Sirkəli su meyvə-tərəvəzdəki bakteriyaları artırır - DİQQƏT!

Sirkəli su meyvə-tərəvəzdəki bakteriyaları artırır - DİQQƏT!Tərəvəz və meyvələrdəki bakteriya, virus və zərərvericilərin zərərli təsirlərini aradan qaldırmaq üçün pestisid adlı maddədən istifadə edilir. Bu maddələr isə sağlamlıq üçün ciddi təhlükədir.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, türkiyəli dietoloq Gökce Bönce bildirib ki, bu maddələri qidalardan təmizləmək və sonra yemək mütləq şərtdir. Lakin insanlar arasında yayılan yalnış bir fikir var. Bu meyvə-tərəvəzlərin sirkəli suda saxlanılması ilə bağlıdır. Sirkəli su pestisid maddələrini azaltmağa deyil, mikroorqanizm yükünü azaltmaqda təsirli vasitədir.
Dietoloqun sözlərinə görə,araşdırmalar sirkəli suyun zərərli maddələri daha da artırdığını sübut edib. Bunun əvəzində sodalı su daha yaxşı vasitədir:
"1 litr ilıq suya 10 qrama qədər sodium bikarbonatı əlavə etmək lazımdır. Minimum 8-10 dəqiqə meyvə və tərəvəzləri bu qarışımda saxlamaq,daha sonra adi su ilə yaxalamaq lazımdır. Bu üsul tam olaraq zərərli maddələri qidalardan uzaqlaşdırır".
Milli.Az /news.milli.az

Sağlamlıq     Baxılıb: 482   Tarix: 08 yanvar 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Pomidor göründüyü qədər "məsum" deyilmiş - Bu formada yeyiləndə təhlükəli olur

İllərdir sağlam qida kimi tanınan və xüsusilə səhər süfrələrində geniş yer alan çiy pomidorun acqarına yeyilməsi bəzi insanlarda sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər bildirirlə

Bu vitaminlər xərçəngə səbəb ola bilər

Amerikalı həkimlər müəyyən vitaminlərin istifadəsi ilə ağciyər xərçəngi riskinin artması arasında əlaqə aşkar ediblər. -ınlent.az-a istinadən məlumatına görə, Ohayo Dövlət Universitetinin dosenti Teodor Braski hesab edi

Qaraciyəri təmizləyən, xərçəngi məhv edən MÖCÜZƏVİ QARIŞIM

Müasir həyatın sürətli ritmi, qeyri-sağlam qidalanma və stress bədənimizə, xüsusilə də qaraciyərimizə ciddi zərər verir. Lakin təbiət bizə bu zərərlərin öhdəsindən gəlmək üçün bir sıra möcüzəvi bitkilər təqdim edir. KONKRET

Bəzi xiyarlar niyə acı dadır?

Xiyarın bəzən acı dad verməsi bir çox insanı narahat edir. Mütəxəssislər bu halın əsas səbəbinin xiyarın tərkibindəki "kukurbitasin" adlı maddə olduğunu bildirirlər. KONKRET. -a istinadən xəbər verir ki, bu madd

Stress və yorğunluğu azaldır - Əsəbləri sakitləşdirir

Jenşen qədim zamanlardan bəri Çin xalq təbabətində istifadə edilən bitkilərdən biridir. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki,  bu bitkinin insan sağlamlığına çoxlu faydaları və töhfələri var. Jenşenin faydalarını təqdi

Ağciyər xərçənginin gizli əlaməti - Barmaq uclarına diqqət yetirin

Ağciyər xərçənginin erkən əlamətlərindən biri barmaq uclarında müşahidə edilə bilən dəyişiklikdir. Xüsusilə bu, dırnaqların və onların ətrafındakı dərinin vəziyyəti ilə bağlıdır. Əgər dırnaq lövhəsinin ətrafındakı dəri parıldamağ

Həkim "həyəcan təbili çaldı" - "Yeni pandemiyanın başlaması mümkündür, koronavirus isə..."

"Koronavirus hələ də davam edir. Pandemiya rəsmi olaraq sona çatsa da, bəzi bölgələrdə epidemiya ocaqları mövcuddur. Keçən yay və payız aylarında Avropanın bir çox ölkəsində virus geniş şəkildə yayılmışdı. Bu günə qədə

İtlərlə təmas uşaqları ekzema xəstəliyindən qoruya bilər - Alimlər

Uşaqların heyvanlarla, xüsusilə də itlərlə erkən təması atopik ekzemanın – dəriyə təsir edən xroniki iltihablı xəstəliyin yaranma ehtimalını azalda bilər. Bu nəticəyə Edinburq Universitetinin alimləri gəliblər. . -a istinadə

İsti havalarda necə qidalanmalıyıq? – Həkimdən vacib tövsiyə

Yay aylarında havaların həddindən artıq istiləşməsi insan orqanizminə ciddi təsir göstərir. Həkimlər bildirirlər ki, belə havalarda düzgün qidalanma sağlamlığı qorumaq və istilikdən yaranan narahatlıqların qarşısını alma


son xeberler azerbaycan xeberleri yeni xeberler cəbhədən son xəbərlər sonxeberler xabarlar ən son xəbərlər bugün