Orqanizmin susuzlaşması

Orqanizmin susuzlaşmasıOrqanizmin susuzlaşması insanın az maye qəbul edib, çox maye itirdiyi zaman baş verir. Bu zaman orqanizmin orqan və toxumalarında onların normal funksiyaının bərpası üçün lazım olan suyun miqdarı azalır. Əgər orqanzmdə itirilmiş su bərpa edilməsə, susuzluq başlayır.
Orqanizmdə susuzlaşma aşağıdakı səbəblərdən baş verə bilir:
* isti havada fiziki yüklənmə zamanı su qəbul etmədikdə
* güclü və davamsız ishal zamanı
* aramsız qusmalar zamanı
* yüksək temperatur zamanı maye qəbul eləmədikdə
* aramsız və həddindən artıq tərləmələrdə.
Susuzluğa az yaşlılar və qocalar daha davamsız olurlar. Orqanizmin susuzlaşması müəyyən səbəblərdən baş verdikdə, su içməklə əlaməti aradan qaldırmaq olur. Amma əgər susuzlaşma müxtəlif patologiyalar səbəbindən baş verərəsə, bu zaman tibbi yardım almaq lazım gəlir. Bu zaman orqanizmə müxtəlif yollara suyun köçürülməsi təmin edilir.
Susuzluq zamanı ağızda quruluq, yorğunluq hissi, yuxuluq, ürək yanğısı, sidiyin miqdarının azalması baş verir. Susuzluq zamanının müddəti artdıqca baş ağrıları, qəbizlik başlayır, bu zaman xəstənin dərisində də dəyişikliklər müşahidə edilir, xəstələr halsızlıqdan yıxılırlar. Xəstəliyin ağır formasında arterial təzyiq aşağı düşür, nəfəsalma çətinləşir, temperatur yüksəlir.
Milli.Az /news.milli.az

Sağlamlıq     Baxılıb: 741   Tarix: 01 oktyabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

İflic olmamışdan bir neçə gün əvvəl bu 3 əlamət ortaya çıxır

Beynin müəyyən hissəsinə qan axınının qəfil dayanması və ya azalması nəticəsində yaranan iflic əsl hadisə baş vermədən bir neçə gün əvvəl özünü müəyyən əlamətlərlə büruzə verə bilər. milliaz-a istinadən xəbər verir ki, ketoge

Bu spirtdən istifadə edənlərə XƏBƏRDARLIQ: Xərçəng yaradır...?

Avropa Kimya Agentliyi (ECHA) etanolu (etil spirti) kanserogen kimi təsnif etməyi planlaşdırır. Bu barədə "Financial Times" məlumat yayıb. Bildirilir ki, oktyabrın 10-da agentliyin işçi qruplarından biri daxil

Bu xəstəliyi olanlar hər gün nar yesin

Narın tərkibindəki güclü antioksidant birləşmələr – polifenollar, antosiyaninlər və punikalaginlər – qan damarlarını təmizləyir, pis xolesterolu (LDL) azaldır və yaxşı xolesterolu (HDL) artırır. Mütəmadi nar istehlakı aterosklerozu

İsti çay və şorbaların fəsadı – Xərçəng YARADA BİLƏR

Acılı və qaynar qidalara sevgi xərçəngə səbəb ola bilər. -a istinadən xəbər verir ki, onkoloq Maqomed Sulimanov niyə isti çaydan çəkinməli olduğumuzu izah edib. O qeyd edib ki, mədə və qida borusu xərçəngi dəhşətli onkoloj

Ən faydalı və sağlam ət hansıdır? - Cavab sizi təəccübləndirəcək

Son araşdırmalara görə fərqli ət növlərinin təsiri orqanizmin vəziyyətindən, yemək formasından və hətta porsiyanın ölçüsündən asılı olaraq dəyişir. Toyuq, mal, qoyun və balıq ətləri  hər biri özünəməxsus xüsusiyyətləri il

Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları

Müasir həyat tərzi, qeyri-sağlam qidalanma, hava çirkliliyi, stress və kimyəvi maddələr orqanizmdə toksinlərin yığılmasına səbəb olur. Bu toksinlər zamanla həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər

Robot-cərrah beyin əməliyyatları həyata keçirəcək

Karaqanda şəhərindəki çoxprofilli xəstəxanada Qazaxıstanda ilk dəfə yeni nəsil neyrocərrahi kompleks olan "Remebot RM-200" adlı robot qoyulub. xəbər verir ki, süni intellektlə təchiz edilmiş bu qurğu həkimlərə beyi

Öskürərkən qabırğalarınızı sındıra bilərsiniz - Həkimdən XƏBƏRDARLIQ

Sinə ağrısı dedikdə, tez-tez yaşlılar ağla gəlir, lakin son zamanlar gənclərdə öskürəkdən sonra qabırğa sınıqları da artmaqdadır. -a istinadla xəbər verir ki, türkiyəli prof. Dr. Güven Sadi Sunam gənclərdə qabırğa sınıqlarını

Sağlamlıq üçün ən faydalı ət növü - Balıq ya da toyuq deyil

Sağlam qidalanmanın əsas şərtlərindən biri zülalı düzgün mənbədən almaqdır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, xüsusilə 50 yaşdan sonra maddələr mübadiləsi yavaşladığı üçün orqanizm üçün həm yüngül, həm də qidalı ət növlərin


yeni xeberler son xeberler azerbaycan xeberleri axsam az xeberler son xəbərlər azərbaycanda son xabar cəbhədən son durum