Bədəndən artıq mayeni hansı məhsullar vasitəsilə xaric etmək mümkündür?
Orqanizmimizdə həyati funksiyaları, daxili orqanların düzgün işləməsini, xarici görünüşünü və fiziki sağlamlığını təmin etmək üçün zəruri olan 85% sudur.
Su olmadan insan yaşaya bilməz, buna görə həkimlər gündə 1,5-2 litr içməyi məsləhət görürlər. Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, bununla, bədəndə su balansı və sağlamlıq qorunur.
Ancaq elə olur ki, bədəndəki maye normadan biraz çox olur. Sonra əlavə əzələ şişkinliyi, tənəffüs sistemi və həzm sistemində problem olmaması üçün onu bədəndən xaric etmək lazımdır. Bədənimizi süngər kimi "sıxmaq" mümkün deyil, ancaq artıq sudan tez və effektiv şəkildə qurtulmağa imkan verən bir menyu tərtib etmək olar.
Kafeinli içkilər
Təbii olan qəhvə və çaydan bəhs edirik. Susuzluğu yatıraraq bədəndən lazımsız mayeni çıxarırlar. Bunun üçün gündə çox qəhvə içmək lazım deyil - 250 ml-ə qədər bəs edir. Bu, 5 stəkan çay əvəzedicisidir. 300 mq-dan çox kafeinli içki içsəniz, ürək və yuxu problemləriniz yarana bilər.
Limon
Bədəndə artıq maye ilə mübarizə aparır. Limon suyu, xiyar, kərəviz, gündəlik suyun bir hissəsinə əlavə edilə bilər. Bunun sayəsində optimal bir pH balansı qurulacaqdır.
Zoğal suyu
Sidik yollarının yoluxucu xəstəliklərinə qarşı mübarizə məqsədilə qədim zamanlardan bəri istifadə olunur. Bundan əlavə, zoğal şirəsi təbii antibiotikdir. Artıq maye çıxartmaqla suyun toksinlərini də özünə çəkir.
Yulaf
Quru yulaflar maye tutulmasının öhdəsindən gələ bilir, buna görə həkimlər səhər yeməyi üçün sıyıq yeməyi məsləhət görürlər, lakin şəkər və əlavələr etmədən. Sıyığa qatıq, bal və ya təzə meyvələr əlavə etmək tövsiyə olunur.
Zəncəfil
Mükəmməl xüsusiyyətlərə malikdir, buna görə təmizlənmə proqramlarına və vitamin komplekslərinə daxildir. Həkimlər təzə zəncəfil içməyi və ya salatlara ,çaylara əlavə etməyi məsləhət görürlər. Qurudulmuş zəncəfil və ya toz şəklində effektiv deyil, buna görə də içki hazırlamaq daha yaxşıdır. Həm də dadə qurudulmuşa nisbətən daha gözəldir.
Badımcan
Bu tərəvəzdən dadlı və faydalı yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Tərəvəzlər bir müddət əti əvəz edə bilər, xüsusən də yağlı qidalar olan reseptlərlə.
Kərəviz
Tərəvəzin tərkibi çox su ehtiva edir, müxtəlif xəstəliklərin müalicəsində istifadə olunan kərəviz və şirədən hazırlanan yemək üçün budaqları istifadə edin. Tərəvəz nəinki bədəndən suyu çıxarır, həm də təmizləyir, böyrəklərin işini yaxşılaşdırır.
Alma sirkəsi
Yemək üçün istifadə olunur, həzmə təsir etməsi üçün bir stəkan suya əlavə olunur. Bir stəkan suda həll olunan limon suyu ilə müqayisədə alma sirkəsi daha effektivdir.
Qarpız
Giləmeyvə pəhriz və təmizləyici proqramlarda istifadə olunur. Qarpız daxili orqanlara da antioksidan təsir göstərir. Ancaq bu giləmeyvə çox yeyə bilməzsiniz, xüsusilə də qan şəkəri yüksək olan insanlar üçün. Qarpız iştahı artırır, buna görə də bir adam adi haldan daha çox yemək yeyir.
Cəfəri
Pəncərədə yalnız çiçək deyil, həm də göyərti yetişdirə bilərsiniz. Məsələn, sidikqovucu xüsusiyyətlərə malik cəfəri. Salatalar, ət və əsas yeməklərə əlavə olunur. Göyərti kimi də yeyə bilərsiniz, nəfəsi mükəmməl təravətləndirir.
Milli.Az /news.milli.az
f Paylaş