Yüksək tərkibli duz pəhrizi şiş hüceyrələrini dayandırır - ALİMLƏR

Yüksək tərkibli duz pəhrizi şiş hüceyrələrini dayandırır - ALİMLƏRMəlumdur ki, həkimlər insanları yüksək miqdarda duz qəbulundan çəkindirir, çünki duzlu qidalar təzyiq xəstəliyi, böyrək, öd, iltihab, skleroz xəstəliyini inkişaf etdirir.
Lakin eyni zamanda alimlər yeni elmi tədqiqatları ilə məhz duz ilə şiş hüceyrələrinin inkişafını almağım mümkünlüyünü bildirir.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə məşhur tibbi dərgi Frontiers in Immunology-də yazılıb.
Eksperiment 2 qrup siçanlar üzərində aparılıb. Onlarda yeni yaranmış bədxassəli şişlər var idi.
Bir qrup siçana yüksək miqdar duz tərkibli qidalar veriblər, digər qrupa isə adi qaydada yemək yedirilib.
11 gün sonra duzlu pəhrizdə olan siçanlarda xərçəng hüceyrələrinin böyüməsinin azalması və ya dayanması müşahidə olunub. Xüsusən ağciyər şişləri olan siçanlarda yaxşı nəticə əldə edilib.
Digər adi qaydada qidalandırılan qrupda isə şişlər inkişaf edib.
Alimlər müəyyən edib ki, orqanizmdə duz miqdarı artıqlığı immune sistemin myeloid suppressor hüceyrələrinə inqibəedici təsir edir.
Bu da şişlərin böyüməsini saxlama prosesini işə salır.
Milli.Az /news.milli.az


Sağlamlıq     Baxılıb: 410   Tarix: 11 fevral 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Yaxşı yatmağa kömək edəcək üç "şah" məhsul

"Yuxu pozğunluqları müasir insanın ən geniş yayılmış problemlərindən biridir. Bunun əsas səbəbi isə sirkad ritmlərə riayət edilməməsi və ya "sosial jet laq" adlanan vəziyyətdir". KONKRET.azxəbər veri

Qışda xəstələnməməyin ən asan yolu – Hər gün

Qışda sağlam qalmaq və xəstəliklərdən qorunmaq üçün balanslı və qidalandırıcı yeməklər yemək vacibdir. Xüsusilə immun sistemini gücləndirən qidalar seçmək faydalıdır. qış mövsümündə sağlamlığı qorumağa kömək edən yemək v

Bu qidalar xərçəng yaradır - SİYAHI

Qırmızı ət və bəzi işlənmiş qidalar xərçəng riskini artırmaq potensialına malikdir. KONKRET.azxəbər verir ki, xüsusilə, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) məlumatlarına görə, işlənmiş ətlər (kolbasa, sosiska, pastırma kimi

"1 qaşığı şəfa mənbəyidir, bütün xəstəlikləri yox edir"

Sağlam həyata addım atmaq istəyənlərə təkliflər təqdim edən Prof. Dr. Canan Karatay min illik şəfa mənbəyi adlandırılan yeməyin hər zaman nizamlı istehlak edilməsinin lazım olduğunu vurğulayıb. Hər kəsin evində olan və adətə

Qış ayları üçün təbii antibiotik - Sidik kisəsini təmizləyir

Sidik kisəsi və sidik kanalı iltihabından, infeksiyalarından əziyyət çəkən insanlar tez-tez sidiyə gedir, qarının aşağısında ağrı, yanğı hiss edir, sidiyə ağrılı gedir. KONKRET.azbildirir ki, əgər bu simptomları və sistit

İmmuniteti gücləndirmək üçün ən yaxşı meyvələr hansılardır?

İmmuniteti gücləndirmək və viruslu xəstəliklərin qarşısını almaq üçün bəzi meyvələr xüsusilə faydalıdır. Bu meyvələr vitaminlərlə zəngin olduğu üçün immunitet sistemini dəstəkləyir və orqanizmi xəstəliklərə qarşı qoruyur

Bakıda Monqolustan əti satılır: 13-15 manat

Artıq kafe və restoranlarda eləcə də bir çox digər yerlərdə yerli məhsullarla yanaşı, Monqolustandan gətirilən ət də təklif olunur. Qiymətinin nisbətən ucuz olması Monqolustan ətinə olan tələbatı artırır. xəbər verir ki

Şəkərli diabet xəstələrinin dərmanları niyə verilmir?

Şəkər xəstələri dövlətin onlara verdiyi pulsuz dərmanları çətinliklə ala bilirlər. Bəzən isə ümumiyyətlə tapa bilmirlər. xəbər verir ki, bununla bağlı "Xəbər Ertəsi"nin qaynar xəttinə mütəmadi müraciətlər daxi

Yeyirəm, amma doymuram - Niyə?

Doyduğunu hiss etməmək, adətən, yemək yeyərkən toxluq hissinin yaranmaması və ya bu hissi dərk etməmək vəziyyətidir. xəbər verir ki, bu hal bir neçə səbəbdən baş verə bilər. Məsələn, sürətli yemək yeyən insanlar beynin toxlu


tezbazar yeni xeberler azerbaycan xeberleri son xeberler cəbhədən son xəbərlər 2024 cəbhədən son xəbərlər xeber.az 2024 bu gune olan xeberler