Bədəni diabet və xərçəngdən qoruyur

Bədəni diabet və xərçəngdən qoruyurAlimlərin apardıqları araşdırmalar, püstənin orqanizmi diabet və xərçəngdən qoruyan ən yaxşı qidalardan biri olduğunu göstərib.
Bir çox həkimlər püstəni ideal bir məhsul adlandırır, çünki qəbul edilməsi diabet, xərçəng kimi həyati təhlükəli xəstəliklərin qarşısını alır. Daha da erkən bir fərziyyəyə görə diabet xəstələrinin vəziyyətinə müsbət təsir göstərə biləcək yüksək bir K vitamini ilə xarakterizə olunur.
Milli.Az AZƏRTAC-a istinadən bildirir ki, alimlər bu məhsulun şəkərli diabet xəstələrinin bədəninə təsirinin nə qədər əhəmiyyətli olduğunu yoxlayıblar.
Eksperiment çərçivəsində iştirakçılar dörd ay ərzində gündəlik iki unsiya (57 qram) püstə qəbul ediblər. Nəzarət qrupu iştirakçıları onlardan istifadə etmədilər.
Test nəticələri məhsulun diabetin qarşısını almaq qabiliyyətini təsdiqlədi. Püstə yeyən insanlarda yemək qəbul etməzdən əvvəl aşağı qlükoza səviyyəsi müşayiət edildi. Üstəlik, onların insulin müqaviməti baxımından göstəriciləri də yaxşılaşdı.
Qozun xərçəng əleyhinə xassələrinə gəlincə, elmi mütəxəssislər qeyd edirlər ki, onları tərkibində çoxlu sayda selen və sink təmin edir.
Milli.Az /news.milli.az


Sağlamlıq     Baxılıb: 485   Tarix: 05 oktyabr 2020
f Paylaş

Kurslar.az kurslar [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

Bu çörəyi yeyə-yeyə arıqlaya bilərsiniz - Həm də şəkəri azaldır

Arıqlayanların çoxu ilk növbədə çörəkdən imtina edir. xəbər verir ki, bu heç də lazım deyil, çünki çörək var ki, nəinki arıqlamağa kömək edir, həm də şəkəri azaldır. Arıqlamaq istəyirsinizsə buğda çörəyini çovdar çörəyi il

Qan qrupuna görə xəstəlik riskləri açıqlandı

Hematologiyanın inkişaf tarixi bir əsrdən çox əvvələ gedib çıxıb və onun əsas məqamı 1900-cü ildə Avstriya həkimi Karl Landsteyner tərəfindən qan qruplarının kəşfi olub. KONKRET.azxəbər verir ki, bu elmi nailiyyət tibb v

Azərbaycan əhalisində qanda şəkəri tənzimləyən bu element çatışmır

Xrom – insan üçün hava-su kimi lazım olan vacib fermentdir. O, metobolizm, yağ turşuları, karbohidrat, zülal və xolesterin sintezində açar rolunu oynayır. Qanda şəkərin səviyyəsini, insulinin aktivliyini tənzimləyir. . xəbə

Bu insanlara kəsmik yemək tövsiyə olunmur - Təhlükəlidir

Kəsmik faydalı və zülal, kalsium kimi qidalandırıcı maddələrlə zəngindir. Lakin bəzi insanlar üçün bu qidanın istehlakı məhdudlaşdırılmalı və ya tamamilə dayandırılmalıdır. kəsmik yeməməsi tövsiyə olunan insanları təqdi

Fransa və ABŞ-dan bu məhsulların idxalına qadağa

Ümumdünya Heyvan Sağlamlığı Təşkilatının (WOAH) rəsmi məlumatlarına əsasən, Fələstin, Fransa, Almaniya, ABŞ və Əlcəzairin bəzi regionlarından ət məhsullarının Azərbaycana idxalına məhdudiyyət qoyulub. xəbər verir ki, bu barəd

Bu qadınlar ölüm riski ilə üz-üzə - Nə etməli?

Azərbaycanda ana ölümlərinin statistikası son illərdə narahatlıq doğurur. xəbər verir ki, 2023-cü ildə hər 100 diri doğulan uşaqdan 29,3-ü ana ölümü ilə nəticələnib. Bu rəqəm, əvvəlki il olan 14,7 ilə müqayisədə iki dəf

Kərə yağı ilə bağlı FAKTLAR

Ərzaq məhsullarının qida standartlarına uyğunluğu məsələsi istənilən ölkədə mühüm əhəmiyyət kəsb edir. Azərbaycan da təbii ki, istisna deyil. Məlumatlara görə, paytaxtda müştəri marketlərin birindən 2 növ kərə yağı alıb

Yeyirəm, amma doymuram - Niyə?

Doyduğunu hiss etməmək, adətən, yemək yeyərkən toxluq hissinin yaranmaması və ya bu hissi dərk etməmək vəziyyətidir. xəbər verir ki, bu hal bir neçə səbəbdən baş verə bilər. Məsələn, sürətli yemək yeyən insanlar beynin toxlu

Bu qidaları ağzınıza da atmayın: Çiy yeyildikdə öldürür

Bəzi qidalar çiy istehlak edildikdə sağlamlıq riski yaradır. Çiy yumurta və bəzi göbələklərdə təhlükəli toksinlər və ya bakteriyalar ola bilər. Çiy anakardiyanın tərkibində zəhərli maddə olan urushiol var. xəbər verir ki


tezbazar son xeberler yeni xeberler azerbaycan xeberleri cebheden xeberler xeberler az zelzele şou biznes xəbərləri