Acı bibərin faydaları və ziyanı

Acı bibərin faydaları və ziyanıGünümüzdə ən çox istifadə olunan tərəvəzlərdən biri də acı bibərdir.
Milli.Az "qafqazinfo"-ya istinadən xəbər verir ki, A, S, B1, B3 vitaminləri ilə zəngin tərəvəzin 100 qramının enerji dəyəri 44 kilokaloridir. Acı bibər suyu uzun müddət davam edən güclü baş ağrıları zamanı faydalıdır. Lakin allergiyası olanlar ondan istifadə zamanı ehtiyatlı davranmalıdırlar.
Kosmetologiyada da istiotdan istifadə edilir. Sellülit əleyhinə olan bir çox kremin tərkibində acı bibər var.
Qırmızı və yaşıl rəngdə olan acı bibərin insan orqanizminə faydaları ilə yanaşı, ziyanı da var. Qastrit, mədə xorası, mədə-bağırsaq sistemi xəstəliklərindən əziyyət çəkənlər ondan uzaq olmalıdırlar. Eyni zamanda qaraciyər və böyrək xəstəliklərindən əziyyət çəkənlər də acı bibərdən istifadə etməməlidir.
Milli.Az /news.milli.az

Sağlamlıq     Baxılıb: 584   Tarix: 07 yanvar 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Həkim "həyəcan təbili çaldı" - "Yeni pandemiyanın başlaması mümkündür, koronavirus isə..."

"Koronavirus hələ də davam edir. Pandemiya rəsmi olaraq sona çatsa da, bəzi bölgələrdə epidemiya ocaqları mövcuddur. Keçən yay və payız aylarında Avropanın bir çox ölkəsində virus geniş şəkildə yayılmışdı. Bu günə qədə

Qaraciyəri təmizləyən, xərçəngi məhv edən MÖCÜZƏVİ QARIŞIM

Müasir həyatın sürətli ritmi, qeyri-sağlam qidalanma və stress bədənimizə, xüsusilə də qaraciyərimizə ciddi zərər verir. Lakin təbiət bizə bu zərərlərin öhdəsindən gəlmək üçün bir sıra möcüzəvi bitkilər təqdim edir. KONKRET

Pomidor göründüyü qədər "məsum" deyilmiş - Bu formada yeyiləndə təhlükəli olur

İllərdir sağlam qida kimi tanınan və xüsusilə səhər süfrələrində geniş yer alan çiy pomidorun acqarına yeyilməsi bəzi insanlarda sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər bildirirlə

Bu vərdişdən qurtulmaq ömrü 9 il uzadır

Bir çox insan üçün 20 yaşlar qayğısız dövrdür – siqaret, spirtli içki və hərəkətsizlik adi hal kimi qarşılanır. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, bu həyat tərzinin fəsadları əsasən 36 yaşdan sonra üzə çıxır. KONKRET

Yay aylarında qida zəhərlənməsi riskləri artır: Ekspertdən vacib tövsiyələr

Yay aylarında temperaturun artması ilə qida zəhərlənmələrinin sayı da yüksəlir. Qida təhlükəsizliyi üzrə ekspert Fərid Səfərov -a verdiyi açıqlamada bildirir ki, isti hava bakteriyaların sürətlə çoxalması üçün əlverişli şərai

Köhnə dəmli çay xərçəng yaradır

Səhər açılar-açılmaz mətbəxə keçib çaydanı işə salmaq azərbaycanlıların adətidir. Amma çoxları bilmədən səhv edir: əvvəlki günün dəmli çayını ocağa qoyub yenidən qızdırır, bir stəkan da ondan içir. Halbuki bu görünməz təhlük

Beyini zombiləşdirən QİDALAR

Yağlı qidaların qəbulu beyin həcminin artmasına səbəb olur. -a istinadla xəbər verir ki, Bostondakı Harvard Tibb Məktəbinin aliımləri bir qrup laboratoriya siçanını yüksək yağlı pəhrizlə qidalandırıblar. Qeyd olunur ki, bi

Belə davam etsəniz, tez ÖLƏCƏKSİNİZ – ŞOK

Yeni araşdırmaya görə, oturaq həyat təkcə fiziki sağlamlığa deyil, həm də beynin quruluşuna mənfi təsir göstərir. -a istinadən xəbər verir ki, Vanderbilt Universiteti, Pittsburq Universiteti və Seul Milli Universitetini

Bu meyvə qaraciyərin DƏRMANI imiş – MÖCÜZƏ

Son dövrlərdə təbii qidalar və sağlamlıq mövzusunda aparılan araşdırmalar bir daha sübut edib ki, təbiətin bizə təqdim etdiyi bəzi nemətlər əsl dərman rolunu oynayır. -a istinadən xəbər verir ki, onlardan biri də zoğaldır


yeni xeberler azerbaycan xeberleri son xeberler hava proqnozu metbuat cəbhədən görüntülər xəbərlər