Fındıq yağının sağlamlığa faydaları

Fındıq yağının sağlamlığa faydalarıÜrək sağlamlığını dəstəkləyir: Fındıq yağı yüksək nisbətdə omega 9 və omega 6 yağ turşusu ehtiva etməsi səbəbindən, zeytun yağına bənzəyir. Bu səbəblə, həm sağlam həm də ləzzətli bir bişirmə yağı kimi istifadə edilir. Omega 9, omega 6 və omega 3 yağ turşularının ürək-damar xəstəlikləri riskini azaltdığı elmi olaraq sübut olunmuşdur.
Xərçənglə mübarizə aparır: Dəri üçün fındıq istifadə etməyin ən önəmli faydalarından biri, xərçəng xəstəlikli dəri hüceyrəsinin inkişaf prosesini dayandıran antioksidantlar və beta-sitosterol ilə yüklü olmasıdır. Fındıqlardan əldə edilən yağ, üzvi sistemdəki mövcud xərçəngə meylli hüceyrələri təsirsiz hala gətirir və beləliklə orqanizmdə xərçəng hüceyrələrinin yayılma ehtimalını aradan qaldırır.
Qanazlığına qarşı təsirlidir: Fındıq yağı əslində qanazlığına qarşı olduqca faydalıdır. Sahib olduğu E vitaminin qırmızı qan hüceyrələrinin degenerasiyasını aldığı və beləliklə, qanın orqanizmdə tutulmasına yardımçı olduğu elmi olaraq təsdiqlənmişdir. Bu vəziyyət bədəndəki qanazlığının qarşısının alınmasına yardımçı olur.
Günəşin zərərlərindən qoruyur: Fındıq yağı, zərərli günəş şüalarını əngəlləyən bir qabiliyyətə malikdir, buna görə də, günəş kremi kimi istifadə edilə bilər. Günəşə qarşı əlavə müdafiə üçün bu yağı, küncüt yağı, amerikan armudu yağı və qoz yağı ilə birlikdə istifadə edə bilərsiniz.
Milli.Az /news.milli.az


Sağlamlıq     Baxılıb: 410   Tarix: 01 iyun 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Yarpaq dolmasını qatıqla yeyənlərə xəbərdarlıq

Yarpaq dolmasını qatıqla yeməyin zərərləri əsasən fərdi qida həssaslığından və müəyyən tibbi hallardan asılıdır. . xəbər verir ki, sağlam insanlar üçün dolmanın qatıqla yeyilməsi zərərsizdir. Buna baxmayaraq bəzi hallar

Gözəl bir şüşədə kimyəvi zəhər: Azərbaycanda satılan ən zərərli yağları belə SEÇİN

Bazarlarda və mağazalarda satılan bəzi bitki yağları tərkibindəki kimyəvi əlavələr və keyfiyyətsiz istehsal səbəbindən insan sağlamlığına ciddi ziyan vura bilər. Bu yağlardan istifadə etmək bir çox xəstəliyin yaranmasın

Bu qidalar qan azlığını yox edir - SİYAHI

İnsanların bir çoxu qan azlığından-anemiyadan əziyyət çəkir. Anemiya qandakı qırmızı hüceyrələrin azalmasıdır. Qan azlığı bütün yaşlarda rast gəlinir. Hamilə qadınlarda və uşaqlarda daha sıx görülür. İnsanların balanslı qidalanmamas

Dünyanın ən dadsız yeməyi BU İMİŞ

Yakutiyada turistlərin qiymətləndirməsinə görə məşhur balıq salatı ən pis yemək seçilib. KONKRET.azxəbər verir ki, Taste saytının səsverməsinə görə "İndiqarka" salatı ən mənfi rəy alan yemək olub. Rusiyanın ən soyu

Təzə sıxılmış şirələrin təhlükələri -DİQQƏTLİ OLUN

Təzə sıxılmış şirələr bədəni vitamin və minerallarla tez doyurmaq qabiliyyətinə görə məşhurdur. xəbər verir ki, onların öz müsbət və mənfi cəhətləri var ki, onları pəhrizinizə daxil etməzdən əvvəl bilməlisiniz. Təzə meyv

Yeyirəm, amma doymuram - Niyə?

Doyduğunu hiss etməmək, adətən, yemək yeyərkən toxluq hissinin yaranmaması və ya bu hissi dərk etməmək vəziyyətidir. xəbər verir ki, bu hal bir neçə səbəbdən baş verə bilər. Məsələn, sürətli yemək yeyən insanlar beynin toxlu

Qışda xəstələnməməyin ən asan yolu – Hər gün

Qışda sağlam qalmaq və xəstəliklərdən qorunmaq üçün balanslı və qidalandırıcı yeməklər yemək vacibdir. Xüsusilə immun sistemini gücləndirən qidalar seçmək faydalıdır. qış mövsümündə sağlamlığı qorumağa kömək edən yemək v

Çox içmək kişilərdə keçəlliyə səbəb olur - Alimlər

Pusan ​​Milli Universitetinin apardığı araşdırmada spirt istehlakı ilə saç tökülməsi arasında əlaqə aşkar edib. xəbər verir ki, elm adamları, müntəzəm olaraq spirtli içki qəbul edən kişilərin Androgenetik alopesiyaya (AGA

Hər gün limon yesək, immunitet möhkəmlənər?

Limon soyuq aylarda yada düşən meyvədir. Əgər gündə limon yesək, orqanizmimizdə nə baş verər?. KONKRET. -a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Yevgeni Belousov limonda olan yüksək miqdarda C vitamininin təsirindən danışıb


tezbazar son xeberler azerbaycan xeberleri yeni xeberler sonxabar xeberler bu qun xeber saytlari sonxeber.az