Bu qoz bağırsaq xərçəngindən qoruyur
Konnektikut Universitetinin amerikalı alimləri qozda güclü xərçəng əleyhinə xüsusiyyət və maddə aşkar ediblər. -a istinadla xəbər verir ki, bu məhsulun müntəzəm istifadəsi orqanizmdə iltihabi prosesləri yatırdığı və kolo
Soğan yedikdən sonra mədə yanması... - Nə etməli?
Soğan süfrələrimizin əvəzolunmaz tərəvəzlərindən olsa da, bəzi insanlarda mədə yanmasına səbəb ola bilər. Bəs soğan niyə mədə yandırır?. -istinadən xəbər verir ki, soğanda olan kükürd birləşmələri mədə turşusunu artıra v
Bu şəxslər çiyələk yeməməlidir - SƏBƏB
Yaz fəsli gəldikdə təbii ki, çiyələk bu mövsümün ən sevilən meyvələrindən biridir. Ətri və parlaq qırmızı rəngi ilə insanı özünə çəkən bu giləmeyvə, həmçinin sağlamlıq üçün də bir çox faydalı təsirə malikdir. Tərkibində bo
Kim qətiyyən çiyələk yeməməlidir?
Çiyələk tərkibində çoxlu vitaminlər olsa da, bəzən insan sağlamlığına zərər verə bilər. Çiyələk yay meyvəsidir. Ondan kokteyllər, şirniyyatlar və hətta salatların hazırlanmasında istifadə olunur. O, yalnız dad zövqümüzü oxşamır
Xərçəngi 10 günə öldürən vitamin AÇIQLANDI
Böyük Britaniya alimləri xərçəng xəstələri üçün yeni terapiya hazırlayır. Tədqiqat zamanı qan dövranına yeridildikdən sonra E vitamini ekstraktının demək olar ki, antitümör təsiri olduğunu müşahidə etmək mümkün olub. Sözü
Köhnə dəmli çay xərçəng yaradır
Səhər açılar-açılmaz mətbəxə keçib çaydanı işə salmaq azərbaycanlıların adətidir. Amma çoxları bilmədən səhv edir: əvvəlki günün dəmli çayını ocağa qoyub yenidən qızdırır, bir stəkan da ondan içir. Halbuki bu görünməz təhlük