Koronavirusdan ölüm riskini artıran əsas amillər AÇIQLANDI

Koronavirusdan ölüm riskini artıran əsas amillər AÇIQLANDIİngiltərədəki Oksford Universitetinin alimləri koronavirusun hansı hallarda ölüm riskini artırdığını açıqlayıb.
Milli.Az xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri "Nature" jurnalında dərc olunub.
Tədqiqatçılar Böyük Britaniyanın Milli Səhiyyə Xidmətinin nəzarətində olan xəstələrin və ölənlərin məlumatlarını təhlil edib.
Alimlər müəyyənləşdiriblər ki, kişilər, yaşlılar və tək yaşayan insanlar COVID-19-dan 1,59 qat daha çox ölürlər. Bundan əlavə, Afrika və Asiya əsilli insanlar da artan risk altındadır. 80 yaşdan yuxarı insanlarda koronavirus infeksiyası nəticəsində ölüm riski 50-59 yaş arası insanlara nisbətən 20 dəfə daha yüksəkdir.
Təhlükəli amillər arasında piylənmə, diabet, ağır astma və digər tənəffüs xəstəlikləri, ürək, qaraciyər, nevroloji və otoimmün xəstəliklər də var. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az


Sağlamlıq     Baxılıb: 399   Tarix: 13 iyul 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Yeyirəm, amma doymuram - Niyə?

Doyduğunu hiss etməmək, adətən, yemək yeyərkən toxluq hissinin yaranmaması və ya bu hissi dərk etməmək vəziyyətidir. xəbər verir ki, bu hal bir neçə səbəbdən baş verə bilər. Məsələn, sürətli yemək yeyən insanlar beynin toxlu

Yuxu problemi olan insanlara VACİB XƏBƏRDARLIQ

Yuxusuzluq (insomniya) yeni dövrün ən aktual problemlərindən sayılır. Texnologiyanın inkişafı, insanların mobil və digər cihazlardan asılı vəziyyətə düşməsi, sosial şəbəkələrdə həddən artıq vaxt keçirmək, necə deyərlər, insanı

Yaxşı yatmağa kömək edəcək üç "şah" məhsul

"Yuxu pozğunluqları müasir insanın ən geniş yayılmış problemlərindən biridir. Bunun əsas səbəbi isə sirkad ritmlərə riayət edilməməsi və ya "sosial jet laq" adlanan vəziyyətdir". KONKRET.azxəbər veri

Bu qidalar kişilərdə cinsi istəyi azaldır

Bəzi qidalar testosteron səviyyəsinin və cinsi istəyin azalmasına səbəb ola bilər. . -a istinadən xəbər verir ki, bunu uroloq, androloq, cərrah İlnur Agliullin bildirib. O, söhbətində kişilərdə libidonu azaldan məhsullar

Azərbaycan əhalisində qanda şəkəri tənzimləyən bu element çatışmır

Xrom – insan üçün hava-su kimi lazım olan vacib fermentdir. O, metobolizm, yağ turşuları, karbohidrat, zülal və xolesterin sintezində açar rolunu oynayır. Qanda şəkərin səviyyəsini, insulinin aktivliyini tənzimləyir. . xəbə

Qrip və COVID-19 ilə mübarizədə yeni üsul - Xüsusi qab hazırlandı

Mütəxəssislər su və içkiləri dezinfeksiya edəcək bakterisid qablar hazırlayıblar. xəbər verir ki, təklif olunan qabların effektivliyi ondan ibarətdir ki, o, mis və gümüş ionları ilə onların maksimum birgə antimikrobiyal v

Yarpaq dolmasını qatıqla yeyənlərə xəbərdarlıq

Yarpaq dolmasını qatıqla yeməyin zərərləri əsasən fərdi qida həssaslığından və müəyyən tibbi hallardan asılıdır. . xəbər verir ki, sağlam insanlar üçün dolmanın qatıqla yeyilməsi zərərsizdir. Buna baxmayaraq bəzi hallar

Bu qidaları ağzınıza da atmayın: Çiy yeyildikdə öldürür

Bəzi qidalar çiy istehlak edildikdə sağlamlıq riski yaradır. Çiy yumurta və bəzi göbələklərdə təhlükəli toksinlər və ya bakteriyalar ola bilər. Çiy anakardiyanın tərkibində zəhərli maddə olan urushiol var. xəbər verir ki

Niyə 25 yaşdan sonra orqanizmdə problemlər başlayır?

25 yaşdan sonra orqanizmdə ağrılar yaranmağa başlaya bilər, çünki bədən bir sıra fiziki və bioloji dəyişikliklərdən keçir. xəbər verir ki, bu dövr, bədənin inkişaf mərhələsinin sona çatması və həyatın yeni bir fazasına keçməs


tezbazar son xeberler yeni xeberler azerbaycan xeberleri valyuta butun xeberler cəbhədən son xəbərlər 2024 sou biznes