Bu qidalar şişləri böyüdür, metastaz verir

Bu qidalar şişləri böyüdür, metastaz verirİnsan DNT-də xromosom zədələnməsi xərçəngin markeri ola bilər, amma xəstəliyin faktiki səbəbi deyil. Bu sözləri cərrah-ortoped, doktor Hari Fettke özü xərçəng xəstəliyinə şəxsi timsalında qalib gəkdikdən sonra apardığı araşdırma və əldə etdiyi məlumatlara əsasən bildirib.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, həkim xərçəngin metobolik olduğuna əmindir. O, xəstəliyə yüksək miqdarda faydalı yağlar və az miqdarda təmiz karbohidratlardan ibarət pəhrizi ilə qalib gəlib.
2006-cı ildə başlanan "Xərçəngin genoma atlası" adlı layihə dünyada ən çox maliyyə ayrılan dövlət sifarişli layihə idi və burda xərçəngin genetik səbəbləri öyrənilirdi. Lakin layihənin nəticələri gözləniləni vermədi.
Məlumatlar açıq aşkar göstərirdi ki, xərçəng genlərin sadəcə mutasiyası deyildi. Bəzi xərçəng növlərində ümumiyyətlə genetik mutasiya aşkarlanmadı
Bəs əsas təhrikedici faktor nədir?
Qısaca onu deyək ki, xərçəngdə tapılan genetik mutasiyalar prosesə sonra qoşulur. Xəstəlik yaranmazdan öncə genlərdə, hüceyrələrdə mitoxondrial zədələnmələr baş verir ki, bunun nəticəsində nüvə səviyyəsində mutasiyalar prosesi işə salınır.
Məhz genlərin mitoxonrial disfunksiyası orqanizmdə bütün əsas xəstəliklərin köküdür, əsasıdır.
Doktor Fetke bildirir ki, mitoxondriyaya səbəblərdən biri qlükoza metobolizmidir. Bu fikri ilk dəfə 1920-ci ildə doktor Otto da irəli sürmüşdü. Nobel mükafatı alan bu alim sübut edib ki, xərçəng hüceyrələrinin energetik metobolizmi sağlam hüceyrələrdən çox fərqlənir.
Şişi nə qidalandırır?
Doktor Varburq deyir ki, şəkər, qənd xərçəngi qidalandırır, yağlar isə ac saxlayır.
Sağlam hüceyrə qlükoza və yağlardan keton zərrələri ilə qidalanır, şiş hüceyrələri isə yalnız qlükozadan istifadə edir. Çünki şiş hüceyrələri ketonları mənimsəyə bilmir, ona görə keton xərçəng hüceyrələrini aclığa məhkum edir.
Beləliklə, bir daha sübut olunur ki, Xərçəngin bu qədər yayılmasına səbəb genlərimiz deyil. Hətta genetik olan bu xəstəliyə meyilli olanlar da həyat tərzi, qidalanma, pəhrizlə hüceyrələrin mitoxondrial funksiyasını tənzimləyə bilər.
Sənayedə emal olunmuş, işlənmiş bütün qidalar, ərzaqlar.
Bu qidalar hamısı sərbəst radikalları artırır, orqanizmdə iltihab yaradır.
Bunlara aiddir:
-Yarımdoymuş yağ turşuları
-Trans yağlar
-Şəklər və emal olunmuş fruktoza qatılmış bütün qidalar
-Qarğıdalı siropu
-Təmizlənmiş, emal olunmuş taxıl, buğda
-Eləcə də süni əlavələr, dadlandırıcılar
Bəs nə etməli:
Gündəlik qidada təmiz karbohidratları minimuma, yox dərəcəsinə endirin. Bununla xərçəngin yaranması və artmasını azaldacaq və orqanizmdə iltihabı aradan qaldıracaqsız.
- Qanınızda qlükozanın səviyyəsi kəskin enəcək
-İnsulinin miqdarı düşəcək
-İFR -1 - hipofizə təsir edən ən güclü hormon azalacaq
Əgər bu qidalanmaya əməl etsəniz, orqanizmdə iltihab tamam itəcək, zədəli hüceyrə qalmayacaq.
Şişin tikinti materialı: qlükoza, zülal, yağ turşuları, fosfat, asetat
Bu benzini şiş hüceyrələri birbaşa qandan yox, yaxınlıqdakı digər hüceyrələrdən oğurlayacaq.
-Şəkər və təmiz karbohidratları yığışdırın
-Trans yağları azaldın, uzaq durun
-Zülal (ət və ət məhsulları) azaldın, hər kiloqram çəkiyə cəmi 1 qram zülal yeyilməlidir. Yəni 100 kiloluq insana, 100 qr ət bəsdir.
-Antioksidant təsirli qidaları, tərəvəzləri artırın
-Faydalı yağ turşularını çoxaldın ki, şiş hüceyrələri ac qalsın
Gündə 300-500 qr təzə, çiy tərəvəz yeyin.
Qlükoza çirkli yanacaqdır, o, daha çox sərbəst radikallar yaradır.
Xərçəng hüceyrələri metabolik qüsurlu olduğundan yüksək yağları qəbul edə bilmir və ac qalır. Bu zaman sizə lazım olan sağlam hüceyrələriniz əksinə yağ turşularından yanacaq kimi istifadə edir və böyüyür, güclənir.
Hər gün 40-50 qr təmiz karbohidrat qəbul etmək kifayətdir
Gündəlik zülal qəbulunu hesablayın. 2 ədəd yumurta yemisizsə, 50 qr ət bəsdir. 100 qr ət yemisizsə, toyuq, yumurta və s olmaz.
Milli.Az /news.milli.az


