Alimlər diabetin inkişafına mane olan məhsul haqqında danışıb

Alimlər diabetin inkişafına mane olan məhsul haqqında danışıbABŞ-ın Boston şəhərindəki Coslina Diabet mərkəzinin endokrinoloqları, Landştul Regional Tibb Mərkəzindəki alman alimləri və Cənubi Koreyanın Seul şəhərindəki Kyoxni Universitetinin alimləri ilə birlikdə klinik araşdırma aparıblar.
Milli.Az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, araşdırmalara əsasən, darçının qan şəkərinə nəzarəti yaxşılaşdırdığı məlum olub. Bundan əlavə, darçının 2-ci tip diabetin inkişafını yavaşlada biləcəyi məlum olub. Tədqiqatda 51 nəfər iştirak edib. İştirakçıların hamısı diabetə meyilli idi, lakin diaqnoz qoyulmayıb. 12 həftə ərzində iştirakçılara gündə üç dəfə 500 milliqram darçın kapsulu və ya plasebo verilib. "Apardığımız araşdırma, prediabetli iştirakçılarda, rasiona darçın əlavə etməklə sabit qanda, şəkər səviyyəsini qorumağa müsbət təsir etdiyini göstərdi. Bu nəticələr, darçının zamanla 2-ci tip diabet riskini azalda biləcəyini araşdırmaq üçün daha uzun daha böyük tədqiqatların aparılmasına əsas verdiyini göstərdi", - deyə məqalə müəllifi Culio Romeo bildirib.
Milli.Az /news.milli.az


Sağlamlıq     Baxılıb: 399   Tarix: 11 avqust 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Yuxu problemi olan insanlara VACİB XƏBƏRDARLIQ

Yuxusuzluq (insomniya) yeni dövrün ən aktual problemlərindən sayılır. Texnologiyanın inkişafı, insanların mobil və digər cihazlardan asılı vəziyyətə düşməsi, sosial şəbəkələrdə həddən artıq vaxt keçirmək, necə deyərlər, insanı

Yarpaq dolmasını qatıqla yeyənlərə xəbərdarlıq

Yarpaq dolmasını qatıqla yeməyin zərərləri əsasən fərdi qida həssaslığından və müəyyən tibbi hallardan asılıdır. . xəbər verir ki, sağlam insanlar üçün dolmanın qatıqla yeyilməsi zərərsizdir. Buna baxmayaraq bəzi hallar

Sirkə turşusundan zəhərlənən qadın xəstəxanada öldü

Sabirabadda sirkə turşusundan zəhərlənən qadın xəstəxanada ölüb. apa-ya istinadən xəbər verir ki, Sabirabad rayonunun Güdəcühür kəndində məskunlaşan Cəbrayıl rayonunun Şahvəlli kənd sakini, 1957-ci il təvəllüdlü Əhmədov

Niyə 25 yaşdan sonra orqanizmdə problemlər başlayır?

25 yaşdan sonra orqanizmdə ağrılar yaranmağa başlaya bilər, çünki bədən bir sıra fiziki və bioloji dəyişikliklərdən keçir. xəbər verir ki, bu dövr, bədənin inkişaf mərhələsinin sona çatması və həyatın yeni bir fazasına keçməs

Bu qidaları ağzınıza da atmayın: Çiy yeyildikdə öldürür

Bəzi qidalar çiy istehlak edildikdə sağlamlıq riski yaradır. Çiy yumurta və bəzi göbələklərdə təhlükəli toksinlər və ya bakteriyalar ola bilər. Çiy anakardiyanın tərkibində zəhərli maddə olan urushiol var. xəbər verir ki

Buna görə mütləq balqabaq yeyin

Balqabaq həm ləzzətli, həm də sağlamlıq üçün faydalı bir qidadır. O, çoxlu vitaminlər (A, C, E) və minerallar (magneziya, dəmir, kalsium) ilə zəngindir. xəbər verir ki, Balqabaq yemək bir çox fayda təmin edir:. Göz sağlamlığı

Limonu dondurub yesək nə baş verər? - Alimlərdən yeni "kəşf"

Mütəxəssislər limonun bilinməyən təsirlərini açıqlayıblar. KONKRET. -a istinadən bildirir ki, araşdırmalara görə, dondurulmuş limon təzə limondan qat-qat sağlam ola bilər. Limonun orqanizm üçün son dərəcə faydalı məhsul olduğun

Yeyirəm, amma doymuram - Niyə?

Doyduğunu hiss etməmək, adətən, yemək yeyərkən toxluq hissinin yaranmaması və ya bu hissi dərk etməmək vəziyyətidir. xəbər verir ki, bu hal bir neçə səbəbdən baş verə bilər. Məsələn, sürətli yemək yeyən insanlar beynin toxlu

Qəhvəni belə içmək lazım imiş

Arıqlamaq prosesi çox vaxt çətin bir hal kimi görsənə bilər. Bəzi qidalar və içkilər arıqlamağı sürətləndirə və müxtəlif sağlamlıq faydaları təmin edə bilər. KONKRET.azaxşam.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər tür


tezbazar azerbaycan xeberleri son xeberler yeni xeberler son xabarlar xeberler bugun 2024 cəbhədən şad xəbər xeber.az bu gun