Sağlamlıq üçün ən faydalı ət növü - Balıq ya da toyuq deyil
Sağlam qidalanmanın əsas şərtlərindən biri zülalı düzgün mənbədən almaqdır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, xüsusilə 50 yaşdan sonra maddələr mübadiləsi yavaşladığı üçün orqanizm üçün həm yüngül, həm də qidalı ət növlərinə üstünlük vermək lazımdır.
KONKRET.az milliaz-a istinadən xəbər verir ki, qidalanma üzrə mütəxəssislərin fikrincə, ən sağlam ət dovşan ətidir. Onun yüksək protein, lakin aşağı yağ tərkibi ilə seçilməsi onu digər ət növlərindən fərqləndirir.
100 qram dovşan ətində cəmi 170 kalori və təxminən 9 faiz yağ var. Bu səbəbdən, həm çəkisini qorumaq, həm də əzələ kütləsini saxlamaq istəyənlər üçün ideal seçim hesab olunur.
Dovşan əti aşağı xolesterol səviyyəsi sayəsində ürək-damar sağlamlığına müsbət təsir göstərir. Yüksək dəmir tərkibi isə anemiyanın qarşısını almağa kömək edir. Mütəxəssislər onun asanca həzm olunması səbəbindən mədə, bağırsaq və qaraciyər problemi olanlara da tövsiyə edirlər.
Tezbazar.az elanlar sayti [newsid: 0-123300]

Əsəd Putini müzakirə etdi: "Plastik əməliyatdandır… "
Bakıda "Turan Balabilgə Akademiyası" təsis olunub
13 nəfər yanaraq öldü
İlqar Mustafayevin səhhətində problem yaranıb - Əməliyyat olunmalıdır
82 yaşlı qadının meyiti kanaldan tapıldı
İlham Əliyevin Slovakiya Prezidenti ilə geniş tərkibdə görüşü olub - FOTOLAR
Azərbaycan və Slovakiya prezidentləri Bratislavada Devin qəsrində olublar - FOTOLAR
ATXƏM sədri İlham İsmayılov və Şəmistan Əlizamanlı Kərkükdə səfərdədir — FOTOLAR
Ölümlə nəticələnən qəzada maşının yandığı görüntülər
Əliyev Tehrana getsə, nələr dəyişəcək? - Əraqçının açıqlamasının PƏRDƏARXASI
Hökməli-Qobu yolunda qəza: ölənlər var
Kərimli-Mehdiyev əlaqələri - AXC dövründə SSRİ arxivləri bu səbəbdən açılmayıb
Məmməd İbrahimin apellyasiya şikayətinə baxıldı
Azərbaycan və Slovakiya prezidentləri mətbuata bəyanatlarla çıxış ediblər
Azərbaycan Qəzzadakı sülhyaratma missiyasında iştirak edəcək?