Sağlamlıq     Baxılıb: 421   Tarix: 31 mart 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Yeyirəm, amma doymuram - Niyə?

Doyduğunu hiss etməmək, adətən, yemək yeyərkən toxluq hissinin yaranmaması və ya bu hissi dərk etməmək vəziyyətidir. xəbər verir ki, bu hal bir neçə səbəbdən baş verə bilər. Məsələn, sürətli yemək yeyən insanlar beynin toxlu

Dərman və peyvənd üçün istifadə olunan iynələr tarix olur

Elm adamları, kalmardan ilhamlanaraq inkişaf etdirdikləri mikrojet sistemindən istifadə edərək dərmanları birbaşa toxumaya çatdıra bilən üsul hazırlayıblar. -ə  istinadən xəbər verir ki, bu üsul makromolekulların daha effekti

Buna görə mütləq balqabaq yeyin

Balqabaq həm ləzzətli, həm də sağlamlıq üçün faydalı bir qidadır. O, çoxlu vitaminlər (A, C, E) və minerallar (magneziya, dəmir, kalsium) ilə zəngindir. xəbər verir ki, Balqabaq yemək bir çox fayda təmin edir:. Göz sağlamlığı

Bu qadınlar ölüm riski ilə üz-üzə - Nə etməli?

Azərbaycanda ana ölümlərinin statistikası son illərdə narahatlıq doğurur. xəbər verir ki, 2023-cü ildə hər 100 diri doğulan uşaqdan 29,3-ü ana ölümü ilə nəticələnib. Bu rəqəm, əvvəlki il olan 14,7 ilə müqayisədə iki dəf

Kərə yağı ilə bağlı FAKTLAR

Ərzaq məhsullarının qida standartlarına uyğunluğu məsələsi istənilən ölkədə mühüm əhəmiyyət kəsb edir. Azərbaycan da təbii ki, istisna deyil. Məlumatlara görə, paytaxtda müştəri marketlərin birindən 2 növ kərə yağı alıb

Fransa və ABŞ-dan bu məhsulların idxalına qadağa

Ümumdünya Heyvan Sağlamlığı Təşkilatının (WOAH) rəsmi məlumatlarına əsasən, Fələstin, Fransa, Almaniya, ABŞ və Əlcəzairin bəzi regionlarından ət məhsullarının Azərbaycana idxalına məhdudiyyət qoyulub. xəbər verir ki, bu barəd

Qrip və COVID-19 ilə mübarizədə yeni üsul - Xüsusi qab hazırlandı

Mütəxəssislər su və içkiləri dezinfeksiya edəcək bakterisid qablar hazırlayıblar. xəbər verir ki, təklif olunan qabların effektivliyi ondan ibarətdir ki, o, mis və gümüş ionları ilə onların maksimum birgə antimikrobiyal v

Bu çörəyi yeyə-yeyə arıqlaya bilərsiniz - Həm də şəkəri azaldır

Arıqlayanların çoxu ilk növbədə çörəkdən imtina edir. xəbər verir ki, bu heç də lazım deyil, çünki çörək var ki, nəinki arıqlamağa kömək edir, həm də şəkəri azaldır. Arıqlamaq istəyirsinizsə buğda çörəyini çovdar çörəyi il

Bu qidaları ağzınıza da atmayın: Çiy yeyildikdə öldürür

Bəzi qidalar çiy istehlak edildikdə sağlamlıq riski yaradır. Çiy yumurta və bəzi göbələklərdə təhlükəli toksinlər və ya bakteriyalar ola bilər. Çiy anakardiyanın tərkibində zəhərli maddə olan urushiol var. xəbər verir ki


tezbazar azerbaycan xeberleri yeni xeberler son xeberler cəbhədən görüntülər son xeberler az maliyye xeberler bugun sonxəbərlər