Orqanizmin susuzlaşması

Orqanizmin susuzlaşmasıOrqanizmin susuzlaşması insanın az maye qəbul edib, çox maye itirdiyi zaman baş verir. Bu zaman orqanizmin orqan və toxumalarında onların normal funksiyaının bərpası üçün lazım olan suyun miqdarı azalır. Əgər orqanzmdə itirilmiş su bərpa edilməsə, susuzluq başlayır.
Orqanizmdə susuzlaşma aşağıdakı səbəblərdən baş verə bilir:
* isti havada fiziki yüklənmə zamanı su qəbul etmədikdə
* güclü və davamsız ishal zamanı
* aramsız qusmalar zamanı
* yüksək temperatur zamanı maye qəbul eləmədikdə
* aramsız və həddindən artıq tərləmələrdə.
Susuzluğa az yaşlılar və qocalar daha davamsız olurlar. Orqanizmin susuzlaşması müəyyən səbəblərdən baş verdikdə, su içməklə əlaməti aradan qaldırmaq olur. Amma əgər susuzlaşma müxtəlif patologiyalar səbəbindən baş verərəsə, bu zaman tibbi yardım almaq lazım gəlir. Bu zaman orqanizmə müxtəlif yollara suyun köçürülməsi təmin edilir.
Susuzluq zamanı ağızda quruluq, yorğunluq hissi, yuxuluq, ürək yanğısı, sidiyin miqdarının azalması baş verir. Susuzluq zamanının müddəti artdıqca baş ağrıları, qəbizlik başlayır, bu zaman xəstənin dərisində də dəyişikliklər müşahidə edilir, xəstələr halsızlıqdan yıxılırlar. Xəstəliyin ağır formasında arterial təzyiq aşağı düşür, nəfəsalma çətinləşir, temperatur yüksəlir.
Milli.Az /news.milli.az

Sağlamlıq     Baxılıb: 746   Tarix: 01 oktyabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

İflic olmamışdan bir neçə gün əvvəl bu 3 əlamət ortaya çıxır

Beynin müəyyən hissəsinə qan axınının qəfil dayanması və ya azalması nəticəsində yaranan iflic əsl hadisə baş vermədən bir neçə gün əvvəl özünü müəyyən əlamətlərlə büruzə verə bilər. milliaz-a istinadən xəbər verir ki, ketoge

Qəfil ürək ölümü riski yüksək insanlar kimlərdir?

Danimarkalı alimlər diabetli insanların qəfil ürək ölümü riskinin əhəmiyyətli dərəcədə artdığını aşkar ediblər. "Medicina"-ya istinadla xəbər verir ki, alimlər 2010-cu ildə Danimarkada 54.028 ölüm hadisəsini təhli

Həzmə faydalı bitki çayları

Bu gün az qala hər kəsin tez-tez yaşadığı mədə pozuntuları həyat keyfiyyətini aşağı salan ümumi bir həzm problemidir. Kimyəvi dərmanlara müraciət etmədən mədənizi təbii yolla sakitləşdirmək mümkündür! Nanə, zəncəfil, şüyü

Beynin gücünü artıran 6 super qida

Tədqiqatçılar beyin fəaliyyətini stimullaşdıran və onu oyaq saxlamağa kömək edən sağlam qidaların siyahısını tərtib ediblər. KONKRET. -a istinadən xəbər verir ki, alimlərin fikrincə, faydalı qida maddələrinin çatışmazlığ

Yumurta ilə bağlı bilmədiyiniz 5 FAKT

Yumurta çox vaxt sadə qida kimi qəbul edilsə də, əslində ən dəyərli və çoxfunksiyalı qidalar arasındadır. O, təkcə yüksək keyfiyyətli protein mənbəyi deyil, həm də beyin və görmə sağlamlığı üçün vacib rol oynayır. milliaz-

Sağlamlıq üçün ən faydalı ət növü - Balıq ya da toyuq deyil

Sağlam qidalanmanın əsas şərtlərindən biri zülalı düzgün mənbədən almaqdır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, xüsusilə 50 yaşdan sonra maddələr mübadiləsi yavaşladığı üçün orqanizm üçün həm yüngül, həm də qidalı ət növlərin

Əti bu temperaturda bişirin, YOXSA... 

Ölkəmizdə heyvan kəsimi məntəqələri baytar nəzarəti altında fəaliyyətlərini davam etdirir. Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin İnformasiya təminatı və innovativ həllər şöbəsindən -a verilən məlumata görə, heyvan kəsimindən əld

Gündə 2 diş: Ömrü 10 il uzada bilər

Sarımsaq yemək ömrü 10 il uzada bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, diyetoloq Anqelique Duval mütəmadi olaraq sarımsaq yeməyin insanın ömrünü 10 ilə qədər uzada biləcəyini deyib. Diyetoloq qeyd edib ki, sarımsaq yemək bağırsaqlardak

Ən faydalı və sağlam ət hansıdır? - Cavab sizi təəccübləndirəcək

Son araşdırmalara görə fərqli ət növlərinin təsiri orqanizmin vəziyyətindən, yemək formasından və hətta porsiyanın ölçüsündən asılı olaraq dəyişir. Toyuq, mal, qoyun və balıq ətləri  hər biri özünəməxsus xüsusiyyətləri il


yeni xeberler son xeberler azerbaycan xeberleri cəbhədən yeni xəbərlər son xeber en son xeberler bu gune olan xeberler