Sağlamlıq üçün ən faydalı ət növü - Balıq ya da toyuq deyil
Sağlam qidalanmanın əsas şərtlərindən biri zülalı düzgün mənbədən almaqdır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, xüsusilə 50 yaşdan sonra maddələr mübadiləsi yavaşladığı üçün orqanizm üçün həm yüngül, həm də qidalı ət növlərinə üstünlük vermək lazımdır.
KONKRET.az milliaz-a istinadən xəbər verir ki, qidalanma üzrə mütəxəssislərin fikrincə, ən sağlam ət dovşan ətidir. Onun yüksək protein, lakin aşağı yağ tərkibi ilə seçilməsi onu digər ət növlərindən fərqləndirir.
100 qram dovşan ətində cəmi 170 kalori və təxminən 9 faiz yağ var. Bu səbəbdən, həm çəkisini qorumaq, həm də əzələ kütləsini saxlamaq istəyənlər üçün ideal seçim hesab olunur.
Dovşan əti aşağı xolesterol səviyyəsi sayəsində ürək-damar sağlamlığına müsbət təsir göstərir. Yüksək dəmir tərkibi isə anemiyanın qarşısını almağa kömək edir. Mütəxəssislər onun asanca həzm olunması səbəbindən mədə, bağırsaq və qaraciyər problemi olanlara da tövsiyə edirlər.
Tezbazar.az elanlar sayti [newsid: 0-123300]

Əliyevdən Zelenskiyə: Bu cür hücumlar qəbuledilməzdir
İmtahana qeydiyyat başladı
Müəllim məktəbliləri kəmərlə bağlayaraq döyüb? - Rəsmi açıqlama
Türkiyədə faciəvi şəkildə həlak olan Emin vətəndə dəfn olundu
Altay Göyüşov Baş Prokurorluğa çağırıldı
Volodimir Zelenski Azərbaycana humanitar dəstəyi ilə bağlı təşəkkür edib
Rusiya səfirliyimizi "İsgəndər"lə vurdu - Zelenski Əliyevə zəng etdi
Abacının vəsiyyəti açıqlandı
Dilarədən sürpriz tərz: "Mamma mafia" - FOTOLAR
İradədən boşanması haqda çıxan xəbərlərə CAVAB
Ev dustağı olan rusiyalı bloger dördüncü övladına hamilədir
Emre Altuğ sabah Moskvada konsert verəcək
"Şou-biznes yiyəsiz qalıb" - Manaf Ağayev
Türkiyə-Azərbaycan münasibətlərini pozmaq istəyənlər var — AÇIQLAMA
Ukrayna müharibəsi bu tarixdə başa çatacaq - ŞOK AÇIQLAMA