Dondurma havası - Bunlara diqqət edin

Dondurma havası - Bunlara diqqət edinİsti yay aylarında sərinləmək üçün hər kəsin ilk müraciət etdiyi qidalardan biri dondurmadır. Dondurma həm sərinliyinə, həm də dadına görə böyükdən-kiçiyə hər kəsin ləzzət aldığı qidalardandır. Yay aylarında dondurma istehlakının artması ilə boğaz ağrısı və infeksiyalarda da artım ola bilər. Bu vəziyyətin qarşısını almaq üçün dondurma istehlakına nəzarət edilməlidir.
KONKRET.azTürkiyə KİV-ə istinadən dondurma haqda bəzi məsləhətləri təqdim edir:
Yaz aylarında dondurma istehlakını ideal səviyyədə saxlamalısınız. Dadlı olsa da, dondurma həm də bir desert növüdür və həddindən artıq istehlak edildikdə sağlamlığınıza zərər verə bilər.
Yay aylarında dondurma yeyərkən və ya sonra içdiyiniz suyun çox soyuq və ya çox isti olmamasına da diqqət yetirməlisiniz.
Dondurma havası - Bunlara diqqət edinDondurma istehlak edərkən nələrə diqqət edilməlidir?
Dondurma pəhriz saxlayanları kalorisi ilə bağlı narahat edə bilər. 60 qramlıq dondurmanın (təxminən 2top) kalori dəyəri 140-dır. Pəhriz saxlayırsınızsa və ya vücudunuza daxil olan kalori miqdarına nəzarət etmək istəyirsinizsə, dondurma porsiyalarınızı istehlak vərdişlərinizə görə nizamlaya bilərsiniz.
Dondurma havası - Bunlara diqqət edinYemək vərdişlərinizdən asılı olaraq gündə neçə dondurma yeyəcəyiniz sualını da müəyyən edə bilərsiniz. Ancaq boğaz sağlamlığınızı qorumaq üçün həddindən artıq dondurma istehlakından qaçınmalısınız. Dondurma istehlak edərkən tez yemək əvəzinə ağzınızda kiçik dilimlərdə əritsəniz, boğaz infeksiyalarının qarşısını ala bilərsiniz. Çox diqqətli olmalısınız ki, aldığınız dondurma keyfiyyətli istehsal edilən yerlərdən olsun. Bu növ qidalar sağlamlığınıza zərər verə bilər və müxtəlif xəstəliklərə tutulmağınıza səbəb ola bilər. Yediyiniz dondurmaların son istifadə tarixlərinə diqqət etməlisiniz. Tərkibində süd məhsulları olan dondurma növləri müddəti bitdikdə mədə narahatlığına və müxtəlif xəstəliklərə səbəb ola bilər. Odur ki, dondurma almadan əvvəl yararlılıq müddətini yoxlamaq daha yaxşıdır.
Dondurmanı nə vaxt yemək lazımdır?
Dondurmanı nə vaxt yemək sualı dondurma sevənlərin "hər zaman" kimi cavab verə biləcəyi sual olsa da, boğaz sağlamlığınızı qorumaq üçün hər zaman dondurma yeməməlisiniz. Dondurma acqarına yeyilməməlidir, bunun yerinə yediyiniz yeməkdən ən az 2 saat sonra dondurma istehlak etməlisiniz. Dondurma yalnız yay aylarında istehlak edilən bir qida deyil, amma soyuq havalarda dondurma istehlakı ümumiyyətlə tövsiyə edilmir. Keyfiyyətinə etibar etdiyiniz markaların istehsal etdiyi dondurmanı lazımi miqdarda istehlak etsəniz, heç bir problem olmadan onun dadını çıxara bilərsiniz.
Dondurma havası - Bunlara diqqət edinqafqazinfo

Sağlamlıq     Baxılıb: 197   Tarix: 04 iyun 2024
f Paylaş

Turlar.az [newsid: 0-123300]

Oxşar xəbərlər

"B" vitaminlər qrupu: Nə ilə yaxşı mənimsənilir, nə zaman qəbul edilməlidir?

