Koronavirus hansı temperaturda ölür?

Koronavirus hansı temperaturda ölür?Dünyanın hər yerində elm adamları, həkimlər və mütəxəssislər Çin koronavirusunu necə dayandırmağın yollarını düşünürlər.
Hamıya məlumdur ki, "Covid-19" Çinin Uhan əyalətində peyda olub. Milli.Az ens.az-a istinadən bildirir ki, infeksiyanın quruluşunu analiz edən və koronavirusun hansı temperaturda daha aktiv ötürüldüyünü müəyyən edən də Çin alimləri oldu.
Və bu temperaturun +5 dərəcədən 8.7 dərəcəyə qədər olduğunu dəqiq olaraq öyrəndilər. Ancaq temperatur yüksəldikcə, infeksiyanın aktivliyi kəskin şəkildə azalır. +38 dərəcə hərarət olduqda 98 % nəm əlavə etsəniz, koronavirus öldürücü fəaliyyətini tamamilə itirir.
Lakin +22 dərəcə və 40-50% rütubət olduqda, koronavirus 5 günə qədər istənilən səthdə "yaşayır". Və bunlar mənzillərdə və yaşayış binalarında ən çox müşahidə olunan şərtlərdir. Buna görə, yaşayış yerlərini ölümcül bir infeksiyadan qorumaq üçün elm adamları aşağıdakıları tövsiyə edirlər: səthi müntəzəm olaraq spirtli antiseptiklər və ya xlorla silin və otağı mümkün qədər tez havalandırın.
Qeyd edək ki, alimlər koronavirusun yüksək temperaturdan ləğv olmasının, məsələn, hamama və ya saunaya getməklə tamamilə qurtula biləcəyiniz mənasını vermir. Çünki insan bədənindəki temperatur harda olmaqdan asılı olmayaraq, +36.5 dərəcədən +37 dərəcəyə qədər olur.
Buna görə həkimlər xüsusi olaraq vurğulayırlar: bir şəxs artıq yoluxmuşdursa, o zaman hamam kömək etmir. Ancaq bir insan sağlamdırsa, bu yolla immunitetinizi artıra bilərsiniz. Beləliklə, hər hansı bir virus ilə - infeksiya +37 dərəcə istilikdə ölməyə başlayır. Buna görə, bir insanın temperaturu 38-38.5 dərəcəyə yüksəldikdə, onu azaltmaq lazım deyil. Axı, bu anda insan bədəni virusla mübarizə aparır.
Milli.Az /news.milli.az

Sağlamlıq     Baxılıb: 468   Tarix: 28 mart 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Yatmazdan əvvəl qəbul edin: Yuxuda əzələ "çıxaracaqsınız"

Yatmazdan əvvəl qəbul edilən zülal sayəsində yatarkən əzələ inkişafı mümkündür. Alimlərin fikrincə, idman zalında saatlarla tərləməkdən əlavə, yatmazdan öncə bir stəkan kazein proteini içmək əzələlərin təmirini və böyüməsin

Hamamda bu milçəyi görənlər diqqətli olsun – Təhlükə yaxınlaşır

Hamamda və ya mətbəx çanağında görünən kiçik, tüklü milçəklər evdə gigiyena problemlərinin başladığını göstərir. "Kanalizasiya milçəyi" adlanan bu zərərvericilər görünməz təhlükə kimi qiymətləndirilir. -a istinadə

Köhnə dəmli çay xərçəng yaradır

Səhər açılar-açılmaz mətbəxə keçib çaydanı işə salmaq azərbaycanlıların adətidir. Amma çoxları bilmədən səhv edir: əvvəlki günün dəmli çayını ocağa qoyub yenidən qızdırır, bir stəkan da ondan içir. Halbuki bu görünməz təhlük

Xərçəng diaqnozunda yeni dövr: Süni intellekt BUNU DA ETDİ

Türkiyədə ilk dəfə tətbiq olunan "Süni İntellekt Dəstəklı Milli Mammoqrafiya Skrininqi Hesabat Sistemi" bir ildə bir milyondan çox görüntünü analiz edib və süd vəzi xərçənginin erkən mərhələdə müəyyənləşdirilsməsind

Bu vərdişdən qurtulmaq ömrü 9 il uzadır

Bir çox insan üçün 20 yaşlar qayğısız dövrdür – siqaret, spirtli içki və hərəkətsizlik adi hal kimi qarşılanır. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, bu həyat tərzinin fəsadları əsasən 36 yaşdan sonra üzə çıxır. KONKRET

Xərçəngi 10 günə öldürən vitamin AÇIQLANDI

Böyük Britaniya alimləri xərçəng xəstələri üçün yeni terapiya hazırlayır. Tədqiqat zamanı qan dövranına yeridildikdən sonra E vitamini ekstraktının demək olar ki, antitümör təsiri olduğunu müşahidə etmək mümkün olub. Sözü

Diyetoloq: Tərəziyə hər gün yox, həftədə bir dəfə çıxmaq daha doğrudur

Danimarkanın Orhus Universitetinin diyetoloqu Sandra Vigelene bədən çəkisinin düzgün qiymətləndirilməsi ilə bağlı vacib tövsiyə verib. Onun sözlərinə görə, çəki ölçmək üçün hər gün tərəziyə çıxmaq doğru yanaşma deyil. Əvəzində

Dəriniz yağlıdırsa, bu qidalardan uzaq durun

Dietoloqlar hesab edir ki, yağlı dəri tipinə sahib olan insanlar tez-tez qara nöqtələr və sızanaqlarla qarşılaşırlar. Onların sözlərinə görə, dərinin vəziyyətini yaxşılaşdırmaq üçün beş növ qidadan uzaq durmaq lazımdır. Bunlar

Yay aylarında qida zəhərlənməsi riskləri artır: Ekspertdən vacib tövsiyələr

Yay aylarında temperaturun artması ilə qida zəhərlənmələrinin sayı da yüksəlir. Qida təhlükəsizliyi üzrə ekspert Fərid Səfərov -a verdiyi açıqlamada bildirir ki, isti hava bakteriyaların sürətlə çoxalması üçün əlverişli şərai


son xeberler yeni xeberler azerbaycan xeberleri xəbərlər.com sonxeber cəbhədən ən son xəbərlər hava haqqinda