Sağlamlıq üçün ən faydalı ət növü - Balıq ya da toyuq deyil
Sağlam qidalanmanın əsas şərtlərindən biri zülalı düzgün mənbədən almaqdır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, xüsusilə 50 yaşdan sonra maddələr mübadiləsi yavaşladığı üçün orqanizm üçün həm yüngül, həm də qidalı ət növlərinə üstünlük vermək lazımdır.
KONKRET.az milliaz-a istinadən xəbər verir ki, qidalanma üzrə mütəxəssislərin fikrincə, ən sağlam ət dovşan ətidir. Onun yüksək protein, lakin aşağı yağ tərkibi ilə seçilməsi onu digər ət növlərindən fərqləndirir.
100 qram dovşan ətində cəmi 170 kalori və təxminən 9 faiz yağ var. Bu səbəbdən, həm çəkisini qorumaq, həm də əzələ kütləsini saxlamaq istəyənlər üçün ideal seçim hesab olunur.
Dovşan əti aşağı xolesterol səviyyəsi sayəsində ürək-damar sağlamlığına müsbət təsir göstərir. Yüksək dəmir tərkibi isə anemiyanın qarşısını almağa kömək edir. Mütəxəssislər onun asanca həzm olunması səbəbindən mədə, bağırsaq və qaraciyər problemi olanlara da tövsiyə edirlər.
Tezbazar.az elanlar sayti [newsid: 0-123300]

Moskva və İrəvan Zəngəzur dəhlizi ilə bağlı HƏRƏKƏTƏ KEÇDİ: Putin nə etmək istəyir?
Sabunçu Tibb Mərkəzi göndərişi olan xəstəni qəbul etmir? - İDDİA
General İlqar Abbasov bu səbəbdən işdən çıxarılıbmış
"Azərbaycan - Rusiya münasibətləri normallaşma mərhələsinə keçib" - Siyasi şərhçi
Azərbaycan və BMT arasında Əməkdaşlığa dair Çərçivə Sənədi imzalanıb
Ceyhun Bayramov BMT-nin 80 illik yubileyinə həsr olunmuş tədbirdə çıxış edib - FOTO
Qubadlı şəhərinin işğaldan azad olunmasından 5 il ötür
Aysunun 'maşap'ı 'youtube'dan silindi
Eyyub Yaqubov ilk dəfə nəvəsi ilə
Unibank: müştərilərimizin təhlükəsizliyi əsas prioritetimizdir
Maye gübrələr - Aqrar istehsalın yeni dövrü
Azərbaycanın üç güləşçisi bürünc medal görüşünə çıxacaq
Alişan 'Uzak şehir'in setində - FOTOLAR
Bengü ölümdən döndü
Avşar yeni reklam çarxı üçün tərzini dəyişdi