Su zəhərlənməsi nədir? - Ölümə və pis xəstəliklərə səbəb olur

Su zəhərlənməsi nədir? - Ölümə və pis xəstəliklərə səbəb olurSu zəhərlənməsi həddindən artıq su qəbul etməsi nəticəsində bədənimizdəki elektrolit tarazlığının pozulması və beyin funksiyalarında ölümcül ziyanların meydana gəlməsidir. Çox su içmək böyrəkləri daha çox işlədir və bu səbəbdən də daha çox mineral itirilir. Hüceyrələrdə su yığılması səbəbindən onlar da şişir. Xaric edilə bilməyən şişkinlik beyinə çatdığında beyində şişkinlik meydana gələrək ölümə və daha pis xəstəliklərə səbəb ola bilər.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, su zəhərlənməsinin simptomları aşağıdakılardır:
Ürəkbulanma və qusma,
Baş ağrısı,
Şüurda meydana gələn dəyişikliklər.
Su zəhərlənməsi zamanı tərləmə nəticəsində bədənimizdə natrium çatışmazlığı meydana gəlir. Bu çatışmazlıq tamamlanmadan su içmək natriumun daha çox azalmasına səbəb olur. Əsəb sisteminin fəaliyyətini təmin edən natriumun azalması nəticəsində əzələlərdə ağrılar yaranaraq, qusma şəklində özünü göstərir. Nəticədə qan təzyiqini tarazlaşdıran natrium çatışmazlığı yarandığı üçün həmin şəxs koma və ya ölümlə qarşılaşa bilər.
Su zəhərlənməsi adətən daha çox tər itirməyə səbəb olan idman növləri ilə məşğul olanlarda, marafon qaçışlarında və arıqlamaq istəyənlərdə daha çox rast gəlinir. Natrium əksikliyi meydana gəldiyi an müdaxilə etmək çox önəmlidir. Əgər zəhərlənmiş şəxs qidalana bilərsə, ona duzlu içkilər verilməlidir. Ağızdan qidalana biləcək vəziyyətdədirsə, damarla müdaxilə edilməlidir.
Belə vəziyyətlərdə həkimə müraciət etmək çox önəmlidir. Çünki bu kimi hallar daha da pis nəticələnə bilər.
Milli.Az /news.milli.az

Sağlamlıq     Baxılıb: 500   Tarix: 28 avqust 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Bu viruslar beyinə 4 yolla yayılır - Həkimdən XƏBƏRDARLIQ

"Xüsusi bir beyin virusu yoxdur. Lakin bəzi viruslar ensefalitə (beyin iltihabına) səbəb olur.  Ensefalit virusları beyinə təsir göstərərək orada müxtəlif zədələnmələr yarada bilir. Əslində, bir çox viruslar beyind

Qızardılmış kartofu əsla bu qidalarla yeməyin: mədənin "evini yıxır"

Qızardılmış kartof – populyarlığına baxmayaraq, həzm üçün ən ağır yeməklərdən biridir. Əlbəttə ki, qızardılmış kartof çox dadlıdır, amma onu tez-tez yemək məsləhət görülmür. O, yalnız həzm sistemini yükləmir, eyni zamand

Ağciyəri 2 dəqiqəyə təmizləyən üsul

Ağciyərlərinizi şar kimi təsəvvür edin. Onları nə qədər çox işlədib genişlətsəniz, hava tutmaqda bir o qədər bacarıqlı olarlar. Ancaq daim səthi nəfəs alırsınızsa (əksəriyyətimiz masa arxasında oturanda və ya telefona əyilənd

Xərçəngin müalicəsində yeni bitki - Şöhrəti ABŞ-yə qədər yayıldı

Şərqi Anadolunun yüksək yaylalarından toplanan və xalq arasında "ışkın", "ırgın" və ya "uçkun" kimi tanınan bu bitki, xərçəngin müalicəsində perspektivli təsiri ilə dünya tibb ictimaiyyətini

Məşhur firmanın kremləri geri çağırılır - Kanserogen maddə tapıldı

On minlərlə məşhur gözəllik kremi kimyəvi tərkibinə görə geri çağırılıb. xəbər verir ki, dünyaca məşhur, 20 milyondan çox istifadəçisi olan "Proactiv" maddəsinə aid olan kosmetika məhsulunda kanserogen maddə aşkarlanıb

Antibiotiklər uşaqları öldürür

Antibiotik səbəbindən 2022-ci ildə 3 milyondan çox uşaq ölüb. -a istinadən xəbər verir ki, araşdırmanı Avstraliyadakı Mardoç Uşaq Araşdırmaları İnstitutu və Clinton Sağlamlığa Çatım Təşəbbüsü aparıb. Elmi işin əsas müəlliflər

Hər yeməyə əlavə edirik, sağlamlığı MƏHV EDİR: damarlar tıxanır, ürəyi yükləyir

Gündəlik qidalanmada geniş istifadə olunan bu məhsul sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yaradır. -a istinadən xəbər verir ki, dad artırıcı kimi tanınsa da, damar tıxanması, ürək xəstəlikləri və hətta xərçəng riskini artırması il

Ürəyiniz tez-tez belə yeməklər istəyirsə... - Diqqət! Bu xəstəliklərin xəbərçisidir

Bədənimizdəki kiçik dəyişikliklər böyük sağlamlıq problemlərinin əlaməti ola bilər. xəbər verir ki, bəzən bədənimizdə baş verən dəyişikliklər ilk baxışda adi görünsə də, əslində sağlamlığımızla bağlı ciddi mesajlar verir

Alimlər toyuq ətində təhlükəli bakteriya aşkarladı

Yaponiyanın Osaka Universitetinin tədqiqatçıları Banqladeşdə toyuq ətinin tərkibində "Escherichia albertii" bakteriyasının yüksək konsentrasiyasını aşkarlayıb. Sözügedən bakteriya az tanınmağına baxmayaraq bağırsa


son xeberler yeni xeberler azerbaycan xeberleri son xeberler bugun 2025 azerbaycan ən son xəbərlər bugün cəbhədən görüntülər xeberler azerbaycan