Ramazandan sonra necə qidalanmaq lazımdır?

Ramazandan sonra necə qidalanmaq lazımdır?Bu gün ölkəmizdə Ramazan bayramının son günüdür. Bu səbəblə 1 ay boyunca oruc tutan insanların qidalanmasında müəyyən dəyişikliklər olacaq.
Milli.Az Axşam.az-a istinadən orqanizmanın ziyan görməməsi üçün düzgün qidalanmağın bir neçə üsulunu təqdim edir:
Gün ərzində yemək aralarında meyvə, qatıq, süd kimi qidalardan istifadə edin. Bundan əlavə tərkibində az yağ olan yeməklər yeyin. Ramazan boyunca az su istifadə etdiyiniz üçün bədəndə suyun miqdarı azalır. Bu səbəblə bir gündə 2 və ya 2,5 litr su içməyə çalışın.
Səhər yeməyində pendir, pomidor, xiyar kimi qidalara üstünlük verin.
Gün ərzində qoz, badam, alma və bu tip ərzaqlardan 3 saat ara ilə istifadə edə bilərsiniz.
Axşamlar isə kalorisi az olan yeməklər yeyin. Bu bədənin yüklənməməsi üçün vacibdir.
Bacardığınız qədər çox hərəkət edin. Hər gün ən az 30 dəqiqə boyunca gəzin. Çünki xəstəliklərin çoxu hərəkətsizlikdən yaranır.
Milli.Az  /news.milli.az


Sağlamlıq     Baxılıb: 363   Tarix: 30 may 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Qrip və COVID-19 ilə mübarizədə yeni üsul - Xüsusi qab hazırlandı

Mütəxəssislər su və içkiləri dezinfeksiya edəcək bakterisid qablar hazırlayıblar. xəbər verir ki, təklif olunan qabların effektivliyi ondan ibarətdir ki, o, mis və gümüş ionları ilə onların maksimum birgə antimikrobiyal v

Yeni Zelandiyada göyöskürək epidemiyası elan edildi

Yeni Zelandiyanın Səhiyyə Nazirliyi ölkədə göyöskürək epidemiyası elan edib. xəbər verir ki, bu barədə nazirliyin mətbuat xidmətinin yaydığı məlumatda deyilir. Qeyd olunub ki, Yeni Zelandiya göyöskürək epidemiyasının ilki

Bu tərəvəz qış xəstəliklərindən qoruyur

Qışda salatları bəzəyən turp tərkibindəki vitaminlər, minerallar və liflə tam sağlamlıq qaynağıdır. xəbər verir ki, çoxsaylı araşdırmalar nəticəsində turp yeməyin immuniteti gücləndirdiyini sübut edib. O sizi qış xəstəliklərində

Buna görə mütləq balqabaq yeyin

Balqabaq həm ləzzətli, həm də sağlamlıq üçün faydalı bir qidadır. O, çoxlu vitaminlər (A, C, E) və minerallar (magneziya, dəmir, kalsium) ilə zəngindir. xəbər verir ki, Balqabaq yemək bir çox fayda təmin edir:. Göz sağlamlığı

Bananı zəhərə çevirən səhv

Banan sağlamlıq üçün ən faydalı meyvələrdən biridir. -a istinadən xəbər verir ki, qan şəkərini tarazlayan, həzm sistemini tənzimləyən və antioksidant təsiri olan banan toxluq hissi verdiyi üçün diyetlərdə rahatlıqla istehla

Azərbaycan əhalisində qanda şəkəri tənzimləyən bu element çatışmır

Xrom – insan üçün hava-su kimi lazım olan vacib fermentdir. O, metobolizm, yağ turşuları, karbohidrat, zülal və xolesterin sintezində açar rolunu oynayır. Qanda şəkərin səviyyəsini, insulinin aktivliyini tənzimləyir. . xəbə

Bu xəstəlik gənclər və uşaqlar arasında sürətlə artır – "İrsən də keçir"

Diabet artıq orta və yaşlı insanlarla bərabər, gənclərdə, hətta uşaqlarda özünü göstərməyə başlayıb. Xəstəliyin "cavanlaşması" təkcə Azərbaycanda deyil, bütün dünyada müşahiə olunur. KONKRET.azxəbər verir ki, mövz

Kərə yağı ilə bağlı FAKTLAR

Ərzaq məhsullarının qida standartlarına uyğunluğu məsələsi istənilən ölkədə mühüm əhəmiyyət kəsb edir. Azərbaycan da təbii ki, istisna deyil. Məlumatlara görə, paytaxtda müştəri marketlərin birindən 2 növ kərə yağı alıb

Bakıda Monqolustan əti satılır: 13-15 manat

Artıq kafe və restoranlarda eləcə də bir çox digər yerlərdə yerli məhsullarla yanaşı, Monqolustandan gətirilən ət də təklif olunur. Qiymətinin nisbətən ucuz olması Monqolustan ətinə olan tələbatı artırır. xəbər verir ki


tezbazar son xeberler azerbaycan xeberleri yeni xeberler maşın realiti şou valyuta mezennesi banklar xəbərlər kriminal