kalori məhdudiyyəti, müntəzəm fiziki aktivlik və peşəkar dəstəklə birləşdirilməsi II tip şəkərli diabetin inkişaf ehtimalını 31% azaldır. xəbər verir ki, bu barədə "Science Daily" elmi jurnalınd

Yayın sevilən meyvəsi – keyfiyyətli və şirin qovun necə seçilər?

Yay fəslinin sərinlədici və dadlı meyvəsi olan qovun yalnız ləzzəti ilə deyil, həm də tərkibindəki vitamin və minerallarla sağlamlıq üçün faydalıdır. KONKRET. -a istinadən bildirir ki, qovun düzgün seçilmədikdə, dadsız v


son xeberler azerbaycan xeberleri yeni xeberler ən son xəbərlər bugün iqtisadiyyat xeberleri bugun kriminal son xəbərlər bugün 2025