"B" vitaminlər qrupu maddələr mübadiləsi və sinir sisteminə vacibdir, lakin onların faydalı olması üçün düzgün qəbul qaydalarına əməl etmək lazımdır. -ın -a istinadla verdiyi məlumata görə, bu barədə rusiyalı endokrinolo

Ekspertdən XƏBƏRDARLIQ: "Bu, xərçəng hüceyrələrini oyadır"

"Düzgün qidalanma deyəndə birinci yağlar, karbohidratlar, zülallar, mikroelementlər, yəni vitaminlər və minerallar yada düşür. Bu fikiri -a açıqlamasında qida məsələləri üzrə mütəxəssis Ağa Salamov səsləndirib. Ağa Salamov

Dubay şokoladı təhlükəli ola bilər: Yeni ARAŞDIRMA

Altı fərqli şokolad çubuğu üzərində aparılan araşdırmalar məyusedici nəticələr verib. Dubay şokoladının populyarlığı eksklüzivlik və sosial media tendensiyaları sayəsində artır, lakin müstəqil testlər keyfiyyətin həmişə yüksə

Arıqlamağın ən sağlam yolu

Pukyonq Milli Universitetinin alimləri su aerobikasının artıq çəkiyə və bel ölçüsünə qarşı mübarizədə effektiv və sağlam bir üsul olduğunu aşkar ediblər. -a istinadən xəbər verir ki, bu təlim xüsusilə 45 yaş və daha yuxar

DİQQƏT! "Öldürür" - "İnsan sağlamlığı arxa, pul qazanmaq istəyi ön plandadır" - XƏBƏRDARLIQ

Zaman-zaman cipsilərin və buna bənzər məhsulların insan sağlamlığına zərərli olması haqda fikirlər səsləndirilir. Lakin insanlar bu fikirlərə məhəl qoymayaraq belə zərərli məhsulların istehlakını artırırlar. Ancaq mütəxəssislə

Meyvə-tərəvəz zəhərlənmələrindən necə qorunmaq olar? - VACİB TÖVSİYƏ

Vaxtından əvvəl satışa çıxarılan meyvə və tərəvəz məhsullarından zəhərlənmə hallarına tez-tez rast gəlirik. Çünki həmin məhsullar xüsusi parniklərdə yetişdirilir. Onlara bir çox hallarda normadan daha artıq gübrə, dərma

Alkoqolun ən tez zədələdiyi 5 orqan

Alkoqol çox vaxt rahatlanmaqla assosiasiya olunsa da, onun sağlamlığa təsiri son dərəcə mənfi ola bilər. Bir çox insanlar üçün alkoqol istirahətin ayrılmaz hissəsidir, lakin bu "rahatlıq" arxasında ciddi sağlamlı

Alimlər ölümcül ağciyər xəstəliyinin səbəbini aşkarlayıblar

Ratqers Universitetinin tədqiqatçıları aşkar ediblər ki, səhv yerləşən immun hüceyrələri şəbəkələri on il ərzində xəstələrin 80 %-ni öldürən ölümcül xəstəlik olan idiopatik ağciyər fibrozunun inkişafında əsas rol oynayır

Qan azlığının əlamətləri ilə bağlı VACİB XƏBƏR

Qan azlığı bədəndə toxumalara oksigen daşıyacaq qədər sağlam qırmızı qan hüceyrələrinin olmaması və ya qanda hemoglobin adlı proteinin normaldan aşağı olması nəticəsində ortaya çıxır. KONKRET. -a istinadən bildirir ki, qa


son xeberler yeni xeberler azerbaycan xeberleri krimnal xeber siyaseti xeberler bugun cəbhədən xəbər en yeni xeberler