"1 qaşığı şəfa mənbəyidir, bütün xəstəlikləri yox edir"
Sağlam həyata addım atmaq istəyənlərə təkliflər təqdim edən Prof. Dr. Canan Karatay min illik şəfa mənbəyi adlandırılan yeməyin hər zaman nizamlı istehlak edilməsinin lazım olduğunu vurğulayıb. Hər kəsin evində olan və adətə
Ağ düyünün zərərləri açıqlandı
Ağ düyü, tez-tez istifadə olunan bir qida olsa da, mütəxəssislər onun həddindən artıq istifadəsinin bəzi zərərlərinə diqqət çəkirlər. ağ düyünün sağlamlığa mümkün mənfi təsirlərini sizə təqdim edir:. Aşağı lif tərkibi:. A
Bu qidalarla xərçəng riskini azaltmaq olar - SİYAHI
Müəyyən qidaların müntəzəm qəbulu kolorektal xərçəngə tutulma riskini təxminən 30% artıra bilər. xəbər verir ki, kişilərdə xərçəng riskini azaltmağa kömək edən qidalar arasında əsasən aşağıdakılar tövsiyə olunur:. Antioksidantlarl
Dodaqlar payızda niyə çatlayır? – qarşısını belə alın
Payız və qış aylarında bir çox insan dodaqlarının quruması və çatlaması problemi ilə üzləşir. . KONKRET. -a istinadən bildirir ki, evin temperaturunun düşməsi və isinmənin artması ilə dərimizdə, xüsusən də dodaqlarda nə
Xərçəng yaradan ən çox yayılmış viruslar
Xərçəngi yaradan faktorlardan biri də viruslardır. -a istinadən xəbər verir ki, xərçəng özbaşına yaranmır, hava-damcı yolu ilə də keçmir. Amma çox elmi araşdırmalar sübut edib ki, hətta hava–damcı yolu ilə yayılan bir ço
Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir: Oturmaq olmaz
Yeni araşdırmalar göstərir ki, bütün gün masa arxasında oturmaq ürək xəstəliyi riskini artırır. KONKRET.azCNN-ə istinadən xəbər verir ki, hətta asudə vaxtlarada idmanla məşğul olmaq belə, bu riski azaltmır. Bostondakı Brigham
Hər gün tünd şokolad yeməyin fəsadları
Hər gün tünd şokolad yemək bəzi hallarda sağlamlıq üçün faydalı ola bilər, amma miqdar və digər şərtlər önəmlidir. tünd şokoladın faydaları və mümkün risklərini sizə təqdim edir:. Faydaları:. Antioksidantlar: Tünd şokola
Qışla bərabər gələn təhlükə: Əhalini bunlar gözləyir
Payızdan qışa keçid təbiətin gözəl bir dəyişikliyidir. Yarpaqların rəngini itirməsi və havaların soyuması ilə təbiət yavaş-yavaş qışın sakitliyinə hazırlanır. Bu dövr qızılı və narıncı tonlardan boz və ağ rənglərin haki