Qripə qarşı təbii qalxan: Qara kökün FAYDALARI

Qripə qarşı təbii qalxan: Qara kökün FAYDALARIMövsümlə əlaqədar bir çox şəxs qripə qarşı qorunmanın təbii yollarını axtarır. Əslində isə yediyimiz bütün sağlam qidaların, meyvə-tərəvəzin tərkibində xəstəliklərdən qorumağa yardımçı olan vasitələr mövcuddur.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, yer kökü də belə qidalardandır. Xüsusilə qara kökün tərkibindəki antioksidant sağlamlığımıza müsbət yöndə təsir edərək, qripə qarşı qalxan rolunu oynayır.
Bəzi xəstəliklərə qarşı qoruyucu olan qara kökün faydaları olduqca çoxdur. Göz sağlamlığı üçün özəlliklə yeyilməlidir. A vitamini, mineral baxımından olduqca zəngindir. Salatlarda tez-tez istifadə edə bilərsiniz. Gündə ən az iki ədəd yeyilməlidir.
Qara kökün faydaları:
- Mədə xəstəliyi üçün müsbətdir
- Az yemək yeyənlər üçün iştah açıcıdır
- Dəridəki qırışıqları götürür, parlaqlıq verir
- İmmun sistemini gücləndirir
- Xolestrola qarşı faydalıdır
- Damar sərtləşməsinə zamanı yaxşı təsir edir
- Qan dövranını sürətləndirir
- Qarını yumşaldır
- Revmotizma və onunla bağlı yaranan xəstəliklərin qarşısını alır
- Həm qəbizliyə, həm də ishala qarşı müsbət təsir edir
Milli.Az /news.milli.az


Sağlamlıq     Baxılıb: 629   Tarix: 19 fevral 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Yuxu problemi olan insanlara VACİB XƏBƏRDARLIQ

Yuxusuzluq (insomniya) yeni dövrün ən aktual problemlərindən sayılır. Texnologiyanın inkişafı, insanların mobil və digər cihazlardan asılı vəziyyətə düşməsi, sosial şəbəkələrdə həddən artıq vaxt keçirmək, necə deyərlər, insanı

Bakıda Monqolustan əti satılır: 13-15 manat

Artıq kafe və restoranlarda eləcə də bir çox digər yerlərdə yerli məhsullarla yanaşı, Monqolustandan gətirilən ət də təklif olunur. Qiymətinin nisbətən ucuz olması Monqolustan ətinə olan tələbatı artırır. xəbər verir ki

"Zob" dərmanları buna səbəb olur

Con Hopkins Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, qalxanabənzər vəzi dərmanları ümumi sümük kütləsinin itirilməsinə və sümük sıxlığının azalmasına səbəb ola bilər. . bildirir ki, bu barədə məlumat yayıb. Bir neçə mark

Bu qidaları ağzınıza da atmayın: Çiy yeyildikdə öldürür

Bəzi qidalar çiy istehlak edildikdə sağlamlıq riski yaradır. Çiy yumurta və bəzi göbələklərdə təhlükəli toksinlər və ya bakteriyalar ola bilər. Çiy anakardiyanın tərkibində zəhərli maddə olan urushiol var. xəbər verir ki

Yeyirəm, amma doymuram - Niyə?

Doyduğunu hiss etməmək, adətən, yemək yeyərkən toxluq hissinin yaranmaması və ya bu hissi dərk etməmək vəziyyətidir. xəbər verir ki, bu hal bir neçə səbəbdən baş verə bilər. Məsələn, sürətli yemək yeyən insanlar beynin toxlu

Yeni Zelandiyada göyöskürək epidemiyası elan edildi

Yeni Zelandiyanın Səhiyyə Nazirliyi ölkədə göyöskürək epidemiyası elan edib. xəbər verir ki, bu barədə nazirliyin mətbuat xidmətinin yaydığı məlumatda deyilir. Qeyd olunub ki, Yeni Zelandiya göyöskürək epidemiyasının ilki

"1 qaşığı şəfa mənbəyidir, bütün xəstəlikləri yox edir"

Sağlam həyata addım atmaq istəyənlərə təkliflər təqdim edən Prof. Dr. Canan Karatay min illik şəfa mənbəyi adlandırılan yeməyin hər zaman nizamlı istehlak edilməsinin lazım olduğunu vurğulayıb. Hər kəsin evində olan və adətə

Bu xəstəlik gənclər və uşaqlar arasında sürətlə artır – "İrsən də keçir"

Diabet artıq orta və yaşlı insanlarla bərabər, gənclərdə, hətta uşaqlarda özünü göstərməyə başlayıb. Xəstəliyin "cavanlaşması" təkcə Azərbaycanda deyil, bütün dünyada müşahiə olunur. KONKRET.azxəbər verir ki, mövz

Azərbaycan əhalisində qanda şəkəri tənzimləyən bu element çatışmır

Xrom – insan üçün hava-su kimi lazım olan vacib fermentdir. O, metobolizm, yağ turşuları, karbohidrat, zülal və xolesterin sintezində açar rolunu oynayır. Qanda şəkərin səviyyəsini, insulinin aktivliyini tənzimləyir. . xəbə


tezbazar yeni xeberler azerbaycan xeberleri son xeberler cəbhədən son dəqiqə sou xeberler cebheden xeberler en sonxeber